Hrobař 3 a 4

Hrobař 3 a 4 https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/402724/bmid_hrobar-3-a-4-X5Z-402724.jpg 5 92 13

Hrobař vždycky jen nepohřbíval mrtvé. Tajemný muž v černém má svou minulost, a ta se teď vrací. Přichází za ním jeho velitel z dob občanské války, aby mu zadal práci. Ne, tentokrát nejde o funus. Je nutné najít a zabít člověka, který je už nějaký čas považovaný za mrtvého a který měl přezdívku "Monstrum ze Sutter Campu". A přezdívka nelže. Ten člověk je opravdu monstrum. Obsahuje příběhy: Lidožrout ze Sutter Campu a Hippokratův stín... celý text

Literatura světová Dobrodružné Komiksy
Vydáno: , Crew
Originální název:

Undertaker 03 L'Ogre de Sutter Camp, Undertaker 04 L'Ombre d'Hippocrate , 2017


více info...

Přidat komentář

Luigi1
11.12.2023 4 z 5

Začátek rozvláčný ale konec to spravil

Terva
12.09.2023 4 z 5

Vaše operace bude dlouhá.
A po pravdě řečeno,
když mě potěšíte
nějakým tím řevem,
nebudu proti.


Opět dvě dávky v jednom svazku. Od Crwe už snad ani nic jiného neočekáváme. V tomto případě je to Hrobař příběh třetí Lidožrout ze Sutter Campu a čtyřka se nazývá Hippokratův stín. Tvůrci zůstávají stejní, jako v prvních dvou sešitech a tak se z této stránky nemáme čeho obávat. Komu se líbil první svazek, je určitě natěšen (jako já) na svazek druhý. Hned v prvním, respektive, třetím příběhu Hrobaře, jsem zahlceni Jonasovo hláškama o mrtvolách (Nemůžu mrtvolu vašeho papínka opravit, protože je napůl rozpuštěná, když umřel ve vlastních sračkách.) Litujeme stav slečny Rose (Pohled na zesnulého nedoporučuji, neboť čas vykonal svoje a tělo se k tomu nehodí) a nezdolnost číňanky Lin. (Co čtyři nohy, dvě nohy, nebo se plazí, ty můžeš jíst) Tak že tady je všechno v pořádku.

Citát: Na Hippokrata vám seru!

Dost brutální příběh, řekl bych. Lidožrout Jeronimus Quint je celkem zvrácený. Ale na druhou stranu, údajně léčí nemocné. Slečna Rose trpí jeho vinou a čtenář i pozorovatel v jednom, netuší, jak to všechno dopadne. Jisté cesty tu jsou, ale ani jedna není lákavá. Jenže jak správně definovat zlo. Rose by o tom mohla vyprávět. Její rozhodnutí v tomto příběhu bylo velmi překvapivé. Posunulo děj tak trochu do jiných dimenzí. A, bohužel, díky tomu také trpí příběh samotný. Ve druhém sešitě není žádný humor a z hrobaře se stal lovec lidí. Celkově je Hippokratův stín horší než předcházející sešit.

Citát. Proč si myslíte, že to dopadne špatně? Jsem přece lékař, ne?


MARTh
30.01.2022 5 z 5

Hrobař (1+2 i 3+4) mě opravdu moc bavil. Příběhem nijak komplikovaný, ale zábavný, dobrodružný a romantický western s trojicí rozdílných (a do jisté míry atypických) hlavních hrdinů, mi umožnil vrátit se do mladých let, kdy jsem hltal westerny v knižní i filmové podobě. Moc mě bavil také humor Hrobaře a Lin a jejich vtipné průpovídky. Nelze opomenout parádní Meyerovu kresbu! Za mě minimálně 5* a rád bych se dočkal pokračování....

1972Sixo
15.12.2020 5 z 5

Obidva dvojdiely sú parádne! Funebrák s veľkým vtákom začal úradovať na divokom západe. Hrdina, ktorý nieje nepriestrelný, hláškuje ako o dušu a nikomu nič nedaruje a nedlhuje. Krásna realistická kresba a atmosferická farba podtrhuje aj realistické konanie všetkých hrdinov, nech sú na akejkoľvek strane zákona

tereza1198
11.07.2020

Trošičku slabší než první díl, ale pořád nadprůměr. Záporák je opravdu nechutný a pořád krok před naší partou. Určitě by se mi líbilo víc komixových westernů

Recidivista
18.06.2020 5 z 5

Problém väčšiny literárnych a filmových diel na pokračovanie tkvie v udržaní nastavenej latky. Títo nasledovníci, najmä ak pôvodne neboli zamýšľaní, len málokedy dosiahnu kvalitu prvej časti. Často si v takých chvíľach hovoríme, že po nečakanom úspechu sa chce autor zviezť na vlne popularity a vytiahnuť z nás ďalšie peniaze. Tento komiks je našťastie výnimkou, kvalitatívne sú všetky časti na rovnakej úrovni. Rozdielne hodnotenie môže byť tým pádom zapríčinené iba osobnými preferenciami čitateľa.

Hrobár v predchádzajúcom zošite bol prenasledovaným štvancom, v tomto pokračovaní sa situácia otočila a hrobár je v pozícii lovca. Musím sa priznať, že práve toto východiskové nastavenie príbehu spolu s menším westernovým nádychom v porovnaní so zväzkom 1+2, mi vyhovovali o čosi menej, čo sa možno podpísalo na mierne nižšom hodnotení. Stále ale platí, že sa pri čítaní nebudete ani na chvíľu nudiť, rýchle plynúci príbeh vás jednoducho vcucne a vypľuje až na poslednej strane. Ani sa nenazdáte a hľadáte po internete informácie, či sa neplánuje pokračovanie.

Vrátim sa k myšlienke z úvodu o sklamaniach. Čim viac nad tým premýšľam, tým viac som presvedčený, že sú za tým aj naše očakávania. Kým pri prvých dvoch dieloch tohto komiksu som netušil do čoho idem a bol som vo výsledku veľmi milo prekvapený, tentoraz som išiel do čítania možno s priveľmi vysokými až nereálnymi očakávaniami.

9/10

Disease
15.06.2020 4 z 5

Proti předchozímu příběhu se to trochu táhne, ale na závěr se dočkáme překvapení.

KillHurt
05.04.2020 5 z 5

Předcházející díly daly znát, že Hrobaře jen tak někdo nepřečůrá. Hle. Zde je úctyhodný soupeř moriartovsko-lectorovského ražení. Postavy jsou zaběhnuté a čtenář se je naučil mít rád. Díky tomu o ně může mít i strach. Navíc se trošičku poodhalí minulost hlavního protagonisty.

Kate18
01.02.2020 5 z 5

Hrobař má další prácičku. Tentokrát se dostane do domu svého bývalého nadřízeného, který po něm chce, aby dostal Lidožrouta, který je už dlouho považován za mrtvého. Hrobař se s ním nakonec vydá na cestu, když mu velitel řekne, že musí zachránit jeho syna. Opět ho doprovází Rose a Lin, ale jejich úkol je tentokrát ještě nebezpečnější než ty předchozí. Navíc je jim v patách celá banda šerifů, kteří si jdou pro odměnu. Monstrum z Sutter Campu má před hrobařem náskok, ale hrobař je dobrý stopař. Musí dostat lidožrouta a zachránit rukojmí.

martinstefko
17.10.2019 4 z 5

S knihou "Modrá Crew 12: Hrobař 3 a 4" nám nakladatelství Crew přineslo pokračování skvělého westernového příběhu. Vůbec by mi nevadilo, kdybychom podobných westernů mohli číst více. Je to něco, co mě skutečně babí a co jen dokazuje to, co si já myslím už nějakou dobu – western vůbec není mrtvý žánr, jenom je třeba, aby se ho chopili schopní autoři. Jejich příběhy pak budou stát za to a western zase ukáže, že má smysl, že v jeho žánru je pořád co vyprávět. A trojice Dorison, Delabie a Meyer rozhodně prezentují, že tomu tak je, jsou těmi schopnými, kdo může western posouvat. Možná je trochu paradoxní, že western nejlépe umí Evropané, ale stačí se podívat na nejlepší westerny filmové. Ten úplně nejlepší najdete u italského tvůrce. A Francouzi podle všeho tenhle žánr umí také dobře.

Kapis
16.09.2019 5 z 5

Skvělé pokračování příběhu, nasáklého hnijícími mrtvolami, krvi a brutalitou - opět velice originálně, nečekaně a moc zábavně, skvělé!

FireOfFilth
10.08.2019 5 z 5

Tak tu máme opět Hrobaře, musím říct, že tyto dva díly mě bavili o krapet více než první. Hlavně to je dokonalým záporákem, který mi trošku připomínal Hanibala Lectera. Přitom vypadal jako docela sympaťák, ale jak se říká zdání klame.
Po oba příběhy tu máme hon za touto osobou. Postupně se dozvídáme spojitosti s našim Hrobařem.
Kresba opět skvělá, není třeba komentovat.

Objevila se tu skvělá citace: "Matka umí dát život. Voják umí dát smrt. Jedině lékař umí dát oboje".

Celkové hodnocení 90%

jarynek
01.08.2019 5 z 5

Kromě pár šerifů zcela zmizely atributy westernu, ale to vůbec nevadí, protože souboj Hrobaře a jeho "ladies" s hlavním záporákem vše vynahradí. A záporák je skvělý, chvíli jsem ho miloval, chvíli nesnášel, ale pořád mne přitahoval. Každopádně dokázal nastolit otázky, které jednání všech nestavělo do černobílé roviny, což bylo dobře. V součtu obou knihspolu s Johnem Silverem asi nejlepší příběh, který dosud v MC vyšel.