Dobyvatelé 3 a 4

Dobyvatelé 3 a 4 https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/481195/bmid_dobyvatele-3-a-4-yZ2-481195.jpg 4 46 5

Jak dopadne válečný střet Skýtů a Chetitů? Zrada v táboře Armády živých byla potrestána za cenu smrti nevinné, ale spojenectví mezi třemi kočovnickými rody bylo nejspíš už navěky narušeno. Jednota je pryč a tři velitelé se začínají stavět proti sobě. Ani první vítězství nad Chetity nedokáže znovu upevnit jejich spojenectví. První krev byla prolita, a ještě hodně jí poteče. A navíc se ukazuje, že Thusi, kronikářka z Babylónu, nepřijela jen proto, aby byla svědkem hrdinských činů. Její plány jsou mnohem nebezpečnější…... celý text

Přidat komentář

Terva
05.03.2024 2 z 5

Ačkoliv se mi první sešit skoro vůbec nelíbil, odhodlal jsem se k přečtení i druhé dvojknihy. A to hlavně proto, že jsem si pořídil oba svazky najednou. Nebyl tedy důvod to moc odkládat, abych náhodou nezapomněl děj. Vlastně mi do oka nepadla žádná výrazná postava tohoto dobrodružství. Tak jsem fandil medvědům. Kresba opět velmi jednoduchá, bez nějakých výraznějších překvapení. Jednobarevné sekvence v příběhu jsou spíš rušivým elementem. Obsahově se spíš zase jen válčí a válčí. A opět, stejně jako v prvním svazku, tu nejsou moc duchaplné dialogy, spíš slovní hesla typu „pojď sem“, nepřekážej“ a podobně. Tento komiks mi nedal skoro nic, byl jsem z něho spíš v rozpacích.

špulo
28.01.2022 5 z 5

Tu už sa na históriu nehráme. Zato príbeh pritvrdil, je akčnejší a krvavejší. A v podstate uzavretý, čo je mi sympatické. Kresebne opäť výborné. Síce kresličova ceruzka má stále tendenciu dávať ženám rovnaké tváre a rovnaké hrudníky, ale je tu snaha o rozlíšenie aspoň vo veku, výške, váhe.
Toto ma bavilo o kúsok viac. Autori mali jasno v tom, kam smerujú a je to poznať. Došlo na odhalenia starých právd a krívd, na nehrdinské smrti, na kúsok romantiky a samozrejme na veľa veľa nezahalených žien. Snáď sa s týmto svetom ešte stretneme...


Norri
12.12.2021 4 z 5

Prsa, krev a bojoví sloni. A taky krutost, prsa a čarodějové. Jo a ještě prsa. V Dobyvatelích je toho tolik, o čem by se dalo dlouze mluvit, že nevím u čeho začít. Co třeba u těch již zmíněných prsou. Komiks Dobyvatelé je jich totiž plný. Ženy v komiksu, skytské bojovnice, většinou chodí nahoře bez, či rovnou jen v bederních rouškách. A zajímavé na tom je to, že to nepůsobí vůbec eroticky nebo nějak nepatřičně. Po chvíli si na to zvyknete a přestanete je úplně řešit.

Co se tomu komiksu nedá upřít jsou emoce. Lépe řečeno široké spektrum emocí. Komiks má úžasnou kresbu a barvy a tak pohled na všechny scenérie, výjevy,lidi a bitvy je úžasný a vyvolává úžas. Kruté scény s násilím na ženách, mučení a obětování, naopak zhnusí. Chování některých hlavních poslav vyvolá opovržení a naštvání. No a bitvy a souboje jsou vzrušující a vtáhnou vás do boje. Sylvain Runberg se navíc ke svým postavám chová velmi macešsky, takže vás čeká také spousta překvapení. Ve výsledku mám ale pocit, že to ve mě nezanechalo hlubší stopu.

Poslední věc, kterou musím zmínit je zaměření a téma komiksu. Obálka komiksu tvrdí, že spojuje historickou realitu s nadpřirozenem. Realita je ale taková, že se Skytové a Chetité nikdy nemohli střetnou. Přinejlepším pět století je nepřekonatelné jak pro chetitské válečné vozy, tak pro komiksové “skytské” gryfy. Vypůjčení si několika historických jmen do fantasy příběhu bych se neodvažoval nazvat historickou realitou. Bylo by pěkné, kdyby byl komiks doplněný nějakým doslovem, který by tyhle záležitosti uvedl na pravou míru.

Komentář je společný pro obě knihy.

jarynek
28.11.2021 5 z 5

No pokud bych po dočtení měl příběh krátce shrnout, tak bych musel dospět k závěru, že to scénársticky zas až takové terno není. Soupeřící strany, frakce s různými zájmy v rámci jedné strany, rodinný propletenec, zrada a vykoupení, ... Ale vše je tak výborně nakreslené (pro mne tedy především různá bojová zvířata a bitvy) a styl vyprávění má takový spád, že nemáte moc času nad uvedenými "nedostatky" moc přemýšlet a jen si užíváte čtení. Za mne tedy hodně povedený kus Modré Crwe.

GoodGames
18.11.2021 5 z 5

Dobyvatelé 3, 4 sú u nás za mňa jeden z komiksov roku 2021. Jasné, zamrzí ten malý formát, lebo kresba je natoľko kvalitná, že by jej originálny formát sedel oveľa viac. Okrem toho však tento komiks nemá nič, čo by som mu vytkol. Príbeh je pútavý, dynamický a kým v prvých dvoch dieloch mi boli postavy ukradnuté, tu už ma ich osudy zaujímali. Ak sa vám páčili Dobyvatelé 1 a 2, budete nadšení. Bitky sú epickejšie a stále tu je aj to korenie v podobe celkovej drsnosti a ľahkej erotiky.

Autorovy další knížky

Sylvain Runberg
belgická, 1971
2021  80%Conan z Cimmerie. Svazek III
2018  75%Orbital 1 a 2
2020  88%Zarov
2021  82%Dobyvatelé 1 a 2
2019  71%Orbital 3 a 4

Kniha Dobyvatelé 3 a 4 je v

Přečtených51x
Doporučených1x
Knihotéce40x
Chystám se číst1x
Chci si koupit3x
dalších seznamech1x