Mniši – nejen ti svatí…

Mniši – nejen ti svatí… https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/145274/bmid_mnisi-nejen-ti-svati-xCW-145274.png 5 1 1

Rozhovor o prvních mniších na egyptské poušti. Knižní rozhovor s renomovanou polskou archeoložkou, která dobře poznala lokality, v kterých žili aktéři apofthegmat a další staré mnišské literatury v Egyptě, a je schopna přiblížit jejich svět, nejen nauku a výroky, ale i životní osudy a reálie, jako je způsob bydlení, oblékání apod.; kniha bude doprovozena poučnými dokumentárními fotografiemi a nákresy.... celý text

Duchovní literatura Náboženství
Vydáno: , Benediktinské arciopatství sv. Vojtěcha a sv. Markéty
Originální název:

Mnisi - nie tylko ci święci--


více info...

Přidat komentář

kirkous
31.05.2020 5 z 5

Tato knížka na mě doslova vypadla z knihovny, když jsem dělal menší "pořádek", tak jsem si vzpomněl, jak jsem ji dostal od jejího editora. Tak to bych si konečně mohl přečíst, protože O.K. nikdy nevydává hlouposti. Koukám dovnitř a vidím, že kromě toho jsou pro mě zárukou i jméno překladatele a také jméno autora fotografií a doslovu.
Po formální stránce je knížka zvláštní, totiž vzhledem k tomu, že se jedná o odborné téma, je to rozhovor. Takže na jednu stranu je knížka velmi fundovaná, na druhou stranu je velmi srozumitelná a může ji číst každý, bez znalostí teologie nebo patristiky. A musím říct, že je velmi zajímavá, vlastně jsem o starověkém egyptském mnišství neměl žádnou představu, nyní jsem si ji udělal, a to dokonce barvitou. A také jsem si mohl udělat, díky doslovu Jaroslava France, představu o současné Koptské církvi a mnišství.

Štítky knihy

Egypt křesťanství mnišství

Autoři knihy

Ewa Wipszycka
polská, 1933

Kniha Mniši – nejen ti svatí… je v

Přečtených1x
Knihotéce1x
Chystám se číst3x
Chci si koupit2x