Mne soudila noc/ Skalpel, prosím

Mne soudila noc/ Skalpel, prosím https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/100788/mid_mne-soudila-noc-skalpel-prosim-UfW-100788.jpg 5 34 3

Dvě psychologické novely o etických otázkách lékařské praxe a smyslu lékařského povolání.

Přidat komentář

Lzicenka
18.07.2016 4 z 5

Na rozdíl od ostatních komentářů (u jednotlivých děl) mi přišlo kýčovité první dílo, v průběhu četby jsem měla potřebu hrdinům říct, ať už s tím přestanou... přesto se tam musely prolnout všechny názory od těch, proč potraty dělat či nedělat až po zásahy s dobrým koncem i s tragickým koncem a jako vrchol se hlavní hrdina dozví, že byl sám nechtěné dítě... Možná dobré pro adolescenty, ale na mě až moc vyumělkované.
Druhá knihy mě naopak zaujala a ani mi nevadila ta kýčovitost kladného hrdiny. Nepřišlo mi, že by ta jeho dokonalost natolik vyčnívala. Pro mě byly informace z oboru neurochirurgie velmi zajímavé.

Zuza151
18.03.2016 4 z 5

První příběh, tedy Mne soudila noc, byl velmi působivý. Zajímavé byly především hrdinovy myšlenkové pochody. Bylo zajímavé sledovat, jak se snaží zaujmout postoj k potratům, k tomu, kdy vlastně začíná lidský život, od které chvíle je hoden ochrany a zda to, že on tyto životy násilně bere, je špatné, či nikoliv.
Druhý příběh, Skalpel, prosím, pro mě už tolik neuspěl. Vyprávění formou vzpomínek bylo místy lehce matoucí. Každopádně dobře se četly obě části.


Vendelína
05.09.2013 4 z 5

Přečetla jsem jen Mne soudila noc. Krásně a kvalitně napsané. Byla radost číst hezky česky a bez chyb, ale téma bylo moc citové na mou osobu. Na další jsem neměla odvahu. Asi později.