Mlok 2017

Mlok 2017 https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/349940/bmid_mlok-2017-mcb-349940.jpeg 5 14 4

Mlok (Cena Karla Čapka) série

< 22. díl >

Cena Karla Čapka za rok 2017. Nová sbírka české sci-fi a fantasy prozrazuje, že známe vítězné autory a jejich práce. Už tradičně tři mikropovídky, pět krátkých povídek, pět povídek a jedna novela... Sledujte počasí, fakt velkou ponravu, tajná přání z notebooku. Udiví analfabetka v časové smyčce, skutečný život podle filmu, zakázkové stavění hradu z písku, šaman daleko od Moskvy a vážně podivný psychopapír. Brutální léčení upírem, steampunkové romantické putování, svatojánské sexování i obětování blond panen. K tomu všemu pak lidožravé město a pomsta Olympských... to všechno a ještě daleko více na vás čeká v této knize v podání autorů, kteří už jsou, nebo se možná brzy stanou, legendami.... celý text

Žánr:
Povídky , Sci-fi , Fantasy

Vydáno: , Nová vlna
více info...

Přidat komentář

Skallarix
27.05.2022 4 z 5

Další velmi zdařilý ročník plný sci-fi a fantasy povídek (kterých tedy převažovalo nad oním žánrem science fiction). Samozřejmě - některé mě zaujaly více, některé méně. Kniha ale pro mě také skrývá jeden fantasy skvost odehrávající se v kulisách antického Řecka, na který rád vzpomínám - "Dům s Eríniemi" od Jany Kopečkové. ((Vřele doporučuji))

józi.odkudkam
08.01.2018 5 z 5

Nelze, než souhlasit. Jen vzácně se v jedné místnosti sejde tolik kvalitních kousků, aniž by si po půlhodince navzájem nešly po krku. U mě vede nádherně nesluníčkářsky demytizující, a přesto pozitivní, Poslední šaman z Viljuji, Escherovské pespektivní hrátky v Píscích na nebesích, upírácké Mlčení jehňátek v podobě A 38/4...sakra, ono je tu vážně skvělé všechno! Jedna z nejlepších antalogií, co mi kdy prošla rukama, vůbec.
5 ***** jak bič


Valenis
06.10.2017 5 z 5

Tento Mlok opravdu stojí za přečtení. Byla jsem úplně nadšená z toho, jak tito začínající (velká většina z nich zatím nepublikovala vlastní román) spisovatelé píší. Rozhodně to nejsou žádní amatéři, ale velmi zruční povídkáři. Nejvíc mě oslovily texty: Hlístnatec, Poslední šaman na Viljuji, Cizinec a Dům s Erínyemi.

kattyV
06.08.2017 5 z 5

Letošní Mlok mě opravdu potěšil. Nepotkala jsem v něm povídku, která by se mi opravdu nelíbila. Samozřejmě, některé mě zaujaly víc, jiné o něco méně, ale jednu vedle druhé považuji za kvalitní a zajímavé čtení.