Mlok 2016

Mlok 2016 https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/313452/bmid_mlok-2016-GsC-313452.jpg 4 23 7

Mlok (Cena Karla Čapka) série

< 21. díl >

Cena Karla Čapka za rok 2016. Nejlepší sci-fi a fantasy povídky roku 2016. Nová sbírka české sci-fi a fantasy prozrazuje, že známe vítězné autory a jejich práce. Už tradičně tři mikropovídky, pět krátkých povídek, pět povídek a jedna novela… Sledujte korespondenta manipulátora, fotokurz se strojem času, gastro-eko-bio-orgie, prodej snů, vodnickou vendetu, jezerní tyranii, mága zvrhlíka a romantiku s metalurgy… A bude i příběh agrosexuála, gladiátorští vlci na odpis, čarodějka a hrdinové z jiných dimenzí, transport smrti a teleport, pojídání pozemšťanů a trocha postapokalypsy… To všechno a ještě mnohem víc na vás čeká v téhle knize, v podání autorů, kteří už jsou, nebo se možná brzy stanou, legendami? Doslov „Něco pro spolubojovníky aneb pár slov na závěr“ Vilma Kadlečková.... celý text

nefernefer
nefernefer
31.10.2019 3 z 5

Těžko hodnotit jako celek, protože každá povídka je jiná. Některá mě oslovila víc, některá méně. Ale žádná z nich není vyloženě špatná. Jednoznačně nejlepší je podle mě Zahrada. Ta je skutečně výborná. Každopádně fandům scifi a fantasy určitě doporučuji. Přestože jsou autoři vybraných povídek teprve začínající a neznámí, nejsou to žádní podřadní pisálkové. Píší možná lépe než někteří „zavedení“. Takže resumé: Zahrada a Zákon smečky si zaslouží plný počet, a když to zprůměruji s ostatními, vychází mi pro antologii jako takovou poctivé tři hvězdy. A ještě poznámka na závěr: Krasavici z obálky uvnitř nehledejte. Není tam. :o)

Teron
Teron
21.01.2019 4 z 5

Nakonec to aritmeticky vychází na nějakých 3,69, takže skore celkem jasný. Více u konkrétních kusů:-)


LadyKet
LadyKet
11.10.2017 5 z 5

Moc hezké povídky od začínajících autorů a dokonce i od mého bratra :). Ale některé mi přišly trochu nemastné/neslané... Obzvlášť jedna mi přišla, že byla vybrána pouze kvůli tomu, že téma se točí kolem druhé světové války a koncentračních táborů (plus sem tam nějaká ta magie), ale jinak nebyla moc výrazná a zajímavá a stylisticky význačná.

kattyV
kattyV
06.08.2017 4 z 5

Některé povídky byly prostě skvělé, některé z mého pohledu spíše průměrné, některé ne pro mě a některé spíše slabší. Těžko pak hodnotit jako celek. Ale když to smíchám a protřepu, tak ty výborné knihu vytáhnou na 70 - 80%.

Skallarix
Skallarix
01.06.2017 4 z 5

Sborníky MLOKa jsem si zamiloval. Nejen pro kvalitní práce, kterých je tam v silné převaze nad těmi méně "kvalitními", ale i pro pestrou škálu, kterou MLOK nabízí. Všehochuť fantasy a sci-fi příběhů. Humorné, drsné, smutné, někdy i silné příběhy k zamyšlení... Hlavně je pro mě MLOK velkou studnicí inspirace, poučení (po stránce psaní) a motivací. Objevování nových světů, či především jejich autorů.
Hodlám si jednou všechny Mloky přečíst, a také i posbírat. Zatím jich mám v knihovně polovinu. Těším se na další ročník!

Knihožroutová
Knihožroutová
05.05.2017 4 z 5

Toto je můj první Mlok, do kterého jsem se pustila a jsem mile překvapena vysokou kvalitou. Čekala jsem pisálky amatéry, ale většina výherců píše líp než leckteří vysoce honorovaní rádoby spisovatelé.

kilometr
kilometr
13.12.2016 5 z 5

Tak tohle je opravdu velice čtivé a né náhodou,je to to nejlepší z povídek fantasy a sci-fi za uplynulý rok.Doporučuji.90%.