Mlha mezi námi

Mlha mezi námi https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/491426/bmid_mlha-mezi-nami-buw-491426.jpg 3 45 17

Odpouštět je těžší než milovat. Čtveřice přátel na dovolené v Apalačském pohoří usiluje o přízeň půvabné Caroline, která v tajemném sídle rozehrává hru plnou intrik. Zatímco jejich vztahy ovlivňuje žárlivost a vzájemná nevraživost, v okolí se začnou dít podezřelé věci, které vyústí v tragédii. O dvě desetiletí později vycházejí najevo události, které navždy ovlivnily několik osudů. Na neopětovanou lásku však nelze nikdy zapomenout. Stejně jako na lež a nevykonanou pomstu. Tak trochu jiný román Kataríny Gillerové. Slovenská autorka žánrově odbočila k mystery thrilleru a děj svého románu Mlha mezi námi umístila do Apalačského pohoří v USA, kam se vydává skupinka přátel strávit dovolenou. Čtveřici mladých mužů svádí boj o přízeň krásně Caroline, která do tajemného sídla přijíždí s jiným očekáváním, než se může zdát. Edwardovi navíc komplikuje plány jeho mladší bratr Justin vyžadující pozornost. Vztahy v uzavřené skupině se vyhrocují až do momentu, kdy dojde k tragédii… O dvě desetiletí později mají přátelé k uplynulým událostem rozdílný postoj. Zatímco někteří z nich by na výlet do hor nejraději zapomněli, jiní před světem ukrývají tajemství. Co se vlastně tehdy odehrálo v lesích obklopených tajemnou mlhou?... celý text

Přidat komentář

VIVINKAR
04.01.2024 2 z 5

Jsem v rozpacích. Musela jsem si mezi dočtením a psaním komentáře dát pár týdnů na rozmyšlenou.

Jak už někdo zmiňoval - začátek mě vtáhl do děje, těšila jsem se, jak se budu rochnit v záhadě, jak to bude temný, jak to bude tajemný, jak to je fakt něco jinýho, než Katarína obvykle píše ale vlastně mě to zklamalo. Byla to taková slátanina thrilleru, sci-fi a románu. Čtivé to sice bylo, spád to mělo, napnutá jsem byla, ale pak to začalo drhnout, už to bylo překombinované. A i když jsem nečekala, že by Caroline byla až taková mrcha, vlastně mě to nepřekvapilo.
Takže tohle se moc nepovedlo. Nebo jsem měla vysoká očekávání.

Vlasta71
14.11.2023 4 z 5

Čtyři přátelé s půvabnou Caroline odjíždějí na dovolenou do hor. Tím se rozjíždí kolo plné intrik a žárlivosti při čemž dojde i k tragédii. Zhruba po 20 letech se rozuzluje pravda, která je hodně překvapivá.
Prostřední část mně přišla hodně sci-fi trailer až přitažené za vlasy. Ale vysvětlení vše poskládá do uceleného příběhu.


TerkinKnižnySve
07.11.2023 3 z 5

Katarína Gillerova - Mlha mezi námi


Počet strán: 291
Vydavateľstvo: @motto
Žáner: #detektivka
Odpouštět je těžší než milovat.
Čtveřice přátel na dovolené v Apalačském pohoří usiluje o přízeň půvabné Caroline, která v tajemném sídle rozehrává hru plnou intrik. Zatímco jejich vztahy ovlivňuje žárlivost a vzájemná nevraživost, v okolí se začnou dít podezřelé věci, které vyústí v tragédii. O dvě desetiletí později vycházejí najevo události, které navždy ovlivnily několik osudů. Na neopětovanou lásku však nelze nikdy zapomenout. Stejně jako na lež a nevykonanou pomstu.
.
.
.
Mystery Thriller, Thriller či čo bola táto kniha zač!

Prva polka knihy, že wau. Záhadná usadlosť, ktorá sama o sebe vyvoláva pocit strachu, partia kamarátov, záhadný strach naháňajúci domáci, starý cintorín a plot ktorý sa NESMIE prekročiť.

Až sa stane vec, kedy jeden z nich tento plot prekročí a ocitne sa v lese kde je he hmla, počuje len hlasy a stráca pojem o čase.

Dovtedy bola tato kniha výborná!

A potom nastal zvrat a ja som bola tak nasrata, že z úžasného mystery thrilleru sa stala romantická ptakovina kde nič nedáva význam.

Neskôr to autorka zachránila sci-fi vysvetlením, čo bol zas kúsok obrat k lepšiemu ale aj tak to zazdila romantickou fraškou.

A ten romantický 5-uholnik to bol des, hoci to na konci vysvetlila o to viac som mala z hlavnej postavy dojem že je to ku*va čo sa potrebuje zabezpečiť

Takže bohužiaľ 3 s prižmurenymi očami

Nechcem byt zla tak ďalšie poznámky prehltnem pretože výhrad je tam oveľa viac.

Stafeta c. 93

#kniznastafeta #kniznizavislaci #kniznarecenzia #autorskastafeta #podporujemeslovenskychautorov #mlhamezinami #katarinagillerova

Dela90
17.10.2023 3 z 5

(SPOILER) Parta kamarádů se vydává na dovolenou do Apalačského pohoří. Velké sídlo, dvoupatrová budova s názvem George Hall s masivní kovovou bránou. Právě zda je mužské osazenstvo okouzleno půvabnou Caroline. Jakmile začnou na sebe navzájem žárlit, začnou se na panství dít prapodivné věci. Je tu hřbitov se známým jménem, rakev ve skříni a nakonec se stane tragédie.
O dvě desetiletí později vycházejí na světlo nové události, které se před lety staly a ovlivnily tak jejich životy.

Neopětovaná láska, pomsta, lež, tajemný les, intriky a spousta smutných příběhů.

Knížka mě na první pohled zaujala svou obálkou a po přečtení anotace jsem se domnívala, že se bude jedna o záhadný thriller, který bude mít společný George Hall a události, které se v něm budou odehrávat, postupně se po letech bude odtajňovat jedno tajemství za druhým.

No, nebylo to úplně takhle. Začátek byl skvělý. Ačkoliv mě spousta postav vytáčela do nepříčetnosti viz. Edward a jeho chování k bratrovi, někdy jsem měla pocit, že dítě je spíš on. A pak další mužské osazenstvo - jako kdyby Caroline měla nápoj lásky a všichni muži ji chtěli. Fakt mi to přišlo přitažené za vlasy.

Náhlá tragédie, která vlastně všechno spustila. Tajemný les, spousta příběhů a jeho vysvětlení mi ke konci přišlo trošku na prvky sci-fi viz. neviditelný plášť.

Život Caroline mě ke konci hodně šokoval a tak nějak jsem pochopila její chování.

V knize najdete vyprávění z minulosti, přítomnosti a budoucnosti.
Hrozně jsem se ztrácela v postavách, musela jsem se několikrát vracet, abych si ujasnila kdo je kdo a v jakém časovém období se zrovna nacházíme.

Ocenila bych kratší kapitoly, nemám ráda, když musím čtení přerušit uprostřed. (ale to je můj problém)

Závěr knížky mi přišel takový neukončený, a ačkoliv mi příběh úplně nesedl do noty, ráda bych věděla, jak to tedy všechno dopadlo.

Každopádně děkuji za možnost si knížku přečíst. Nebyl to úplně můj šálek kávy, ale věřím, že kniha si své čtenáře najde. Děkuji za štafetu @mama_nad_knihou i samotné autorce.

Hanka343
15.06.2023 odpad!

Nejhorší kniha od této autorky , kterou jsem četla. Stálo mě to opravdu přemáhání,abych ji dočetla.

Zuzulinka
07.04.2023 4 z 5

Kniha se mi líbila. Zajímavé téma. Zklamal mne konec..

Pavčule
02.11.2022 1 z 5

Moje první setkání s autorkou, takže nemůžu porovnávat , ale přiznám se, že když mi v knihovně padla do oka obálka , čekala jsem něco trochu jiného. Celkově to bylo takové podivné .

Januli
16.09.2022 3 z 5

Úplně jiný styl knihy než jsme od paní Gillerove zvyklý. Ale proč ne... Bavilo mě to, byla jsem zvědavá co a jak a zklamání se nedostavilo.

laura
28.08.2022 1 z 5

Nádherná obálka - ale to je asi tak vše. Jako by to ani nepsala Katarína Gillerová. Tuhle autorku mám ráda a většina jejích knih patří k těm, které si ráda přečtu víckrát. Ale tohle bylo o ničem. Zmatené, nereálné, nedotažené, překombinované. Za mě nejhorší kniha od této autorky.

Pět kamarádů a jedna žena. Výlet do nikam. Les, ze kterého není návratu. Časové skoky, postavy, kterým to nevěříte. Žádnou nitku tohoto příběhu autorka nedotáhla pořádně do konce. Kdyby to nebyla Katarína, hodnotila bych možná ještě hůř...

Za mě totální ztráta času - tuhle knihu bych určitě nikomu nedoporučila...

kolacky
27.08.2022 3 z 5

To byla ale divná knížka. Ani milostný propletenec, ani thriller, takový divný mix obojího, a k tomu holka, která si sice prošla peklem, ale stejně byla divná. A divní byli i její milenci a nejdivnější ten pokus o Kingovo psychonapětí.

Pepina19
24.06.2022 3 z 5

Prvních sto stran mě slušně vtáhlo do děje, atmosféra na opuštěném sídle i dočasní majitelé, kteří děsili svým vzhledem, to nebylo špatné. Potom skok někam a vůbec nevíte kam příběh vlastně směřuje, jako samostatný příběh o záhadném lese, by asi nebyl špatný, ale tady to bylo tak nějak divné. A konec byl podle mě hodně překombinovaný i když se vlastně vše vysvětlilo.

plamínek21
17.06.2022 1 z 5

Autorka je takovou slovenskou Steelovou a produkuje nenáročné oddychové ženské románky. Tímhle dílem vybočila ze svého standardu a podařilo se jí vytvořit notně otřesnou blbost.

alnahu
12.06.2022 2 z 5

Tajemná atmosféra tohoto mystického příběhu se odehrává se ve dvou časových rovinách, uprostřed lesů na zchátralém statku a pokračuje v současnosti ,aby rozkryla nepříjemnou pravdu.Kniha mě neoslovila a nelíbila se mi .

gabra03
08.06.2022

Asi jsem divná, ale tato kniha, ač jsem ji dočetla až do konce, se mi nelíbila...

Maky1505
08.06.2022 4 z 5

Zajímavá knížka četla se téměř sama protože vás to láká vědět jak to všechno je, proč se určité věci stali. Konec byl náhodou dobrý, zajímavý a nečekala jsem to.

mysterygirl
06.05.2022 4 z 5

Konec mi zkazil cely pozitek z knihy

Arsi
02.05.2022 4 z 5

Zajímavý námět na knihu. Že začátku mě to přišlo trochu zmatené, ale pak to dávalo smysl. Kniha se dobře četla.

Štítky knihy

pro ženy tajemství

Autorovy další knížky

Katarína Gillerová
slovenská, 1958
2020  84%Dubnové slunce
2004  78%Láska si nevyberá
2020  76%Šťastné náhody
2022  67%Mlha mezi námi
2008  82%Záhada zadnej izby

Kniha Mlha mezi námi je v

Přečtených58x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených1x
Knihotéce84x
Chystám se číst41x
Chci si koupit8x
dalších seznamech4x