Mlč ako hrob

Mlč ako hrob https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/346940/bmid_mlc-ako-hrob-uF3-346940.jpg 4 81 31

Sudca Scott Sampson vedie dokonalý život, má prestížnu prácu a žije v kruhu milovanej rodiny. Ako každú stredu aj teraz sa chystá vyzdvihnúť svoje šesťročné dvojčatá zo škôlky a ísť s nimi na plaváreň. Jeho žena Alison mu však napíše esemesku, že po deti sa zastaví ona. Až večer si Scott uvedomí, že sa vrátila domov bez nich. A žiadnu správu mu vraj neposlala. Vtom zazvoní telefón a ten znamená začiatok ich nočnej mory. Niekto im zmeneným hlasom oznámi, že uniesol ich deti. Sudcu varuje, že ak sa počas najbližšieho pojednávania nebude riadiť jeho pokynmi, trest bude krutý. Prominentný sudca je zdesený, nikdy nič podobné nezažil. Obavy, podozrenia a nervozita sa stupňujú, v manželstve im to začína škrípať, Scott si zrazu nie je istý ani vlastnou ženou. Napriek tomu sa s Alison nezastavia pred ničím, aby deti dostali späť, bez ohľadu na to, akú cenu za to zaplatia.... celý text

Literatura světová Dobrodružné Thrillery
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

Say Nothing , 2017


více info...

Přidat komentář

alex963
11.03.2024 4 z 5

Posledních 100 stránek jsem četla se zatajeným dechem. Moc chválím

m2056
14.09.2023 2 z 5

Kniha mě moc nebavila myšlenka dobrá ale to provedení mě nesedlo bohužel.


Darja.8
25.01.2023 5 z 5

Napínavá knížka. Překvapil mě konec.

Janča1532
30.04.2022 4 z 5

(SPOILER) Velmi zajímavá a napínavá kniha.Kdo byl za únosem dětí,sem byla dost překvapená.Spolupráce s únoscema její sestry,to bylo docela nečekané.Nakonec s dětmi vše dopadlo jak nejlíp mohlo.Na konci mě dostalo,když na pohřbu svý maminky,jí děti dávaly do rakve jejich plyšáky.To mě tekly slzy.

kap66
03.04.2022 3 z 5

Celkem dobrý, napínavý thriller harlanocobenovského střihu, tedy s prolínajícími se náhodami, propletenými, ale promyšlenými vztahy, útoky na city (zvlášť v závěru), omezenou reálností, spádem a svižnými dialogy. Vyprávění soudce Sampsona se střídá s náhledy na únosce (přesněji hlídače) dětí a jejich přijímání rozkazů ohledně dalšího zacházení s šestiletými dvojčaty. A tady nastal zádrhel. Autor podcenil mateřský instinkt (jsem přesvědčená, že nejen můj) a příliš mě zneklidňoval popisem hrůz kolem jejich věznění. Jasně že vím, že je to fikce! Říkejte to ale mé hlavě, která mi vždycky pošle při pohledu na reklamy se šťastnými miminky úsměv a rozněžnělé „jéé“… Pocit, že musím ty mrňavé děti vidět co nejrychleji v bezpečí, mě donutil přelétávat očima stránky týkající se čehokoliv jiného – a že jich bylo. Tak si to autor asi nepředstavoval, říkám si. Nedá se nic dělat, bylo to mimo moji kontrolu. Potenciál ale autor má, četla jsem už spoustu mnohem horších thrillerů. Třeba se ještě potkáme. Tři hvězdy - a půlka navrch za ty části, jež jsem pak dočetla, když už jsem znala konec (a musím uznat, že mě podstata a průběh soudních jednání zajímaly).

patricia8137
05.01.2022 5 z 5

'' Ahoj, prepáč, zabudla som ti povedať, že dnes popoludní idú deti k lekárovi. Skočím po ne do školy.'' - nevinná sms, ktorá zmenila život sudcovi Scottovi Samsonovi, jeho manželke Alison a ich dvom deťom, dvojčatám, Samovi a Emme. Kniha začína veľmi dobre, rodičom unesú deti, napätie stúpa, potom sa dej odohráva v prostredí súdu, čo môže niektorých čitateľov odradiť, ale ja mám rada knihy z právnickeho prostredia, a túto časť knihy som si užívala a potom ma príbeh úplne vtiahol do deja a prežívala som emócie hlavných postáv - absolútnu neschopnosť, panický strach, túžbu pomôcť, bezmocnosť, bolesť. Ich skúška ohňom im potvrdila to, ns čom v živote skutočne záleží. Na jednoduchej radosti z rodinného života, na láske, na radosti a najmä na dobrom zdraví. Koniec knihy bol úplne nečakaný a každé slovo v posledných kapitolách som hltala jedným dychom. A musím sa priznať, že som nezadržala ani plač. Knihu Mlč ako hrob určite odporúčam, pretože ponúka čitateľovi napínavý, zamotaný dej plný zvratov a nečakaných udalostí. Nenechajte sa odradiť časťou, ktorá opisuje prípady zo súdnej siene, táto kniha naozaj stojí za prečítanie, keď už ste sa do nej pustili, pretože by ste prišli o úžasný koniec.

MarianP
22.11.2021 3 z 5

Kniha začne veľmi dobre, rodičom unesú dieťa, napätie stúpa, no potom sa dej zvrtne okolo súdu a to knihe ubralo na svižnosti. Stredných asi 300 strán bola len taká právnická omáčka, ktorá ma nejak nezaujala. Treba však uznať, že kniha je vo svojej podstate napísaná dobre, ale baviť bude asi len toho, kto má rád prostredie súdov. Za mňa teda slabšie 3 hviezdy.

Lucc93
21.07.2021 2 z 5

Bohužel, po sto stranách jsem četbu vzdala. Nebavilo mě prostředí soudu a popis jednotlivých případů.

LusSyNDA
20.06.2021 5 z 5

Bomba! Kniha mě naprosto pohltila. Děj napínavý od první do poslední stránky. Vůbec, ale opravdu vůbec jsem netušila kdo za tím vším stojí. Vsuvky z "právnických" pasáží mě bavily, knize přidali na napínavosti.
Příběh byl o tom, že soudci Sampsonovi unesli neznámí pachatelé jeho šestileté dvojčata. On jako milující otec by udělal vše proto, aby je zachránil. Podařilo se mu to?? To se každý dozví po přečtení této skvělé knihy. A ano, konec byl naprosto nečekaný a každé slovo posledních kapitol jsem hltala jedním dechem.
DOPORUČUJI!

Beky
30.05.2021 4 z 5

Bezvadný námět, příběh neklidný už od samotného začátku a já vůbec nevěděla, kdo za vším stojí, byla jsem velice překvapena! Strhující a autentický příběh, který by určitě NEMĚLI číst rodiče, protože tohle si nepřeje zažít nikdo !!!
Hvězdičku ubírám za to, že tam bylo až příliš právnických pasáží a detailů z prostředí soudcovství, které by knize jistě nechyběly, kdyby je autor vynechal, rovněž by neuškodilo, kdyby byl příběh o několik stránek osekán ...
Co mě úplně zničilo byl konec, který jsem vůbec nečekala.

1Týnka
08.02.2021 5 z 5

Úžasná knížka plná zvratů. Na konci této knihy jsem neudržela pláč.

Misute603
07.08.2020 5 z 5

kniha byla čtivá,nemohla jsem se od ní odtrhnout. Jako matka jsem ti bolest prožívala s hlavními hrdiny.Ke konci už mi trochu bylo jasné,kdo za tím asi bude,ale i tak jsem byla se závěrem knihy překvapená.Doporuciji.

Lenkafrankova
02.07.2020 5 z 5

Mě se knížka líbila, části od soudu byly sice delší ale nic co by se nedalo zvládnout. Příběh byl děsivý a na konci jsem si pobrečela

Nany_cz
12.11.2019 4 z 5

Úžasný thriller z prostředí soudu. Příběh je poutavý a plný zvratů a nechybí pořádné napětí. Vytkla bych pouze to, že by kniha mohla být o pár stran kratší, i když má jen něco okolo 500 stran. Některé pasáže byly totiž příliš popisné a zbytečně dlouhé

Polinka92
08.11.2019 4 z 5

Příběh má zápletku, která je noční můrou snad každého rodiče.
Dost čtenářů může odradit prostředí - soudní síň. Taky to, že je v příběhu poměrně dost tahle rozebíráno soudy, paragrafy, vyhlášky... Díky tomu se dej táhne.
Ale důležité je vnímat z toho emoce a zmatky, jež se odehrávají v hlavní postavě. A je to znát docela dost.
Závěr je celkem překvapivý, dojemný a smutný.

Dashmo
14.03.2019 5 z 5

Nechapem to celkove hodnotenie tu na databaze...aj ked samozrejme plati, ze kazdemu sa paci nieco ine.mna tato kniha zhltla uplne!napinava od zaciatku do konca, vsetko so vsetkym suviselo a samozrejme postupne som obvinovala kazdeho a ked vyslo najavo KTO bol do toho zatiahnuty, spadla mi sanka.no a koniec prerevany, ze som ledva na pismenka videla..

Katefite
28.02.2019 3 z 5

Knížka měla zajímavé téma a i čtenář byl obohacen o různé právní a soudní procesy takže je svým způsobem kniha i naučná, ale jinak se kniha táhla a čekala jsem víc akce. Konec byl velmi donemný.

luciasek86
26.10.2018 2 z 5

Tato kniha, mě nebavila byla napsaná stylem, který nemusím vše bylo zdlouhavé. Děj nudný. Musela jsem se ke čtení nutit.

L.Helena
09.08.2018 5 z 5

Do knížky jsem se začetla hned od začátku a přečetla jsem prakticky jedním dechem. Občas jsem se sice ztrácela ve složitostech onoho farmaceutického soudního případu, ale jinak bezva čtení.
Hodnotím tak na lepší 4 *, ale dávám 5 *, protože si myslím, že si zaslouží vyšší hodnocení než má (dnes je to 69%)

hruskovalucie93
04.08.2018 3 z 5

Vzdala jsem to asi kolem sté strany. Přestalo mě bavit prostředí soudu a popisováni jednotlivého případu, kterého se to týká.

Štítky knihy

Amerika soudy krimi únosy dětí

Autorovy knížky

Brad Parks
americká
2017  73%Mlč ako hrob

Kniha Mlč ako hrob je v

Přečtených105x
Čtenářské výzvě10x
Doporučených1x
Knihotéce174x
Chystám se číst81x
Chci si koupit8x
dalších seznamech3x