Mládí v hajzlu 6 - Mladík v Nevadě

Mládí v hajzlu 6 - Mladík v Nevadě https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/118670/mladi-v-hajzlu-6-mladik-v-nevade-118670.jpg 4 301 19

Mládí v hajzlu série

< 6. díl >

Deník mladšího bratra Nicka Twispa Vypravěčem šestého - a závěrečného - dílu kultovní řady o Nicku Twispovi je jeho patnáctiletý bratr Noel Wescott. Stejně jako Nick i Noel zjišťuje, že zamilovat se není jen tak… Série bouřlivých patálií jej donutí opustit poklidný domov v nevadském zapadákově a skrývat se před otravnými policajty. Noel se dává dohromady s dcerou Paula Saundera a snaží se vypátrat, co se před lety ve skutečnosti odehrálo mezi Nickem a Sheeni. Setká se Nick se svou dávno ztracenou láskou? Podaří se Noelovi odhalit tajemství, kterým je jeho rodina obestřena? To vše - a mnohem více - se dozvíte v tomto novém, mimořádně vtipném příběhu, který nabízí napětí i velmi nečekané rozuzlení.... celý text

Literatura světová Humor Romány
Vydáno: ekniha , Jota
Originální název:

Revoltingly Young: The Journals of Nick Twisp's Younger Brother , 2006


více info...

Přidat komentář

Dom95
17.12.2023 5 z 5

Konečně opět díl, u kterého jsem se zasmál. Dle mého pocitu bylo psaní předchozího dílu pro autora utrpením. Tento díl je pravý opak. Bavil mě, smál jsem se nahlas, má hlavu a patu.

"Dlouhej telefonní hovor s Ulmou. Má tak sexy hlas, že mi málem ztopořilo ucho."

(Před zpovědí): "Sakra. Teď se budu muset duševně obnažovat před nějakým knězem. A to je kvůli mlhavý šanci na sex. A jaký budu mít záruky, že můj zpovědník neopíchává ministranty za oltářem?"

Některý ještěrky to můžou klidně dělat i dvanáct hodin, což zřejmě vysvětluje skutečnost, proč zatím žádnej ještěrák nezískal Nobelovu cenu."

"Co se stane, když ho budu takhle hladit nahoru a dolů?" chtěla vědět.
"Tvoje popularita značně povyroste."

"Holky sou fakt divný. Věř mi, vím, o čem mluvím. Sem jedna z nich a neustále mě dokola překvapuje, co za sračky mi z té huby padaj."

blazejmartin
04.10.2022 3 z 5

O něco lepší jak předchozí díl ale už to není ono


nikikostadinova
13.07.2019 3 z 5

Nevím, jestli tahle série není už moc dlouhá, pořád je to ale fajn čtení a dočtu si další díly.

Margherita_N
10.12.2018 2 z 5

Tak tenhle díl už ne. Autor si zřejmě řekl, že nechal Nicka nějak moc rychle dospět, tak vzal jeho mladšího bráchu, připsal mu stejnou povahu i slovník a jede s ním odznova. Celá kniha ale stojí na telenovelních zápletkách s dětmi, které si myslely, že jejich otec/matka je někdo jiný, a pak je to divný, protože příbuzní, kteří nevěděli, že jsou příbuzní, se spolu mezitím zapletli. Nesmí chybět ani zápletka s tím, že těch dětí se objeví nějak víc, než se čekalo. Originální vtipy si pamatuju dva, kterým jsem se fakt zasmála, jinak Payne jen vykrádal předchozí díly.

Patapuf
11.08.2018 3 z 5

Už to není tak vtipný, ale pořád to má co nabídnout vzhledem k tomu, že autor změnil postavy a nabídl další generaci... určitě se u toho zase zasmějete... vtip je tam pořád stejný...

wally
21.05.2018 3 z 5

O hooodně lepší než předchozí knížka a tomu jsem už ani nevěřil. Sice opět většina děje v prostředí cirkusu, ale to zase až tak moc nevadilo... Noel byl fajn a Mládí v hajzlu po předešlém průšvihu zase zpět na dobré cestě!

KlariN
29.12.2017 3 z 5

Dá se číst, a je to fajn, ale taky poněkud zbytečný návrat do dobře známých vod...

slawa.cap
17.12.2017 5 z 5

Pro mě určitě nejdůležitější a nejlepší díl celé série. Dává mi pro původní pentalogii a Nickův život tak nějak smysl, pro teď happyend. Vlastně téměř celá dosavadní série shrnutá do jednoho příběhu, který prožívá jiný Twisp.

Jane100
22.07.2017 4 z 5

Payne úspěšně pokračuje v této sérii. Plno vtípků, jednoduchý příběh. Určitě Mládí v hajzlu přečtěte. Je to jednoduché oddychové čtení.

haki34
16.11.2016

No.. Koupeno do sbirky .. Prečteno.. V porovnani s Nickem trochu nuda... Jak vmyslet v teto rade jeste neco zajimaveho, ze ,,???

Blik
15.10.2016 4 z 5

Do knížky jsem se nepouštěl s nijakým velkým očekáváním. Ale nakonec to bylo o něco lepší, než jsem čekal. Ale nepřišlo mi, že by byly rozdíly ve stylu vyprávění mezi Nickem a Noelem... Mají podobné uvažování, mluvu, oba chodí na snídaně do cukráren... a cirkus. Sice jsem se nesmál jako například u jedničky nebo trojky, ale i tak mě čtení tohoto dílu bavilo. Finální rozuzlení rodinných spříznění bylo docela zajímavé. Jsem zvědav, co se dovím v dalších dílech.

Vyomi
14.04.2016 4 z 5

Poslední díl byl pro mě lehkým zklamáním. Nick je zde "váženým pánem", časy puberťáka jsou pryč. Rozuzlení s Sheeni bych uvítal více napínavější. I tak mi bylo líto, že koncem tohoto dílu končí etapa Nicka Twispa.

gonzikcz
03.04.2016 4 z 5

Ze začátku jsem se těžce smiřoval s tím, že si už od Nicka nic nepřečteme. Ale nakonec mě to docela pobavilo (ikdyž cirkus po druhé už byl opravdu opruz). Odhalilo se i nějaké to tajemství, nicméně pachuť "nevyřízených účtů" zůstala.

Carpinus-CZ
26.10.2015 3 z 5

Je to pořád docela čtivé a vtipné, ale přeci jen už trochu uměle nastavené. Asi by bylo přece jen lepší, kdyby se celý příběh uzavřel 5. dílem....

Ruxandra
28.08.2013 4 z 5

I když jsem poslední šestý díl přečetla s pětiletým zpožděním od dílů ostatních a občas mi tak některé souvislosti unikali, neztratila celá série své kouzlo. Je to ideální čtení pro pobavení. Myslím, že Mládí v hajzlu je to nejlepší, co Payne napsal.

kolodze
02.12.2012 2 z 5

Sice jsou tam pořád vtipné momenty ale autor už tu zhusta vykrádá sám sebe.

moonell
15.10.2011

Popravdě mám strach se do tý knížky vůbec podívat. Připadá mi to jako zoufalej pokus vyždímat ze série maximum prachů. Ale třeba někdy budu mít koule na to se přesvědčit o opaku .)) Po podivným konci pátý knížky by si to zasloužilo trochu víc, než jen deník málokdy zmíněnýho mladšího bráchy.

pepahn
19.06.2011 4 z 5

VI. díl mi přišel lepší než V., který považuju za nejhorší v sérii. Asi je to změnou prostředí a hlavní postavy, ale autor se tady jakoby vrací ke kořenům série, což je rozhodně ku prospěchu věci.

Matthias
30.11.-0001 3 z 5

Noel má stejnou povahu o chování jako Nick. Jeho děj se rozjede podobně jako Nickův… Avšak občas to bylo nudné, občas zajímavé, nic moc extra. Bylo to lépe napsané, než předchozí díl. Škoda, že se pak děj zvrtl a pak se ZASE objevily scénky z cirkusu, ano z nudného a hnusného prostředí cirkusu plný postav s divnými jmény, takže po čase nevíte kdo je kdo. A přiznám se, že jsem pak přeskakoval odstavce, kdy Noel popisoval pořád dokola znovu a znovu jak umývá donikéry, nebo jak jim říkal. Na konci se vysvětlí pár věcí z minulého dílu. Jak však děj dopadne dobře, urovná se pak z ničeho nic ten Neolův. Celkově nic moc…

Kniha Mládí v hajzlu 6 - Mladík v Nevadě je v

Právě čtených2x
Přečtených555x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených6x
Knihotéce179x
Chystám se číst30x
Chci si koupit3x