Mládí nevybouřené

Mládí nevybouřené https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/127146/mladi-nevybourene-127146.jpg 4 17 5

Příběh Lidky od jejího dětství přes první a zároveň osudové vzplanutí až do chvíle, kdy Lidka jako zralá žena poznává skutečnou lásku. Její příběh je zasazen do období padesátých až devadesátých let minulého století a zaujme snad každou ženu.

Přidat komentář

Emik87
19.02.2024 4 z 5

Za mě hodně zvláštní román. První část s rodiči mě moc nezaujala, druhá dospělá byla lepší.

alnahu
02.10.2020 5 z 5

(SPOILER) Autorka v této knize líčí osud dívky Lidky od jejího dětství až po dospělost,kdy ona sama má již děti.Liduška se narodila ,jako neduživé dítě-silně věřícím rodičům a podle toho také vypadal její vstup do dospělosti.Jako velmi mladá se zamiluje do místního veterináře a vezme si ho i když mu porodila dvě děti ,nebyl ani jeden v manželství šťastný.Děti ji koupí léčení u moře a tam Lidka potká svého osudového muže a konečně i ona pozná co je opravdová láska.Knihy že života od paní Řeháčkové čtu ráda.


sabca
25.07.2020 4 z 5

Útlá kniha obsáhla docela dlouhé období v životě vesnického dítěte až po zralou ženu. Lidka, která byla jako malé dítě vážně nemocná a musela se s rodiči stěhovat z místa na místo, nakonec zakotvila na Šumavě, kde se jí celkem dařilo. Pro ty kdo mají rádi knihy Věry Řeháčkové doporučuji.

smejkalova.m
29.12.2019 5 z 5

Zpočátku jsem nevěděla jak se ke knize postavit, trochu mě "vyděsilo" do jakého roku byla zasazena. Ale to vůbec nevadilo, byla čtivá a četla se sama. Určitě můžu doporučit. :)

Ann98
02.01.2019 5 z 5

Řekla bych, že se román o dětství, dospívání a zrání hlavní hrdinky hledající štěstí a lásku velmi povedl. Bylo pěkné sledovat Lidčinu proměnu, kdy i ona sama nakonec poznává, jak moc byla nezkušená, naivní a plná iluzí. Mohu ostatním jedině doporučit.