Mitfordské jesličky

Mitfordské jesličky https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/22497/mitfordske-jeslicky-22497.jpg 4 32 5

Mitford série

< 8. díl >

Další epizoda z cyklu mitfordských příběhů představuje otce Tima a ostatní občany idylického maloměsta v období příprav na vánoční svátky. Otec Tim, který i v důchodu prožívá všechny starosti se svými bývalými farníky, má v tomto období sám největší starosti. Jako dárek své milované ženě chce opravit figurky starobylých jesliček, k náročnému úkolu mu však chybí zručnost a zběhlost nejen v restaurátorském řemesle. Proto s radostí přijímá, pod nejpřísnějším utajením, pomoc dvou svých přátel a společnou rukou se jim podaří včas starý betlém oživit, třebaže utajení, jak už to v Mitfordu bývá, není tak dokonalé, jak si otec Tim představoval.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Humor , Romány

Vydáno: , Vyšehrad
Originální název:

Shepherds abiding , 2003


více info...

hapac
hapac
07.09.2021 4 z 5

Krásná předvánoční atmosféra, kdy na vás dýchá klid, pohoda a láska.....Jo, když je mi ouvej, tak je Jan Karon jistota....

pepa4081
pepa4081
23.12.2018 4 z 5

Další příběh z Mitfordu, tentokrát o shánění a výrobě vánočních překvapení. Přečteno těsně před vánoci. Co může být v této době lepšího na zklidnění a samozřejmě také pobavení? Doporučuji.
Velmi uspokojivé.


alnahu
alnahu
10.01.2017 4 z 5

Tuto knihu jsem si vypůjčila náhodou a nezklamala mě. Kouzlo vánoc z poklidného městečka Mitfordu z pastorem Otcem Timem a ostatními obyvateli se mě líbil a určitě si vypůjčím i další příběhy. Milá odpočinková kniha.

cibulka 8
cibulka 8
16.08.2014 5 z 5

Ten klid a mír, který na vás dýchne z této knihy, je povznášející. Člověk se touží stát lepším ...

AndreaP.
AndreaP.
08.01.2014 3 z 5

Příběh se zvláštní atmosférou jakoby vás přenesl tak nejméně sto let zpátky do jednoho maloměsta, kde se všichni znají, kde se k sobě všichni chovají moc hezky a s úctou, a kde ještě stále kouzlo Vánoc nespočívá v honbě za dárky. Postupně se zde rozvíjí příběhy všech obyvatel městečka a člověk brzy zjistí, že radosti a strasti prožívá s nimi. Osobně jsem ze začátku měla problém se zorientovat v postavách knihy, což ale bylo způsobeno zřejmě tím, že tento cyklus příběhů má více dílů, a já zatím nečetla ty předcházející. Tento problém však po pár stránkách pominul. Osobně si myslím, že kniha je určena spíše starším čtenářům, kteří dokáží vstřebat její kouzlo i tak trošku netradičně psaný text. Kniha jako taková se mi četla dobře, je to prostě zase jiný typ knih, než jsem dosud četla a určitě má v sobě své osobité kouzlo a chvílemi jsem měla chuť být součástí jejich společenství a radovat se s nimi z maličkostí.

Kniha Mitfordské jesličky je v

Přečtených47x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených2x
Knihotéce37x
Chystám se číst6x
Chci si koupit1x
dalších seznamech1x