Mistři života

Mistři života https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/461639/bmid_mistri-zivota-CJG-461639.jpg 5 8 3

Otevřené výpovědi lidí, kteří díky Vladimíru Kafkovi změnili postoj ke svému životu. Začali ho přijímat a milovat se vším, co přináší, přirozeně a s pokorou, a zvládli tak těžkou nemoc nebo tragickou životní situaci.

Přidat komentář

bosorka@
28.09.2023 5 z 5

Jine vnímání reality pro mhm.. nahle pokročilé. Řešiil tohle nedávno bulvár díky občas prehnanemu fanatismu a ezo-pozerstvi JD a jako obvykle se tu mediální maistrem minul s podstatou sdělení asi ve vzdálenosti a lokaci zemsky povrch-zemske jádro. Na rozdil od technik Teal Swan, tohle je prostě ta česká top verze sebe- přijetí - pochopení, psychologie fungující na podstatně hlubší a slozitejsi rovině zrozena v nasiem místním prostředí a mentalite, pusobici univerzálně na širší spektrum zúčastněných. Tak 20 procent z Kafkova učení mi osobně nesedí, ale zbylých 80 procent je bezkonkurecnich balancujicich na rovině zazraku a radi jej mezi desitku nejlepsich lecitelu v poslednich 100 letech. Asi největší kontroverze, jak uvěřit nebo přijmout Kafkovo léčení pro mne spočívá v přijeti faktu, že sám byl vazne nemocný nedokázal se vyléčit, podcenil to a zbytečně zemřel. Tahle poslední kniha se více liší od všech autorových předchozích, z evidentnich důvodů, ale není to neak výrazně k horšímu, jen z jineho úhlu. Dilo je docela důstojnym završením jeho myšlenek a techniky, promitnute vyhradne přes pribehy ze života léčených. Jeho učení vlastně vychází z obvykle integrace "stinu" dle pojeti Junga, ale jde o výborně aplikovane, vysvetlene, pouzite a zprostredkovane pochopení jeho principu ve smyslu tahle nemoc (nejedná se tu samozřejmě o infekce, nakažlivé choroby apod) je fatalne neprijata a nerealizovana část vás, která přišla osobně k vám proto (a v takové té chvili už na hrane buď a nebo) abyste ji /se přijali a pochopili. Proto se nesmí stát vaším nepřítelem, proto se jí nesmíte bát a nesmite s ní vést boj nebo válku. Samozřejmě je jako obvykle v tomto přijetí a realizaci největší problém ego, které blokuje jasný vhled do jinak jednoduché věci a také možnost cokoli opravdu změnit. Kafka, ale prostě našel klíč nebo řekněme způsob, jak ego vicemene obejit. Také mu/tomu trochu pomáhá situace, že jeho "pacienti" už většinou nemají jinou možnost ani čas.

Elea
22.06.2021 5 z 5

Kniha velmi jasně a srozumitelně popisuje názory autora na lásku, nemoci a život. Vše je doplněno krásnými ilustracemi.


Slunce5
18.01.2021 5 z 5

1+1=1. Lásky plná kniha plná reálných příběhů lidí, kteří se po boku p. Kafky dokázali vrátit zpět do zdraví i z těžkých nemocí. Popisuje přirozené zákonitosti života a stvoření.

Autoři knihy

Vladimír Kafka
česká, 1963 - 2018
Irena Nováková Kafková (p)
česká, 1973

Kniha Mistři života je v

Přečtených10x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených2x
Knihotéce5x
Chystám se číst12x
Chci si koupit7x