Mistr Blecha

Mistr Blecha https://www.databazeknih.cz/img/books/67_/67888/bmid_mistr-blecha-Pze-67888.jpg 4 20 3

Výbor obsahuje povídky hudební (Rytíř Gluck, Don Juan), fantastické (Pískař, Příběh o radovi Krespelovi, Dobrodružství v silvestrovské noci), detektivní (Slečna ze Scudéry) a pohádky se společenskokritickým nábojem (Zlatý kořenáč, Mistr Blecha). Přeludný svět, do něhož se utíká většina kladných hrdinů, je jen vynuceným útočištěm před krutou realitou tehdejšího světa.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Povídky

Vydáno: , Odeon
více info...

Přidat komentář

Leona333
01.03.2024 4 z 5

"Tajemné, mystické, temné, šílené, zvrácené..." V samém základu jednoznačně skvělé počtení, které se za celé ty roky, co tyhle povídky - Mistra Blechu, opatrujeme doma ve staré knihovně, nikterak v ničem radikálně neomrzí.
Mou nejoblíbenější je, Dobrodružství v silvestrovské noci.

Lexand
26.08.2017 4 z 5

Stojí za přečtení. Podobné s Poem, Meyrinkem, Lovecraftem.


Robert Cambert
10.09.2011 5 z 5

Asi nejlepší výbor z Hoffmanna u nás. Pískař mu vévodí v temné linii - jde o neobyčejný příběh studenta, kterému ostatní nevěří, že ho cosi nepopsatelného mučí a pronásleduje - je to jen ten starý otrapa s barometry? Nebo je to jeho vlastní ztělesněné šílenství?! V linii fantastické a humorné zároveň kraluje spolu s Mistrem Blechou, který dokáže vidět co si lidé myslí (!), i Zlatý kořenáč s potřeštěným hrdinou, bláznivě zamilovaným, pragmatickou krasotinkou, která jde suverénně pro radu k čarodějnici a mnohými dalšími.