Místo mezi světy

Místo mezi světy https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/485396/bmid_misto-mezi-svety-1MH-485396.png 4 25 6

Dokáže Cara zastavit zlo v srdci multivesmíru a nepřijít přitom o všechno? Konečně je možné cestovat do paralelních vesmírů. Má to však jeden háček: nikdo nemůže navštívit svět, kde je jeho paralelní protějšek stále naživu. Na scénu vstupuje Cara, jejíž paralelní já mají jednu mimořádnou dovednost: umí vážně dobře umírat - na nemoci, v pouličních bojích nebo prostě náhodou, když se jí nepovede utéct. A tak už zemřela v celkem 372 světech. Na téhle Zemi se jí však podařilo přežít. Je tedy vyvolena jako dokonalá kandidátka pro cestování mezi paralelními vesmíry. Cara se tak vymaní ze špinavé chudinské čtvrti, kde vyrůstala. Teď má hezký byt ve spodním patře bohaté, zdí obklopené metropole Wiley. Pracuje (a taky nestydatě flirtuje) s atraktivní, ale odtažitou Dell; spolu sbírají data z různých světů pro Eldridgeský institut. Všechno zkrátka běží jako na drátkách. Jedna z jejích osmi zbývajících dvojnic však za záhadných okolností zemře, a Cara se tak dostane do úplně nového světa se starými tajemstvími. To, co objeví, propojí minulost a budoucnost, a odhalí její roli ve spiknutí, které ohrožuje celý multivesmír.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Sci-fi , Dívčí romány

Vydáno: ekniha , CooBoo
Originální název:

The Space Between Worlds , 2020


více info...

maca1245
maca1245
20.06.2023 4 z 5

Co na tuto knihu říct?
Určitě by zasloužila větší pozornost než má.
Příběhově je to zajímavý nápad, ale myslím si nebo to tak aspoň cítím, že potenciál tohoto tématu nebyl naplno využít. Třeba se o dočkáme v pokračování. I když si myslím že tady nevyjde.
Co mi trochu vadilo, tak to byly vzpomínky na minulý život. Spíše mě to rušilo, ale svoji pointu to má. Je to mohlo být podané asi trochu jinak.
Konec byl takový nedotažený, ale zase to čtenáři nechává trochu ty fantazie.
Za mě super čtení se zajímavým světem a zajímavým tématem.

Kaila146
Kaila146
26.02.2023 5 z 5

wau wau wau wau! Tohle byla taková jízda! Proč to nikdo nezná? Proč se to víc nepropaguje, třeba místo jiných ne tak dobrých CooBoo knížek?


Tenebris_Draco
Tenebris_Draco
19.08.2022 5 z 5

Osobně se mi to moc líbilo. Možná to bylo tím, že nejsem expert přes sci-fi. Když je moc náročně vysvětleno, nebaví mě. Na to mám fantasy.
Každopádně moc jsem od toho nečekala, přeci jen si sem tam nějaké to sci-fi přečtu. Ovšem zde jsem byla spokojená. Zajímavý námět, lgbt, které není předhazované každou chvíli a zvratů.
Ano, uznávám není to až tak něco extra, ale mně se to líbilo.

Lethania
Lethania
22.03.2022 3 z 5

Někdy v minulém roce jsem knihu rozečetla a skončila jsem asi na osmdesáté stránce s tím, že se k ní za týden či dva vrátím. Místo toho však uplynul skoro půlrok a já jsem se teď konečně dokopala k jejímu finalnímu dočtení.
Nejprve jsem byla zmatená, co to vlastně čtu, neboť jsem za tu dobu pozapomněla prvotní seznámení s příběhem, ale po nějaké chvíli jsem se zorientovala k tomu zjištění, že jsem se opět ocitla v chaosu. Musím se přiznat, že mě čtení nenaplňovalo až to hrozilo k tomu, že bych ji odložila na dobu neurčitou. Pak jsem se však zmátořila a dokopala jsem se až do konce.
Příběh sám o sobě je originální, ale špatně napsaný, skoro jakoby autorka chtěla stůj co stůj naservírovat co nejlepší příběh, ale moc se jí to nepovedlo. Romantická linka byla zajímavá, ale nebyla dotažená do konce.
Suma sumárum takový střed mezi úspěchem a propadákem.

Sarah11
Sarah11
19.12.2021 1 z 5

Já se tak moc těšila, ale tohle jsem vyloženě protrpěla od začátku až do konce. Tak do tří čtvrtin jsem vůbec nechápala, o co jde, a když jsem se do toho konečně trošičku dostala, už jsem byla tak otrávená, že mě vůbec nezajímalo, co bude dál a četla jsem jen z donucení.
Nápad asi dobrý, ale tohle na mě působilo spíš jako nějaká úplně prvotní verze, zmatený soubor nápadů, na kterých je ještě potřeba dost zapracovat, aby se to celé dalo číst a dávalo to smysl.
Tu romantickou linku jsem asi taky úplně nepochopila, na tom, že jedna postava tu druhou neustále sráží a dívá se na ní svrchu, mi nepřijde nic romantického.
Když už nic, tak jsem alespoň doufala v nějaké epické vyvrcholení, ale ani to se bohužel nekonalo, a ač nemám ráda, když se někdo ke knihám chová ošklivě, tuhle jsem po dočtení měla opravdu chuť vyhodit z okna a zapomenout, že jsem ji někdy četla.

KristieSpacil
KristieSpacil
13.12.2021 4 z 5

Ve spolupráci s Albatros Media.

Tož z mého pohledu je tohle román, který si zaslouží mnohem víc pozornosti, než zatím má!
Já osobně jsem se u knihy fakt bavila. Líbilo se mi objevovat to prostředí, u sci-fi je vždycky fascinující vidět, jak si každý autor představuje tu budoucnost úplně jinak. Cara pro mě byla vážně zajímavá hrdinka, taková krásně šedá, to já ráda. Palec nahoru dávám i za ten příběh. Musím říct, že mě autorka svými zvraty překvapila, skvěle postupně splétala celou tu zápletku, kterou člověk na konci fakt ocení, když má všechny informace a vše tak dobře zapadne do sebe.
Strašně se mi líbilo, jak si to hraje s tím, že stačí jen jedna volba jinak a hned váš život nabere jiný směr. A skrze Caru vidíte, že kolikrát stačí jen nějaká drobnost a rázem jste v jiné realitě mrtví či naopak úspěšní boháči.
Autorka nenásilným způsobem komentuje i naši situaci - klimatickou krizi, čerpání přírodních zdrojů, ale třeba i střelné zbraně.
Výrazný prostor tu má i otázka víry, což je pro mě vždy fascinující téma.
Taky bych chtěla říct, že tahle kniha je pro dospělé, tak se nenechte odradit tím, že ji česky vydalo CooBoo. Nicméně v tomhle případě je to dost přístupné i YA čtenářům, sice je to místy násilné, ale to je v dnešní době i řada YA knih.
Jo a taky je to stand-alone, to je u knih vždycky příjemný bonus.

Zkrátka... Zkuste to! Podle mě budete jedině příjemně překvapení, jak fajn tahle knížka je.