Miss těžká váha

Miss těžká váha https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/427595/bmid_miss-tezka-vaha-11u-427595.jpg 4 53 19

Černá komedie o honbě za štěstím, láskou a uznáním v době posedlé štíhlostí, krásou a dokonalostí. Annie Eková váží přes dvě stě kilo a většinu času tráví sama v bytě pojídáním sušenek, sledováním cizích lidí na Instagramu a marnými sny o tom, že se její život změní. Pak jí ale napíše producentka Camilla, která ji přemluví k účinkování v televizní reality show o hubnutí. Z osamělé, bezelstné Annie se před očima celého Švédska stává Miss těžká váha, celebrita se zástupy fanoušků. Najednou ji mají všichni rádi, všichni se s ní chtějí přátelit a zahrnují ji komplimenty. Jenže svět médií je falešný a křehká Annie si v něm stále připadá sama. Podaří se jí najít toho pravého, jemuž nebude záležet na velikosti jejího oblečení? Miss těžká váha je černá komedie o honbě za štěstím, láskou a uznáním v době posedlé štíhlostí, krásou a dokonalostí.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Motto
Originální název:

Tjockdrottningen , 2017


více info...

Přidat komentář

DominaCZ
11.01.2024 odpad!

(SPOILER) Já chtěla číst o ní, ne o lidech z pořadu a jejich životních srajdách...navíc za 3 měsíce opravdu nehubnete 150 kg a není z vás 53kilová čičina...
Srajda největší

absa2611
12.09.2023 5 z 5

Přestože je příběh fikce, velmi se mi líbil; autorka totiž přesně vystihla dnešní povrchní dobu. Je tak lehké být závislý na úspěchu, zájmu, sociálních sítích...
S humorem tahle kniha nemá vůbec nic společného, autorovi výroku: "Černá komedie o honbě za štěstím, láskou a uznáním..." bych zakázala psát.
Mrazivá sonda do myslí pochybných pseudocelebrit ode mě dostává 5 hvězdiček.


Allla9
14.05.2023 5 z 5

Černý humor z příběhu o Annie doslova kapal. Místy jsem se smála, ale většinou jsem si říkala, kam mě příběh ještě dovede. Kde jsou ještě meze opravdového zájmu a kde je to již za čarou. Kde je to očekávané štěstí a láska.
. Odvážit se znamená na chvíli ztratit pevnou půdu pod nohama, neodvážit se znamená ztratit sám sebe.

Littlemonday
01.05.2023 5 z 5

WOW! Hned na začátku musím říct, že jsem knihu přečetla v autě na jeden zátah, nešlo přestat!

Jelikož celý život bojuji s váhou, ve spoustě věcech jsem se dokázala vžít do přemýšlení hlavní hrdinky Annie. Ta se tedy dostala do příšerného fyzického i psychického stavu. Z toho jí má pomoct reality show o hubnutí.

V knize nesledujeme pouze sloužitou hubnoucí cestu Annie, ale i osudy dalších postav - producentů, moderátorky, ostatních účinkujících A žádný není jednoduchý a šťastný.

Konec graduje na všech frontách, je přímo šokující

Anotace i obálka jsou velmi zavádějící, sem tam se v knihe sice objeví trocha černého humoru, ale spíš bych řekla, že jde o psychologický román, možná i drama.

Rozhodně ale doporučuji knihu přečíst - je v ní hodně o tom, jaké to je, když získáme, co chceme, jaké to je být závislý

5/5

Budu moc ráda, když mě pro další recenze budete sledovat na IG: little.monday a FB: LittleMonday - Rádi čteme

Beky
29.03.2023 5 z 5

Takže ...
Hodně krutě reálné podání cesty ke štíhlosti, kde jsem ovšem nenašla nic spojeného s HUMORem, za to na mě z celé knihy dýchaly pouze - křivda, přetvářka, závist, zrada, vypočítavost, sobectví, rivalita, nenávist, neštěstí, naivita, faleš, hamižnost, pomstychtivosti, sebenenávist, zoufalost, výčitky a někde mezitím trocha naděje a lásky.
Nelze upřít, že jsem knihu zhltla na jeden zátah, ale necítím se po jejím dočtení nijak pohodově, za to vím, že si příběh budu dost dlouho pamatovat, asi proto, že mám s Annie něco společného ...

Pavčule
23.03.2023 3 z 5

Čekala jsem příběh na pohodu, ale opak byl pravdou . I tohle je život .

iiiccc
04.04.2022 5 z 5

Kniha se po všech stránkách prezentuje jako komická. Ale tolik smutných postav jsem ještě v žádné jiné knize nepotkala. Vlastně všechny postavy, které zde vystupují jsou bolestně nešťastné, netýká se to jenom Annie. Ta to ve finále vlastně celé vyhrála :) Kniha svým název, přebalem i anotací cílí na naprosto nevhodný segment čtenářů, což je velká škoda.

sandratea
15.04.2021 3 z 5

Založeno na "humoru" ze zákulisí soutěže. Mezi řádky však byla spousta bolesti a nepochopení.

Kerberos
28.03.2021 4 z 5

Tak tahle kniha mi moc komická nepřipadala.Celkem smutný příběh o zneužití obézní,osamocené dívky Annie,která se nechá vlákat do reality show.Zákulisí soutěže,neupřímnost,prospěchářství.

martinkaLLL
11.03.2021 4 z 5

Lehké čtení nad kterým se člověk nenudí. Je to spousta zajímavostí ze zákulisí reality show. Hvězdu dolů dávám kvůli tomu, že z humoru tam nebylo vůbec nic, i když to slibovali.

stehlicek
20.10.2020 5 z 5

Ten, kdo navrhoval obálku a psal anotaci, by zasloužil na zadek. "Černá komedie?" "Najde toho pravého?" Kde jste na to přišli, proboha? Tohle je surové psychologické drama ze zákulisí jedné televizní reality show. Producenti, moderátoři, soutěžící - každý bojuje s nějakou závislostí a každý se s tím vyrovnává po svém. Jedna z nejlepších knih, co jsem v poslední době četla, obětovala jsem kvůli ní spánek, což je můj osobní indikátor kvality :-) Několikrát jsem si během čtení vzpomněla na brutální film Requiem za sen. Taky z něj tak mrazilo...

meda.pusik
22.07.2020

Za mě jedna z nejlepších knih co jsem za poslední dobu četla, také jsem něco podobného zažila a je to skvěle vystiženo a tohle se četlo jedním dechem, doporučuji

JannaB
12.07.2020 2 z 5

Podle obálky knihy jsem čekala něco jiného, nějakou oddechovku. Jenže nakonec je to kniha, kde jsou popsány vlastnosti lidí, které ovlivňují životy druhých.

evismaior
01.06.2020 4 z 5

80% - podle obálky a anotace jsem očekávala nějaké lehké čtení v podobě holčičkovsky naivní růžové knihovny, kde tlustá opomíjená holčina zázračně zhubne a nalezne prince svých snů. Takže jsem hned od prvních stránek byla příjemně překvapená, že se ve skutečnosti jedná o docela odidealizované ponoření se do hlavy hned několika velmi realisticky vykreslených postav - samozřejmě je tu 200kilová Annie, která už kvůli odsouzení všech, kteří ji vidí, raději ani nevychází z bytu, kde tráví čas sněním o facebookovém životě svých "přátel", ale pak je tu naopak i anorektická Johanna, která zklamání z rozvodu a nepříliš rychle postupující kariéry moderátorky utápí v závislosti na nakupování (a tím pádem i dluzích), producent "hubnoucí" reality show Jarme, který v touze pomoci své ve škole šikanované dceři při natáčení dokumentu o šikaně zajde za všechny přijatelné meze, a jeho asistentka Camilla - manipulátorka, která život obětovala své práci. Z Annie se v reality show nestává zázračná proměna, tedy alespoň ne vnitřní a s tou nezaslouženou vnější (a to je za mě hvězda dolů, protože prostě nevěřím, že by se dalo takhle snadno zhubnout - to by to riskli všichni) se musí náležitě popasovat. Docela by mě zajímalo, jak by to se všemi těmito postavami bylo dál, takže to je druhá malá výtka, že román skončil moc brzy.

los
29.05.2020 2 z 5

když jsem žádal kolegyni, aby mi doporučila něco ze současné švédské literatury, myslel jsem trochu jiný žánr... tohle je pohádka pro holčičky, dobro je odměněno, zlo potrestáno, řešení problémů a krizí probíhá tak, jak je to v idealizovaném světě správné

Ophelie
28.04.2020 3 z 5

Kniha se četla dobře, příběh Annie byl zajímavý, ačkoli mi přišlo, že se hlavní postava chová občas dost dětinsky a nevyspěle (vzhledem k jejímu věku), i tak jsem si jí nakonec oblíbila. A příběhy Johanny, Jarmeho a Camilly byly taky hodně zajímavé. V knize je odhaleno zákulisí natáčení reality show, kde mimo jiné vládne manipulace, hon za ziskem a slávou na úkor zdraví a upřímných vztahů. Zajímavá knížka, oddychovka, která stojí za přečtení.

veronika9761
05.04.2020 5 z 5

Chtela jsem odlozit po par strankach. Jeste ze jsem to neudelala. Cekala jsem lehkou romanci a dostala jsem hutnou sondu do zivota pokrivenych lidi. Přečteno na jeden zatah, solidní narez.

bookcase
15.02.2020 4 z 5

Líbilo se mi to. Ukazuje to nejen zákulisí reality show, ale taky je to sonda do duší lidí, kteří na první pohled působí sebevědomě a přitom to vůbec není pravda.

Irsaf
22.01.2020 3 z 5

Ze začátku se mi kniha líbila, ale postupem času a kapitol, už bylo nadšení o dost menší...
Annie mi přišla jako 15 letá holka, která neví co chce a nechá se sebou orat...
Líbily se mi krátké kapitoly...

Štítky knihy

anorexie šikana černý humor romantika nadváha reality show obezita

Autorovy další knížky

Moa Herngren
švédská, 1969
2020  71%Miss těžká váha
2024  %Rozvod

Kniha Miss těžká váha je v

Právě čtených2x
Přečtených75x
Čtenářské výzvě11x
Doporučených2x
Knihotéce114x
Chystám se číst55x
Chci si koupit6x
dalších seznamech2x