Míšovo tajemství

Eduard Petiška

Malý Míša půjde poprvé do školy. Malí čtenáři s ním zažijí nejedno menší či větší dobrodružství. Kdopak je tajemný Brehule? Není náhodou strašidlo? A copak asi Míša zažil v muzeu hraček? A jak to bylo s cínovým vojáčkem na koni? Jak si se vším Míša asi poradí? Naštěstí má babičku, která si vždycky ví rady. Příběh, který doprovázejí obrázky Heleny Zmatlíkové, může být prvním čtením každého prvňáčka.... celý text

Komentáře knihy Míšovo tajemství

Rozari
15.04.2025

Kdyby to bylo vyprávění na 2 strany jako v Martínkově a Alenčině čítance, přišlo by mi to akorát. Takhle to bylo poněkud rozvleklé, syna 4,5 let to moc nebavilo a mě vlastně také ne.

Trochu to zachraňují ilustrace Heleny Zmatlíkové, ale za mě jsme tentokrát sáhli poněkud vedle.

RichardGur
16.11.2024

Knížka dětství

simca9342
02.04.2024

" Z pravěku"

Tajné věci a příběhy ze života malého předškoláka Míši. V krátkých příbězích písmem určené pro školáky nás seznámí nejen se svou rodinou, ale i s hračkami, které má rád a celkově společných vztazích mezi lidmi.

Kukinka1981
17.10.2023

Tuto knížku mi přečetla dcera při procvičování čtení v první třídě. Já se sama sebe ptám: "Proč jsem si ji jako dítě nepřečetla?" Krásný příběh předškoláka Míši a cínového vojáčka. Místy je i napínavý, kdy jsme se s dcerou těšily na další kapitolu, jak se bude děj dále vyvíjet. Na konci knihy je nenásilné poučení o slušném chování.

CdC
13.06.2023

Skvělá kniha, pan Brehule jako strašidlo je výborný nápad, příběh jako dělaný pro kluky. Je i zajímavé pozorovat, jak se doba mění - dnes by se asi nestalo, že by se předškolák dostal z domu nepozorovaně ven. Na konci i poučení o krádežích, dobře zachycené vztahy mezi kamarády, sourozenci i dospělými.

bohumir.zenkl
08.04.2023

Čteno zamlada.

Šarno11
02.07.2022

Má první přečtená knížka a zároveň jedna z nejoblíbenějších.

LisaEla
21.11.2020

Knihy od E. Petišky milujeme, ale tato mi přijde trošku slabší v porovnání s ostatními. Nicméně je to pěkná knížka a určitě bych doporučila.

Osice
27.12.2019

Míšovo tajemství dostala dcera k Vánocům, asi od babičky (dárky přebíral manžel a neví:-)), a už ji máme přečtenou. Moc se nám líbila… Naše 4. knížka od E. Petišky.

Děti a jejich vztahy jsou popsány realisticky. Bavilo mě hlavně poučování holek:
„To je panenka, s kterou si hrály chudé děti,“ poučí ho Alenka.
„To když neměly peníze,“ řekne Barborka.
„A neměly třeba co jíst,“ poučuje Alenka.
„A neměly kde bydlet,“ řekne Barborka. (s. 40) ... i já ráda poučuju:-)

Také Přemek se svými otázkami je kouzelný, nechybí moudrá pohodová babička a příběh je vtipný a napínavý zároveň… Poselství, které si odnáším z této knihy: je snadné něco provést, ale postavit se k tomu čelem a napravit to, chce velkou dávku odvahy, proto se místo „hubování“ snažme ocenit snahu, která k nápravě vedla.

witiko
22.03.2017

Moc pěkná a povedená knížka, která takřka detektivní zápletkou rozvíjí dětský smysl pro čest, etiku, zodpovědnost a pravdomluvnost, ale současně i dilemata, která jsou s tím spojená.

Lucissia
02.11.2016

Pěkná knížka z dětství, dobře se mi i teď předčítala a synka povídání zaujalo. Jen si trošku pletl Míša a Váša, ale jinak super. Paní Zmatlíková tomu opět dodává šmrnc. :-)

lenka9620
01.04.2016

Zrovna dnes jsem ji po x letech otevřela a začala číst synkovi před spaním...nádherný příběh,úplně mě přenesl do doby,kdy mi jej četla maminka před spaním

Luccy78
30.04.2015

Tak tuhle kouzelnou knížku jsem dostala svůj poslední den ve školce, s pěkným věnováním od oblíbené paní učitelky :-) A protože byla vážně pěkná, s velkýma písmenkama a možná i z nostalgie, ji vlastním doteď a má čestné místo v mé knihovně.

Jusťa
02.01.2015

Nádherná knížka.

iva23
03.10.2014

Hezký příběh o Míšovi a jeho kamarádech, o tajemném panu Brehule a ukradeném vojáčkovi.

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy: