Minsk Express

Minsk Express https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/377962/bmid_minsk-express-n5U-377962.jpg 3 17 3

Stíny Země série

1. díl >

Napínavé dobrodružství vsazené do alternativní steampunkové společnosti postapokalyptické Země. Cesta sondážního vrtaře do záhadami opředeného dolu se mění v zápas o život. A ten drobný fakt, že jej doprovází tajemná ruská agentka, s tím nemá jistě nic společného. Vždyť je to svět rozervané, spálené Země. Smradlavé podzemní tunely jsou novým domovem zbytků lidské rasy a šílenství dosahuje hranice každodennosti. V takové době se běžný příběh zrodit nemůže. Snad jen ten, který bude cítit dehtem, párou, střelným prachem a kopou vyhrocených situací. Krvavá, brutální, eroticky necenzurovaná… budoucnost.... celý text

Patrik02
Patrik02
06.04.2021 4 z 5

Příjemná a nenáročná steampunková road story, která ve finále zanechává spousty otazníků a žádné odpovědi. Autor opravdu ví, jak příběh zaonačit tak, aby čtenář musel sáhnout po pokračování. Nemyslím to však nijak zle. Já si nebezpečnou cestu vrtáka Ervina a jeho promiskuitní sexy zaměstnavatelky užil. Svět, který pan Hury vykresluje, je nápaditý, originální, a rozhodně není tak mrtvý, jak se na první pohled může zdát.

Fantasysvet
Fantasysvet
29.07.2019 4 z 5

Páči sa mi spracovanie myšlienok. Poukázanie na morálnu problematiku aj súčasné trendy, ktoré môžu (a aj priamo nemusia) smerovať k našej záhube, dávajú tomuto žánru nový nádych. O to viac ma tešilo, že okrem morálnej polemiky sa autor zameral aj na psychológiu postáv. Vzťahy medzi postavami sa v niektorých dielach stávajú reálnymi zo strany na stranu, a tak úplne neviete, ako a prečo, resp. kedy sa rozvinuli. Je preto utešujúce vidieť, že Ivo Hury používa logiku a vzťahy sa pomocou akcií a myšlienok postupne stávajú reálnymi bez otáznikov od čitateľov. Hrdinovia tiež postupne môžu prichádzať k realizácii a meniť presvedčenia, čo taktiež dodáva určitú realistickosť celému príbehu.

Je vidieť, že do Minsk Expressu autor naozaj zainvestoval ako časom, tak i investíciami do korekcií a ilustrácií. Preklepy u samo vydaných diel bývajú častým úkazom... ehm, niežeby na tom veľké vydavateľstvá boli mnohokrát lepšie... Tu sa taktiež niečo nachádza, ale v menšom počte, ako som zvyknutá. Mojim očiam neušiel len "dlouhé páska" namiesto dlouhá páska. Pokiaľ tu bolo niečo viac, mohlo to byť mne skryté práve kvôli češtine, ktorá predsa len nie je môj materinský jazyk, alebo tam proste viac preklepov nie je. Jednoznačne majstrovskými sú ilustrácie, ktoré na mňa dýchajú Westernovým štýlom.


romusak
romusak
20.03.2019 1 z 5

No, no, no jsem na konci a vůbec netuším o co autorovi jde. Hlavní hrdina a jeho krásná společnice nebo snad obráceně, krásná společnice a její hlavní vrták míří někam pro něco nebo kvůli něčemu ... a nic.
Snad druhý díl Under York mě hlupákovi objasní o co vlastně v knize šlo a podle toho upravím hodnocení, nahoru a nebo snad dolů, ještě to o kousek jde autore !


17.4. 2019 - Dočetl jsem 2. díl, došlo na mé obavy, snižuji hodnocení ze dvou na jednu hvězdu !!!

Štítky knihy

steampunk

Autorovy další knížky

Ivo Hury
česká, 1975
2018  54%Ta jediná z cest
2018  66%Minsk Express
2020  54%Dům do krajiny bezbožných
2020  65%Příliš chladný den
2018  56%Albertus Kvajk: Bajka prvá

Kniha Minsk Express je v

Právě čtených1x
Přečtených24x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce29x
Chystám se číst12x
Chci si koupit2x
dalších seznamech1x