Minpinkovia

Minpinkovia https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/42189/bmid_minpinkovia-659e794004b6f.jpg 4 48 9

Krásne ilustrovaný príbeh o maličkých ľudských bytostiach, ktoré žijú vo svojich útulných obydliach v korunách starých stromov a vozia sa z miesta na miesto na krídlach vtáčikov. Zísť dolu na zem je pre nich nebezpečné, lebo v lese číha strašný netvor, chrliaci oheň. Malý Billy –⁠ zvedavý, a tak trochu neposlušný chlapec –⁠ zbaví les netvora, a dostane od minpinkov takú odmenu, akú nedostalo ešte žiadne dieťa na svete. Hoci ide takmer o klasickú čarovnú rozprávku, je plná dahlovských nápadov.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Pro děti a mládež

Vydáno: , Enigma
Originální název:

Billy and The Minpins , 1991


více info...

kamibe
kamibe
22.02.2023

Další velmi milá knížka pana Dahla jak pro děti, tak pro dospělé. Umocněná výmluvnými ilustracemi a skvěle přeložená. Jak příjemné je číst takový příběh. Děkuji za to.

broskev28
broskev28
04.11.2022 5 z 5

Úžasná jednohubka pro dospělé, skvělý příběh pro malé čtenáře. Výborná, nápaditá, nádherně provedená kniha plná fantazie a dobrodružství. Zajímavý svět, ptačí automobily a ta maminka!!! Kam na ty nápady pan spisovatel chodil?
Velká pochvala určitě patří i paní překladatelce Lucii Šavlíkové a nakladatelství Pikola, které postupně vydává všechny Dahlovy dětské knížky v jednotném "hávu", takže si je mohou vychutnat děti i dospělí, kteří doposud neměli tu příležitost. A já jsem moc ráda, že tuhle chuťovku máme v naší knihovně, teď k ní jen musíme nasměrovat malé čtenáře . . .


MaxíkD.
MaxíkD.
01.01.2022 5 z 5

Přečteno za jeden den. Úžasný příběh.

Naias
Naias
16.04.2021

Dahl má bohatú, a hlavne bláznivú fantáziu. A ilustrácie Patricka Bensona sú nádherné.

Litocha
Litocha
03.06.2020 4 z 5

Nemůžu si pomoci, ale Dahl dětem rozuměl. A jeho směs groteskní a absurdní nadsázky, jazykové hravosti, napínavých okamžiků a vážnějšího sdělení (spolu s obrázky dvorního ilustrátora) je jedinečná. (Není divu, že v naší knihovně pořád patří k nejpůjčovanějším dětským autorům.)
Přátelství. Odvaha. Fantazie. Dětské sny. Líbilo.

Karinka2012
Karinka2012
16.05.2020 5 z 5

"Kdo nevěří na zázraky, žádné neuvidí!"
Další krásná knížka od Roalda Dahla. Mám autora ráda a ani tentokrát mne nezklamal.
Milý příběh, chvílemi napínavý, ale hlavně o přátelství.

Mygli
Mygli
28.04.2020 5 z 5

Kouzelné

Podlavicí
Podlavicí
29.03.2020 4 z 5

Tento autor patří mezi mé oblíbence a společně s ilustrátorem Quentinem Blakem tvoří skvělá díla, která baví nejen děti, ale také dospělé. Kniha je určena dětem od šesti let, čemuž je také uzpůsobeno množství textu a ilustrací. Ilustrace jsou krásně barevné, jednoduché, můžeme říci typické „čmáranice“ Quentina Blakea, které mě prostě baví. Kniha je určena dětem od šesti let, čemuž je také uzpůsobeno množství textu a ilustrací. Ilustrace jsou krásně barevné, jednoduché, můžeme říci typické „čmáranice“ Quentina Blakea, které mě prostě baví. Líbí se mi nápad autora zpracovat na první pohled jednoduchý příběh. Rozvíjí čtenářovu fantazii a představivost, která je u dětí obzvláště důležitá. Během čtení můžete očekávat pořádnou dávku napětí, kdy prožíváte dobrodružné chvilky s Vildou a máte tendenci mu fandit nahlas: Vildo, běž! Uteč! Drž se!.

čika
čika
27.02.2017 5 z 5

krasne spravena knizka. mily, jednoduchy, trochu strasidelny a trochu zabavny pribeh s tak akuratnou stopazou pre malych citatelov.