Miniencyklopedie přírodní léčby

Miniencyklopedie přírodní léčby https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/152577/miniencyklopedie-prirodni-lecby-vydani-treti-152577.jpg 4 23 8

Igor Bukovský. MUDr. Igor Bukovský je odborným asistentem a vědeckým pracovníkem Fyziologického ústavu Lékařské fakulty v Bratislavě. Výživou a preventivním lékařstvím se zabývá od roku 1990. Od r. 1991 se pravidelně účastní všech významných evropských a světových kongresů o výživě a fyziologii člověka. Od r. 1990 veřejně přednáší a publikuje. Je autorem řady rozhlasových a televizních pořadů a novinových článků. Napsal knihy Hledá se zdravý člověk a Vegetariánské dítě. Je členem Britské společnosti pro výživu, Americké společnosti pro klinickou výživu a několika domácích odborných společností. Výzkumná práce dr. Bukovského je zaměřena na vliv oxidací a antioxidantů na raná stadia aterosklerózy. Knížka chce být přehledným a stručným návodem, jak léčit některá častá onemocnění - stravou, úpravou stylu života, bylinkami a zeleninovými šťávami nebo u nás ještě málo známou vodoléčbou. Ze slovenského originálu "Miniencyklopédia prírodnej liečby" přeložila Marta Bártová. Foto MICHAEL PHOTOBANK. Vydání třetí.... celý text

Literatura naučná Zdraví
Vydáno: , Advent-Orion
Originální název:

Miniencyklopédia prírodnej liečby , 1992


více info...

Přidat komentář

Lessana
24.09.2023 5 z 5

Zrozumiteľné, hutné, bez omáčky, priamo k veci (čo, prečo a ako na to). Len by sa mi žiadalo knižku rozšíriť o ďalšie diagnózy, ich príčiny a odporúčané návrhy na prírodnú liečbu. No ale... je to miniencyklopédia, takže nemôžem byť taká všetečná. Autor vybral tie najčastejšie choroby a neduhy, ktoré nás trápia, podal stručné vysvetlenia ich príčin a následne poradil, ako sa ich zbaviť pomocou prírody a nás samých. Užitočná kniha.

Zlatinka.Emilly
01.01.2023 5 z 5

Dobře sepsaná kniha, která v první řadě osvětlí zdravotní problém a pak dá rady, jak na prevenci, v čem tkví nebezpečí... jen na svůj "problém" jsem kapitolu nenašla.


medlovice
02.06.2019 5 z 5

Chodí ke mě do knihovny dva lidé a tyto knižky dávají zdarma. Oba jsou velmi milí a rádi poradí. Tuto knížku jsem přečetla v čekárně na registru vozidel, tam je fronta pořád a jsem v rozpacích . Jestli se špatně stravuju já nebo to tak vážně nebrat. Zcela jistě v dnešní době , kdy je cibule za 39,90 a brambory po 90 korunách za kilo, jídelníček upraví mnohý z nás.

harena
10.05.2018 5 z 5

Šikovná miniencyklopedie, kterou je dobré mít v knihovně, aby bylo v případě potřeby kde zalistovat. Autor ukazuje, že kromě tabletek a injekcí existuje možnost, jak se léčit i jiným způsobem.
"Věřte v síly přírody. Všechny moderní léky byly vyvinuty z látek pocházejících z přírody, hlavně z rostlinné říše.Můžete se rozhodnout pro kteroukoliv možnost. Vaše vědomosti a poznání vás však zavazují".
Četla jsem vydání z roku 1995, kde je pouhých 123 stran textu. Pro zájemce o přírodní medicínu určitě doporučuji.

intelektuálka
26.04.2018 5 z 5

Kniha je vcelku obsáhlá - má 220 stran.
Vedle seznamu diagnoz obsahuje i výživové doplňky pro ty, co nemají rádi chemické přípravky.

"Lékař budoucnosti nebude předepisovat pacientovi léky, ale bude ho motivovat k vlastní odpovědnosti za své zdraví a ukáže mu, jak se má mnoha chorobám vyhnout."
T. Edison

Kniha určitě stojí za přečtení.

Pichoval
05.05.2017 4 z 5

Cetla jsem novejsi vydani. Rady ohledne nemoci jsou pekne ucelene,kniha ma hlavu a patu. Vetsinu doporuceni a rad jsem jiz slysela,nicmene tady to je pekne na jednom miste.

adelinka
08.01.2014 4 z 5

priznám sa, že som aj zabudla na túto knihu, že ju mám,,,,tak teraz sa v nej hrabem a študujem,,,,,dobré rady pri chorobách, opis ako sa choroba prejavuje.....

anthea
27.01.2012 4 z 5

Dobré a jednoduché tipy jak se uzdravit z některých nemocí.