Mimoevropan v Evropě

Mimoevropan v Evropě https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/378080/bmid_mimoevropan-v-evrope-Fxz-378080.jpg 4 10 4

Maya a Daniel jsou úspěšný a na první pohled šťastný pár, ale ve skutečnosti ona trpí tím, že se jí nedaří otěhotnět, a on necítí žádné uspokojení z práce, které věnuje veškerý čas. Jednoho dne jim na dveře domu v německém Hamburku zaklepe buddhistický mnich Siri a roztočí svou nečekanou přítomností kolotoč bláznivých událostí…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Humor , Romány

Vydáno: ekniha , Alpress
Originální název:

Schwer erleuchtet , 2017


více info...

Přidat komentář

DominaCZ
02.09.2023 1 z 5

(SPOILER) Klidný, ale naivní čtení.
Všechny okolo mnich zklidní, jak hnusný sousedy, žebráky, zločince i partu pubošů jež jsou nakonec uctiví, a nakonec se to jasněže slaďourovsky zadaří...trapný.
Moc Buddha kydů a návratů do chrámu a vedlejších postav.

aliza
12.03.2022 5 z 5

Kniha se mi velmi líbila. Je velice zajímavá, čtivá a hezká. Zajímavé a poučné myšlenky. Takže já se rozhodně budu snažit "vdechovat mír a vydechovat lásku". A taky se budu snažit "žít tady a teď".


maryzka
12.03.2020 2 z 5

Dočteno s velkou slávou. Vzhledem k tomu, že knihy zaměřené na náboženství mě moc nezajímají a ty co mě zaujmou s touto tématikou tak je jich velmi málo. Jinak koukám ,, budhismus " asi dokáže změnit člověka jak záporného, kladného, materialistického a mnoho dalších povah.

MartinaF
23.07.2018 4 z 5

Dočteno, ale s vypětím všech sil. I přesto, že se mi kniha líbila, nedokázala jsem se do příběhu začíst, děj mi přišel roztahaný a než se hlavní hrdinové k něčemu rozhoupali, byla kniha už v závěru. Co však musím ocenit jsou buddhistické myšlenky, kterých je v knize opravdu hodně. Nejsem buddhista, ale občas stojí za to si přečíst, jak uvažují jiná náboženství. Dalším příjemným bodem je tibetský mnich Siri, kterého si musíte zamilovat. Možná ho autor trochu zidealizoval, ale věřím, že někteří lidé opravdu vyzařují určité kouzlo, které způsobí, že se chováte jinak - lépe.

Štítky knihy

buddhismus humor německá literatura vztahy mnichové, mniši

Autorovy knížky

Dieter Bednarz
německá, 1956
2018  72%Mimoevropan v Evropě

Kniha Mimoevropan v Evropě je v

Přečtených13x
Knihotéce6x
Chystám se číst3x
Chci si koupit2x