Mimino: návod k obsluze

Mimino: návod k obsluze https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/49602/bmid_mimino-navod-k-obsluze-BhE-49602.jpg 4 71 22

S podtitulem: Rady pro první rok údržby a tipy pro řešení problémů Denně jste obklopeni technickými „zázraky“ – počítači, iPady, iPody, notebooky, netbooky, mobily, digitálními fotoaparáty... Umíte s nimi zacházet, využívat jejich nejpokročilejší funkce, ale ten největší technologický zázrak na světě, vaše právě narozené dítě, je pro vás zatím záhadou? V této situaci vám pomůže tato kniha! • Jak dítě přebalovat, ošetřovat, koupat a nosit a co k tomu potřebujete. • Co doma změnit, aby byl váš domov pro dítě bezpečný. • Jak dítě ošetřovat v době nemoci a kdy je nutné jít s ním k lékaři. • Co dělat, aby dítě v noci spalo, jak a čím ho krmit, a mnoho dalších praktických úkonů. Otec a syn – dva dětští lékaři – Louis Borgenicht a Joe Borgenicht pro vás tuto knihu napsali se svérázným humorem, ale jejich rady jsou naprosto seriózní a podloženy lékařskými zkušenostmi.... celý text

Literatura světová Literatura naučná Rodina
Vydáno: , Computer Press (CP Books)
Originální název:

Baby Owner's Manual , 2008


více info...

Přidat komentář

tracey9
30.10.2023 4 z 5

Mimino - návod k obsluze, další z knih, kterou jsem četla v rámci přípravy na život s mrňouskem. I tahle provází prvními dny i týdny a pokračuje dál :) jeden z autorů je také lékař, takže se člověk nemusí bát informací v knize :)

Na téhle se mi moc líbil způsob, jakým je psána, tedy skutečně jako návod k obsluze. Připomíná to celé návod k obsluze strojů a to přináší do celé publikace vtip a humor. I když se jedná o útlou malou knížečku, je plná informací. O stravě a péči o miminko, ale také přináší nějaké návrhy na hry a třeba také rady, jak miminko zabalit, aby neplakalo

Knihu hodnotím 4,5 z 5 a určitě doporučuji!

Luskal
16.01.2023 3 z 5

Moc se mi líbí jednoduché ilustrace, styl, jakým je kniha napsaná a stručně vysvětlená témata. Informace nejsou nijak novátorské, pokud už si člověk něco před touto četbou o miminku zjišťoval. ale je fajn mít takovou stručnou příručku, kde vždy najde “návod”, když si není jistý.


Worbitka89
12.12.2022 3 z 5

Lepší než většina knih o dětech, ale v zásadě se opakuje to samé a mužům to zrovna situaci neulehčí, ale aspoň je to více vtipně podané.

madem
13.08.2022 4 z 5

Do knihy jsem se podívala párkrát po narození a spíše než jednotlivé návody mě uklidnila lehkost. Na rozdíl od jiných tolik nenutí, upozorňuje, že každý model je jiný. Nevyhrožuje, že to můžete pokazit (jako třeba v Něžné náruči, která vyhrožuje stále). Ve chvílích nabitých hormony mě kniha uklidnila, přinesla lehkost a podporu.
Nic světového v ní jinak není, až tak vtipná mi nepřišla. Mého muže pobavila, takže pro pány je zřejmě hodná.

angloumene
31.07.2022 3 z 5

Pokud z nějakého důvodu potřebujete knihu o dětech, která je stylyzovaná jako technický návod, tak Mimino - návod k obsluze je přesně ta publikace, po které byste měli sáhnout. Jinak ale nabízí to samé jako záplava dalších knih se stejnou tématikou.

JancaMia
21.07.2022 4 z 5

Knihu jsem si koupila v roce 2013 když jsem čekala první dceru, společně s touto jsem měla ještě těhotenství a batole. Za mě super věcné knížky bez zbytečně omáčky.

Guepp
17.03.2022

Knihu jsem dostala od kolegů v práci, když jsem odcházela na mateřskou. Líbí se mi způsob zpracování (jednoduchost) a design, ale jinak jsem se nic extra nového nedověděla. Nejsem ten technický typ člověka, takže mi kniha spíš nesedla, protože jsem se nenaladila na jejich humor. A navíc i u mne vede způsob kontaktního rodičovství, tak mi velká část textu připadala zbytečná. Proto knihu raději nehodnotím hvězdičkami, ale pouze píšu komentář, pokud bude někdo mít podobné zkušenosti a smýšlení.

teyachan
25.01.2022 4 z 5

Mne tenhle format knizky plne vyhovoval. Dozvedela jsem se dost novych info a zaroven jsem nebyla zahlcena a neztratila chut dal cist.

hanka24
01.02.2021 3 z 5

Základní informace k prvním dvanácti měsícům života prcka. Nejde úplně do hloubky, ale dostačující, když hledáte rychle nějaké info.

ZůzaSomolka
31.01.2021 2 z 5

Je to čtivo spíše pro muže, neboť ženy všeobecně nerady čtou návody, za to pro chlapy je to běžná věc. Ale přečetla jsem to, i když jsem žena, četlo se to vcelku dobře. Docela se mi líbilo pojetí jako návod k přístroji, je to takové trochu odosobněné, což jako žena, kterou lomcují hormony a pořád někde čte, jak něco musí a nesmí s dítětem, jinak to mu nezajistí správný vývoj a péči, vítám jako příjemnou změnu. Nicméně knihu bych brala trochu s rezervou - je to takový základní návod co a jak, určitě to obsahuje užitečné tipy a informace, i když ve finále každý "uživatel" si to musí přizpůsobit, jak to vyhovuje jemu. Jen bych upozornila, že kapitola o držení dítěte je hodně stručná a ať si rodiče dají pozor na pasivní sed, ke kterému kniha vede, ale který není v našich končinách doporučován jako zdravý a prospěšný pro dítě (ale v Americe, odkud je kniha přeložena, ano).

Irimie
09.01.2021 4 z 5

Na první pohled velmi zajímavé zpracování, které zaujme i chlapy. Obsahově stručné a přehledné, ale nějaké věci až zkratkovité a kapitolu o nemocech mohli klidně zredukovat....

Amneris
10.11.2020 4 z 5

Knihu jsem si přečetla po doporučení manžela, který se při čtení dobře bavil. Skvěle napsaná příručka pro nastávající rodiče, ze které si každý vybere a ještě se pobaví.

denisa7400
26.01.2020 3 z 5

I jako úplný laik jsem knihu využila minimálně

deedulka
08.09.2019 4 z 5

Vtipně a stručně popsané základy péče o dítě. Vhodné i pro tatínky, kteří většinou nechtějí číst zbytečně zdlouhavé popisy. Za mne fajn kniha a pro neznalé určitě přínosná.

Romanka89
09.08.2019 3 z 5

Kniha je hezky stručně, bodově napsaná. Jen si člověk z ní musí vzít to, co potřebuje, ne se vším bych souhlasila (primárně bych rituálně spálila kapitolu o nosítkách...). Jinak jak už bylo řečeno, oproti jiným "vážnějším" knihám na toto téma je to hezký souhrn prvního roku dítěte, podaný s humorem.

Renncha
02.03.2019 5 z 5

Vtipně a dokonale napsaná příručka, naprosto super!

zuzuzajda
07.01.2019 4 z 5

Nejsem fanda knizek s navidy a radami jak na deti. Ale tohle bylo vripne pohato, dobre se cetlo. Dulezite informace tak nejak pekne po kupe. Urcite necham v knihovne.

myelka
06.01.2019 4 z 5

V podstatě všechno sedí (až na jednu medicínskou chybu) a to, že je to napsáno jako návod, je přece účel...Je to hrubě orientační návod, ale pravdivý...

Phoenix16.cz
02.01.2018 4 z 5

Kdo chápe nadsázku, dokáže číst mezi řádky a umí se na život (a péči o dítě) podívat se zdravým rozumem, tomu kniha nebude připadat divná. Jsou tu obsažené základní rady pro první rok dítěte a jak se o ně starat. Nechybí žádná podstatná kapitola, a že je to psané jako manuál, je příjemné zpestření oproti "vážné literatuře" na toto téma. Rozhodně je to přínosnější než internetové diskuze nejmenovaných webů.

lenkaBajza
29.12.2017 1 z 5

Oblečte mimino na noc do ohnivzdorného bodýčka?!! Umývejte mu hlavu/vlasy s rozprašovačem?! Jestli to měl být vtip, tak jsem to nejspíš nepochopila.