Miminko, nebo manžel?

Miminko, nebo manžel? https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/198588/bmid_miminko-nebo-manzel-198588.jpg 4 9 4

Ožehavé téma, o němž si nervózně špitají maminky i tatínkové v dětských hernách a na hřištích po celém světě. Ale takhle to nemusí zůstat napořád. Můžete provádět nejrůznější čáry máry s dětmi a přitom si dál užívat dospělácké techtle mechtle. Na sexu totiž opravdu záleží… a hodně. Partnery stmeluje a je zárukou toho, že se z milenců nestanou pouze spolubydlící nebo vychovatelé. Tato zábavná a upřímná příručka pomůže rodičům uklidnit rozbouřené vody kolem dříve tabuizovaného tématu a naopak rozvířit stojaté vody tam, kam velké vlny patří – v ložnici.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Literatura naučná , Rodina

Vydáno: , Noxi
Originální název:

Love in the Time of Colic , 2009


více info...

madem
madem
05.05.2022 3 z 5

Plus knihy je, že je dobře napsaná, vtipně a lehce. Mínus knihy je, že je pouze o tom a tudíž mi přijde hodně nastavované. Poloviční délka by knize prospěla.

tatjana1737
tatjana1737
01.10.2015 5 z 5

Knížku aktuálně prodávají v Levných knihách (tuším kolem 70,- Kč). Zaujal mne její název, ale od koupě odrazovala podoba obálky, která mi asociovala nějakou blbinu. Uvažovala jsem proto o výpůjčce z knihovny, ale pak jsem narazila na kladné recenze a těch sedm pětek obětovala :-). Rozhodně si nemyslím, že by to byly vyhozené peníze, naopak knížku vřele doporučuji. Ať už těm, kdo ji potřebují (my se po narození dítěte pořád hádáme, o TOM ani nemluvě - a to si myslím, že náš vztah nebyl předtím nijak dysfunkční), nebo těm, kdo se chtějí při čtení pobavit (a naivně si myslet, že jich se to nikdy týkat nebude ;-)).
Knížka má obrovské plus, a to že je psaná z pohledu muže i ženy, kteří si zmiňovanými situacemi sami prošli, hovoří z vlastní zkušenosti a k tomu to jsou odborníci, kteří umí věci pojmenovat a poradit, jak je zlepšit a změnit. Velmi dobrou práci odvedl překladatel, který v poznámkách pod čarou uvádí odkazy na naše prostředí (autoři knihy se odkazují na publikace, které v češtině nejsou dostupné). Jazyk je místy přisprostlý, ale explicitní výrazy vždy odpovídají kontextu a nejsou samoúčelné. Prudérnější čtenáře však mohou odradit.
Hlavní a jedinou nevýhodu knížky vidím v tom, že aby měla kýžený efekt, měli by si ji (dobrovolně) přečíst oba partneři (co si budeme nalhávat, podobný typ literatury vyhledávají především ženy - i když v tomto případě má kniha mnoho co dát i jejich mužským protějškům).


evasamankova
evasamankova
25.03.2014 4 z 5

Příručka je napsaná s velkou lehkostí i pořádnou dávkou humoru. Opravdu jsem se u ní zasmála. Přiznám, že pokud bych ji nedostala k recenzi, zcela určitě bych si ji nepořídila. Ale byla by to škoda. Autoři spolu po velkou část doby vedou jakýsi dialog a ukazují ženský i mužský pohled na radosti i strasti partnerského života, ne jen sexu, a vlastně tak poskytují rady právě opačnému pohlaví. Jsou uvolnění a ochotní sdělit i mnoho ze svého soukromého života. Příručka je určitě dobrou inspirací k nakopnutí vztahu a vlastně sama o sobě i dost humornou směsicí příběhů.

Morsie
Morsie
28.02.2014 4 z 5

Ne, vážně nemám problém s tím, jestli si vyberu partnera nebo dítě, nemám ani jedno! :D Tuhle knížku jsem objevila jen tak náhodou, když jsem nevěděla, co dát svojí těhotné švagrové.
No, knížka Miminko nebo manžel mě zaujala, a tak ji mám doma - a jen čekám na vhodnou příležitost, kdy to předám matce mého budoucího synovce (doufám, že synovce - dvě neteře mi stačí!).

Každopádně to, že to není určené pro mě, mě neodradilo od toho, abych se knížkou neprokousala aspoň do půlky.
Stejně jsem ji nakonec přečetla celou - zajedno mě zajímala a za druhé jsem se vážně pobavila. Fakt je to někdy sranda!

Takže pokud jste rodiči a nevíte, jak na to znovu vlítnout, doporučuju přečíst si tohle ;)

Autoři knihy

Ian Kerner
americká

Kniha Miminko, nebo manžel? je v

Přečtených10x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce10x
Chystám se číst7x
Chci si koupit1x