Mimi & Líza: Záhada vianočného svetla

Mimi & Líza: Záhada vianočného svetla https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/389170/bmid_mimi-a-liza-zahada-vianocneho-svetl-N16-389170.jpg 5 20 6

Mimi & Líza série

< 3. díl >

Mimi vidí svet rukami a ušami. Je totiž nevidiaca. Spolu so svojou najlepšou kamarátkou Lízou už navštívili veľa fantastických svetov plných zábavy, ale aj záhad. Teraz konečne prišli Vianoce. Mimi a Líza spoločne so susedmi z domu zdobia nádherný, veľkolepý stromček. Ibaže žiarovky na ňom nechcú svietiť. Kam zmizlo to čarovné vianočné svetlo? Utieklo? Alebo ho ktosi ukradol? Možno v tom má prsty podozrivý sused Viliam, ktorý sa s nikým nekamaráti. Odpoveď sa skrýva v minulosti, keď boli susedia ešte malými deťmi. Mimi a Líza sa teda vydajú na dobrodružnú cestu časom, aby vrátili Vianociam ich očarujúce svetlo.... celý text

Literatura slovenská Pro děti a mládež
Vydáno: , Slovart (SK)
Originální název:

Mimi & Líza: Záhada vianočného svetla , 2018


více info...

Přidat komentář

JuliSimeckova
22.01.2024 4 z 5

Bylo to skoro stejné, jako ty ostatní díly.

maminkoutek
13.01.2021

(SPOILER) Netradiční vánoční příběh vypráví o dvou dívkách, které se vydají o Vánocích do minulosti, aby pomohly svému sousedovi získat zpět své kamarády. Mimi je nevidomá, Líza zase trochu zbrklá, takže to není jen tak… Kniha mě zaujala, a to nejen tím, že ukazuje, jak odlišné může být vnímání nevidomými lidmi. Příběh je napínavý, svým způsobem i smutný, ale má spád a protože je to pohádka, konec je dobrý. Děti si mohou díky knize navíc uvědomit, jak mohou někdy slova zabolet a že není vše tak, jak na první pohled vypadá.


Sumeček
10.12.2019 5 z 5

je hezká

dagmar7365
01.12.2019 5 z 5

Nádhera!!! Překrásné ilustrace, krásný příběh s velkým poselstvím a téma Vánoce. To je prostě luxusní kombinace, kterou jsme si užili všichni.

Knižní střípky
07.04.2019 5 z 5

Tuto sobotu ve jménu dětských knih jsem ukončila třetím dílem skvělé série o slepé holčičce Mimi a její nerozlučné kamarádce Líze. Tento díl byl obzvláště krásný. Byl totiž vánoční. Čtení byl moc krásný zážitek.

Sisssi
16.12.2018

Moc hezky udělané, stejně jako oba přechozí díly.