Miluju Tě, protože mě živíš

Miluju Tě, protože mě živíš https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/332822/bmid_miluji-te-protoze-me-zivis-73U-332822.jpg 4 24 8

Madrid netvoří jen historické památky a kouzelné uličky, ale také čtvrti, do nichž turista nanejvýš zabloudí a rodilý Madriďan se do nich vypraví jen v případě nevyhnutelné nutnosti. Čtvrti, jakou je třeba zanedbaný, upatlaný a ve dne i v noci nebezpečný Carabanchel, kde se to různými podivíny, žebráky, ztroskotanci, přistěhovalci, mafiány a jinými pochybnými existencemi jen hemží. Carabanchel je čtvrť, kde žijí jen ti, kdo musí. Kde jinde než v této čtvrti může řádit sériový vrah – psychopat, který je schopen nepředstavitelných věcí a před nímž se celá čtvrť třese, kdy zase udeří. Tím spíš, když si poslední dobou vybírá za oběti malé holčičky a policie je čím dál bezradnější… Román Miluju tě, protože mě živíš je temný, někdy až odpudivě přímočarý a místy odlehčený štiplavým černým humorem. Politická korektnost je v něm absolutně popřena a sociální stereotypy jsou naopak rozvíjeny ad absurdum. David Llorente příhody obyvatel této čtvrti zaznamenal jedinečným stylem, který dokonale reflektuje a současně paroduje útržkovitou komunikaci moderní západní společnosti. Autorovi se v románu podařilo odhalit mnohé stinné stránky a slabiny nejen člověka jako takového, ale rovnou celé „vyspělé“ civilizace s „prohnilými“ mezilidskými vztahy.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Argo
Originální název:

Te quiero porque me das de comer , 2014


více info...

Přidat komentář

jiri77
05.03.2023 5 z 5

Knihu jsem si koupil někde ve výprodeji ,a přes ne moc přitažlivou obálku a název, jsem se pustil do čtení. Musím říci, že jsem se ještě nesetkal s takovým stylem psaní, na který jsem si ale po chvilce zvykl. Příběh je hodně drsný ,možná chvílemi až perverzní ,přesto je hodně čtivý. Knihu můžu doporučit ale ne pro slabší povahy.

5tužka
01.10.2020 5 z 5

Děj ze začátku chaoticky působící knihy začne dávat smysl a úplně vás strhne. Moc jsem si to užila!


Janinka68
08.10.2018 5 z 5

Název a obal knihy mě od knížky odrazoval, nicméně na doporučení jsem si jí přečetla a mohu říct, že 90% knihy jsem měla pusu otevřenou. Neuvěřitelně napsáno. Nikdy jsem nečetla nic podobného, ten styl psaní, prostě dokonalé. Vřele doporučuji.

teramacek
28.09.2018 5 z 5

Úžasná kniha. Chvíli jsem si zvykala na styl psaní a po té chvíli začala autorovi závidět, jak mu to neobvykle myslí. Je to drsné, ale (bohužel?) uvěřitelné. Smutné, mrazivé a (konec konců) lidské. Čtu hodně, ale tuhle knížku stavím fakt vysoko nad vše, co prošlo mýma rukama, natož očima :)

VeroMadrilena
27.04.2018 5 z 5

Tuto knihu mám ve španělském originále, i v češtině, přičemž jsem ji četla pouze ve španělštině, takže české vydání nemůžu hodnotit. Autor používá specifický styl, který je velice poutavý a originální. David Llorente představuje čtenářům surový pohled na Madrid, čtvrť Carabanchel. Kniha pro opravdu otrlejší povahy a silné žaludky, nicméně jedna z mých nejoblíbenějších a vřele ji doporučuji.

tereza0319
14.01.2018 5 z 5

Úžasná španělská barokní palba. Taky mě děsí, jací my lidé dokážeme být, ale zároveň oceňuju, že někdo má odvahu o tom napsat. Zběsilý styl psaní nenechá čtenáře ani na chvíli ztratit pozornost.
Zajímavé, už dlouho můj pocit z knihy tolik nesouzněl s obálkou...
A taky ten poslední komentář španělského kritika na zadní straně knížky naprosto nemá chybu. :-D

LynnGunn
19.11.2017 5 z 5

Jako prostě a jasně hotovej nářež, chtěla bych vidět můj výraz při čtení této knihy v metru nebo tramvaji, dalo mi zabrat se tvářit normálně :D

FiliaNoctis
23.09.2017 3 z 5

3,5 * : veľmi vydarené vykreslenie chorej pomätenej "modernej" spoločnosti, v ktorej žijeme.

Štítky knihy

španělská literatura Madrid

Autorovy další knížky

David Llorente
španělská, 1973
2017  87%Miluju Tě, protože mě živíš
2011  0%Ruku v ruce s mrtvým bratrem

Kniha Miluju Tě, protože mě živíš je v

Přečtených29x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených6x
Knihotéce33x
Chystám se číst31x
Chci si koupit9x
dalších seznamech2x