Miluj svůj život

Miluj svůj život https://www.databazeknih.cz/img/books/90_/90684/bmid_miluj-svuj-zivot-zb2-90684.jpg 4 831 168

Klíčové poselství v této jedinečné knize je: Vydáte-li pozitivní energii při práci se svou myslí, můžete uzdravíte své tělo. Vysvětluje, že tím, jak limitujeme své myšlení a názory, vytváříme ve své mysli zárodky a příčiny nemocí. Autorka nás vede k pozitivním změnám v našem myšlení a vytváří prostředí, které nás vede k prožití kvalitnějšího a hodnotnějšího života. Myšlenky a slova, která vyslovíme, tvoří náš život. Poznámka v databázi Národní knihovny ČR: Správné ISBN, v knize neuvedeno, je 978-80-7349-501-5. Chybné ISBN: 978-80-7205-102-1. Osmé vydání.... celý text

Žánr:
Osobní rozvoj a styl , Psychologie a pedagogika , Zdraví

Vydáno: , Pragma
Originální název:

You Can Heal Your Life , 1984


více info...

Přidat komentář

Zemlja
14.04.2024 3 z 5

Tahle kniha vám opravdu může pomoct změnit život k lepšímu.

Naďa2411
19.01.2024 4 z 5

Tato akniha přináší spousty a spousty pozitivního myšlení. Snad mi DK odpustí, ale tento poslech s příjemným hlasem byl balzám a věřím, že se ke knize tedy k poslechu vrátím, když bude potřeba. Tato kniha by měla být povinně na každém stupni škol, v každé rodině... Jak píše autorka, není důležité si pamatovat nutně všechna historická data, ale je přínosné pro jednotlivce a společnost sebepoznání, být pozitivní, pokora, láska, uznání, úcta a víra. Důležité je, jak jsem ochotná, jsme ochotní se změnit od tohoto okamžiku, jak moje a naše myšlenky ovlivňují naše soužití, zdraví, majetek, přátelé, povolání a co je nejdůležitější zdraví. Autorka nám připomíná velmi jednoduché věci - být otevřený, vnímavý, empatický a hlavně se mít rád, za všech okolností. Líbí se mi v knize rozbor části těla a s tím spojené nemoci. Autorka na konci knihy popisuje svůj životní nelehký příběh, a proto obdivuji, že dokázala napsat tuto knihu.


Hauhau
28.09.2023 odpad!

Zajímám se o osobní rozvoj, zdraví, ani duchovní život mi není cizí. Kniha se dá shrnout do pár vět. Za úplně všechny Vaše problémy (finanční, zdravotní, vztahové, ...) může to, že se podceňujete a nemáte se rádi. Slovní spojení: "Jsem k ničemu." je zde stejně často jako zmínka o Bohu a "láska", která podle autorky vše vyřeší. Mějte se rádi, věřte sobě a Vesmíru, pak všechny Vaše problémy pominou. Budete zdraví a bohatí na duši i materiálně.
Kapitola "Přehled" obsahuje dlouhý seznam:
PROBLÉM / PRAVDĚPODOBNÁ PŘÍČINA / NOVÉ MYŠLENKOVÉ SCHÉMA
Zde jsem ještě více nabyl dojmu, že autorka psala tuto knihu na psychiatrické klinice.

Niu
25.08.2023 1 z 5

Tuhle knížku jsem četla před lety v původním vydání (fakt ošklivém). Před nedávnem jsem si řekla, že bych si mohla osvěžit myšlenky z ní a koupila jsem si tohle krásné ilustrované vydání. Ach jo. Na to, jak si vyhráli s ilustracemi, které jsou opravdu moc pěkné, ale těch chyb, překlepů, tohle fakt nedávám!!!!!! Myslím, že jsem nyní došla tak do třetiny a ... nejde to dál, drhne to. Sem tam mám období, kdy se vrhnu na seberozvojovou literaturu. A pak se cítím být doslova utlučena zleva zprava všemi těmi poučkami. A pamatuju si jedno - tady se tak urputně CHCE, až mi to nedává smysl (chci se změnit, při každém pohledu do zrcadla si řekněte - chci se změnit). Je vtipné, že jsem četla zároveň i jinou knihu, kde se naopak od toho chtění, přílišného chtění, varuje, jak to není dobrá cesta. Fakt je až zarážející, co jim někdy zbaštíme, přitom stačí jen normální pocit, intuice. Asi dávám zas načas vale těmto knihám. Mám doma od autorky ještě mini knížku afirmací (Mocné myšlenky) na celý rok a sem tam, když jdu kolem knihovničky, tak si říkám, co dneska potřebuju slyšet a na jaké stránce knížku otevřu a co mě čeká ten den nebo jak vnímat ten den. A musím říct, že to je mnohem zdařilejší. A mnoho afirmací v té mini knížečce je i v této bez toho balastu a tak.

vlkove
25.06.2023 5 z 5

Nejlepší seberozvojová kniha kterou jsem kdy četla. Našla si ke mně cestu a já jsem za to moc vděčná. Jednoduše napsaná, prakticky využitelná, délkou zcela vyhovující a myšlenkami přesně výstižná kniha.
Budu na sobě pracovat a tuto knihu budu na své cestě pravidelně pročítat znovu a znovu.
Doporučuji úplně všem.

Shindo
16.06.2023 odpad!

Prečítané ešte pred rokmi v omlátenom vydaní z našej mestskej knižnice. Konečne som sa dokopal k recenzii.

Nemám rád takéto zjednodušujúce knihy vychádzajúce z premisy "ak niečo pomohlo mne, musí to pomôcť každému" ani toxické pozitívne myslenie, aké takáto literatúra prezentuje.

Iste, mať sa rád je dôležité a afirmácie človeku môžu pomôcť.

Problém však nastáva, ak sa človek pokúša byť pozitívne mysliaci, preafirmovaný a motivovaný do tej miery, že potláča svoje negatívne prežívanie namiesto toho, aby s ním pracoval. Vtĺkať si do hlavy myšlienky o sebaláske a pritom vehementne ignorovať to ostatné nepríjemné a bolestivé, ktoré si žiada spracovanie, je nebezpečné. Nie všetky choroby sú psychosomatické a človek si nevylieči raka pozitívnym myslením. Naopak, ľudia s rakovinou môžu prežívať - a právom - zmes emócií, často negatívnych a cítiť sa nimi zahltení. Potláčať tieto negatívne a bolestivé emócie je cesta do pekla. Je absurdné snažiť sa byť ťuťuňuňu slniečkový, zatiaľ čo v mojom vnútri vybuchuje emočný vulkán o sile atómovky z Hirošimy.

Rozumiem ľuďom, ktorí po tejto knihe (a takomto type literatúry vôbec) siahnu. Môžu prežívať náročné životné obdobie alebo zákernú chorobu, dokonca takú, pri ktorej im môže zostávať len pár mesiacov či týždňov života. Pre takéhoto človeka môže byť táto kniha bezpečným placebom. Ako človek pracujúci s ľuďmi v náročných životných situáciách si však uvedomujem, že následky používania takýchto "self-help brožúrok" môžu byť škodlivé, až zničujúce.

luckomar
30.03.2023 2 z 5

Já uctívám myšlenky přitažlivost a pozitivního myšlení a proto jsem knihu zaklapla u osobních příběhů spisovatelky. Nemám tohle ráda.

martiline
21.02.2023 5 z 5

Na tuto knihu velmi ráda vzpomínám a mám ji v knihovničce ... celou ohmatanou, přečtenou snad stokrát ... hodně mi pomáhala.
Vlastně si ji nosím v sobě napořád ... ještě jsem k ní řadila knihy od Shakti Gawain - Tvůrčí představivost a Život ve světle. Knih s podobným tématem jsem četla na stovky, ani je nedokážu vyjmenovat ... Zajímalo mne v osmnácti (devadesátá léta) vše o okultních vědách, o astrologii, o tajemství myšlení, o tajemství života ... a až samotným životem jsem poznávala, jakou hlubokou pravdu v sobě Miluj svůj život má ...

Petulečte
26.01.2023 5 z 5

Knížku jsem četla dlouho, po malých kouskách, abych dokázala postupně zpracovat všechny myšlenky a návody. Pomohlo mi to posunout se zase o kousek dál a mít se víc ráda. Moc doporučuju!

dzejkbeltygros
09.09.2022 5 z 5

Vždycky jsou dvě skupiny. Jedná, která tomu věří a druhá, která tomu nevěří. Jde o to probudit svou mysl, zdravý selský rozum, vrátit se zpět k přírodě, k sobě. Když někomu shrneme jen v bodech, že má být pozitivní, má se mít rád atd., tak nad tím většina lidí mávne rukou, protože buď nedospěla do toho bodu, kdy si uvědomí, co je v životě opravdu důležité, nebo jim prostě nestačí jedna věta. V této knize je všechno rozebráné hodně dopodrobna, je zde i několik příkladů, a já musím konstatovat, že díky ní se mi vážně v životě začalo dařit mnohem víc. Ve vztazích, v práci i celkově v životě. Děkuju za ni!

nemluva
09.08.2022

Překladu Jany Žlábkové z nakladatelství Pragma bych dal za převod do českého jazyka čtyři mínus a knihy v tomto překladu rozhodně nedoporučuji! Miluj svůj život je výborná kniha v původním překladu Evy Klimentové a Lucie Vidmarové z nakladatelství Radost. Je to obrovský rozdíl. S touto původní knihou se opravdu výborně pracuje a je velmi srozumitelná. Afirmace v ní fungují a člověk je může vzít za své. Knize a staršímu překladu dávám jedničku s hvězdičkou, dokáže to člověka posunout o mílové kroky kupředu v osobním rozvoji. Je faktem že takovéto knihy musí překládat někdo s určitou mírou duševního rozvoje, aby je dokázal do jiného jazyka převést ve funkční formě. Netvrdím že překlad Jany Žlábkové je vyloženě špatný ale prostě nefunguje, často je nesrozumitelný, nepůsobí autenticky a upřímně. Texty které jsou určeny k tomu aby si je člověk opakoval jsou kostrbaté a těžko srozumitelné. Knihu z nakladatelství Pragma jsem dostal do ruky nyní a budu ji vracet, koupím původní vydání z nakladatelství Radost. Nakladatelství Pragma a paní Žlábková udělali ze skvělé - jedinečné knihy podprůměrnou. Je to nepochopitelné když tu už existoval překlad který je možné označit za výborný.

palladium
05.08.2022 odpad!

Kniha mě vůbec neoslovila, mluví pro mě podivným jazykem. Chce abych věřil, neříká proč. Chce abych měnil své myšlenky bez nutné práce na svém nitru, ale to je podle mě nefunkční. Důležitá je změna v podhoubí, na základě kterého se myšlenky vytváří. Jde především o práci se stíny atd. Toho se kniha nedotýká, z mého pohledu je povrchní a jejím čtením se lidé nasměrují na špatnou cestu. Řekl bych, že čtením té knihy se člověku doslova snižuje IQ. Na konci výčet nemocí a čím jsou údajně způsobené. Kde se vzal? Možná je to dobré, když někdo nebere knihu vážně a bere ji jen jako jakýsi myšlenkový fantazijní výplod vhodný pro možnou inspiraci. Já takovému stylu nerozumím, neoslovuje mě.

Lerksany
25.07.2022 5 z 5

Příjemná kniha jak vzhledem tak textem. Je plná inspirace, jak si zlepšit život a jak se mít rád.

luczi
18.07.2022 odpad!

Vše již skvěle shrnul uživatel Antis. Soubor líbivých jalových mouder, která přežvýkávají stále dokola tytéž bludy.

zbožňuju_knihy
16.07.2022 5 z 5

Mám ji doma roky a když mě něco zlobí, vždy se ze zajímavosti podívám s čím to souvisí po té duchovní stránce.

VeruMalfoy
24.06.2022 5 z 5

Dlouho mi trvalo, než jsem se do této knihy plně ponořila. Měla jsem jí rozečtenou rok. Rok jsem byla téměř na začátku, někde ve čtvrtce knihy. Před pár dny jsem k ní sedla znovu, že si pár stránek opět přečtu po dlouhé době a zhltla jsem jí. Dotkla se mě hluboce a jsem přesvědčena, že se k ní opět vrátím a možná si ji přečtu celou znovu, což moc často nedělám. :) autorce mockrát děkuji za hluboké a krásné čtení. :)

janulka1310
07.03.2022 3 z 5

Knihu máme doma v knihovně už léta a častoktrát jsem v ní listovala, když jsem si chtěla dohledat některé příčiny nemocí...Teď nadešel čas, kdy jsem si ji přečetla celou. Je psaná velmi jednoduchým jazykem, poselství je jasné. Je zřejmé, že kniha bude mít své obdivovatele i své odpůrce...Principy jsou mi blízké, praxe je však horší ;-)

Mišátko
22.02.2022 5 z 5

Knihu jsem si zamilova hned na poprvé. Kéž by ji měl člověk na paměti pořád :)... to by byl svět nádherný ráj :)
Podruhé jsem knížku naposlouchala v originále a od paní autorky. Bylo to pohlazení po duši. Určitě se k "ní" (ke knize i k autorce) budu s radostí vracet :) ...

leleia
19.11.2021 1 z 5

Po přečtení mohu říci: nemiluji svůj život, nemiluji autorku a rozhodně nemiluji tuto knihu. Některé části ve mně nezanechaly vůbec nic, jiné "co jsem to sakra právě četla?! " pocit. Asi nejsem na té správné části své duchovní cesty...

Gweny
09.11.2021 5 z 5

Kniha, která dokáže člověku dát mnohé, pokud je otevřený jejím tématům a způsobu řešení životních problémů. Ke mně přišla zase v pravý čas a nestačila jsem se divit, kolik paralel se svým aktuálním stylem života jsem v knize našla. Je pravda, že mi trvalo víc než měsíc, než jsem se skrze ní prokousala ke konci, ale všechno mělo své načasování, každá kapitola sedla v daný den úplně perfektně.
Nicméně už teď vím, že jsem ji v ruce nedržela naposledy. Afirmace v ní obsažené jsou nesmírně silné a je mým cílem s nimi začít pracovat.