Milovať nepriateľa

Milovať nepriateľa https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/148399/milovat-nepriatela-148399.jpg 4 179 15

Graham Family série

< 3. díl >

Krásna a odvážna lady Eleanor z Clarinu, jediná dedička veľkého majetku, sa rozhodne vydať za starnúceho francúzskeho šľachtica, lebo sa bojí, že by jej kráľ Eduard nanútil za manžela nejakého surového rytiera. Je hrdá Angličanka a nenávidí škótskych rebelov, ktorí bojujú za slobodu svojej krajiny, a pritom zabíjajú anglických bojovníkov. Keď sa však stane väzenkyňou škótskeho rebela Brendana Grahama, zmieta ňou túžba k nepriateľovi národa. Hoci vo Francúzsku sa vydá za grófa de Lacville, stále pritom myslí na Brendana. Keď gróf za zvláštnych okolností zomrie, obvinia ju z vraždy. Iba jediný človek ju môže zachrániť pred smrťou. Muž, ktorý mal navždy zostať jej najväčším nepriateľom, a pritom má v rukách nielen jej srdce, ale aj jej život.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

Seize The Dawn , 2001


více info...

Přidat komentář

petraj30
04.05.2020 5 z 5

Krásný příběh, ale ten konec mě moc mrzel. Vím, že to tak muselo skončit nejen z dějepisu, ale i z filmového ztvárnění, přesto mi to bylo moc líto.
Pro mě to byla pohádka a to nejen kvůli Wallacemu. Sice tam bylo hodně bojů a nepokojů, ale tak to prostě kdysi bylo, ale ta Skotská vysočina na mě působí jako pohádka:-)
Oba hrdinové se mi moc líbili. Eleonora nebyla žádná padavka a křehotinka a Brendan...to se snad ani nedá popsat, prostě byl skvělý:-)
Tohle je další kniha, kterou už jsem od této autorky před nedávnem četla, ale opět jsem si nebyla jistá. Přesto jsem byla moc ráda, že si ji mohu znovu připomenout.
Byl to nápaditý a krásný příběh, ale moc mě mrzelo, že oba se hrdinové museli na čas rozloučit, ale nechci zbytečně spoilerovat. Ten příběh prostě neměl chybu. Mohu jen doporučit:-)

zimolka
22.11.2019 5 z 5

Nádherná kniha,u této série mi nějak chybí hvězdičky :).


Ivusak7
26.11.2018 5 z 5

Další skvělý díl, který mě nadchl. Ke knize se jistě vrátím.

avalonek
02.06.2018 4 z 5

Život Viléma Wallace mě vždy zajímal..Tady bylo jeho vyobrazení celkem pěkné..Škoda za jeho smutný konec..Hlavní hrdinové mi sedli.Eleonora byla milá,žádná blbka a dokázala se postavit nebezpečí a riskovat pro lidi,které má ráda.Hrdina Brendan jako vždy úžasný.(nikdy jsem takového chlapa nepotkala,tak nevím,jestli existují:).Konečně se se jí nemusel doprošovat a už od začátku se milovali,jen se museli k sobe znovu dostat..Byla jsem moc spokojená..

janqa410
24.02.2018 5 z 5

Neuvěřitelně statečný, mladý bojovník za Skotsko a majetkem nezkažená anglická hraběnka, to je trošku předvídatelný pár, ale v této knize, byl příběh Brendana a Eleonory podán tak pěkně, že mě kniha ani chvíli nenudila. Bitvy a setkání s Wallacem mě bavily, vždy jsem jeho postavu měla ráda. Obdivuji ho a od dob, kdy jsem si zamilovala i Statečné srdce s Melem Gibsonem, má pro mě Wallace vždy jasnou podobu. Brendan se mi líbil velmi, byl až překvapivě vyspělý na to, koli mu bylo, ale to tak bývalo. S Eleonorou to mezi nimi jiskřilo od začátku a jsem moc ráda, jak to s nimi dopadlo. Dále Briddie s Larsem, fajnový Corbin, Erik s Margot a sympatický obr Hagar, všechny postavy jsou velmi příjemné. Jen mě trošku mrzelo čtení v pasážích o Erikovi a Margot, protože Vítězného rytíře, jsem četla již před časem. Ale i přesto tuto knihu mohu doporučit.

angelbooks
14.02.2018 5 z 5

Další skvělá kniha. Relax, čaj a kniha na večer je dokonalá kombinace a tuto knihu pro takový večer rozhodně doporučuji.

pavla9879
20.06.2017 4 z 5

Vždy mi rve srdce, když čtu o boji Skotů za svobodu své země. Na druhou stranu mne nesmírně těší, že ač smrt Williama Wallaceho byla příšerná, dodala odvahu dalším, kteří pozvedli zbraně, bojovali a Skotsko nakonec pod vedením Roberta Bruceho osvobodili.
Ač je většina postav smyšlená, děj jejich příběhu se odehrává na pozadí skutečných historických událostí a já jsem pevně přesvědčená o tom, že skuteční lidé, stejně stateční jako Brendann a Eleanora, stáli po boku Wallaceho a Bruceho a nakonec dopomohli sen o svobodném Skotsku naplnit.

adrianna0305
18.11.2016 1 z 5

Taková přemíra anglické historie, až to nudilo. Ten s tím, ten proti tomu, boj, příměří, boj a mezi tím drobky hádavé romantiky. Tahle učebnice dějepisu mě moc nenadchla :-)

Xena011
30.04.2016 5 z 5

Jako vždy pěkný historický příběh. Moc se mi líbila zápletka a popis osobnosti Viléma Wallace...jen mě mrzí umírání a popravy a musím nad tím po přečtení knihy uvažovat, jak se kdo a proč tak a tak zachoval, protože část historie je pravdivá. Líbilo se mi i zmínění Arryna z předchozí knihy. Takový pěkný příběh na oddechnutí přijde vhod vždy.

1casper
12.04.2016 4 z 5

Knížka se četla sama, měla spád. Příběhy ze středověku mám ráda. Styl psaní mi připomínal Woodiwissovou.

moudivlacek
03.09.2015 5 z 5

Skotským hrdinům fandím podvědomě víc než Angličanům, ze začátku nic moc, ale pak se děj rozjede. Slušné čtení.

Barbora H
10.04.2015 3 z 5

Kniha nebyla špatná, ale nějak už mě tato autorka začíná nudit - pořád dokola boje, války... a 2/3 knížky není nic jiného.

VytíVlčice
07.04.2015 4 z 5

Zbožňuji knihy, které se týkají Skotska, takže jsem do tohohle románu vkládala velké naděje. Dobrodružství, vzrušení, vzpoura a láska. Určité pasáže nesplnily zcela mé očekávání, protože některé byly velmi nudné a zdlouhavé, avšak akce a komunikace mezi hlavními hrdiny byla pro mě hlavní prioritou. Abych to shrnula, kniha se mi líbila, ale znám i jiné romantické příběhy, ve kterém dominuje Skotsko a mám je radši.

havrmoni
07.11.2014 5 z 5

opět hezký příběh s této série,oddechovka,ale s pěkným popisem historie. I když nepřesným jak přiznává i spisovatelka, ale to už by pak byl dějepis :) Navíc mě baví číst o Skotsku, tak nějak jsem jim vždy proti Angličanům fandila :)

miruska1
19.07.2013 4 z 5

Začiatok ma nezaujal,ale po par strankach sa to zmenilo,koniec nebol uplne podľa mojich predstav ale i tak sa mi kniha pačila.