Milovaný nevlastní bratr

Milovaný nevlastní bratr https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/473528/bmid_milovany-nevlastni-bratr-t63-473528.jpg 4 703 130

Člověk by neměl toužit po někom, kdo ho mučí. Můj nevlastní bratr Elec se k nám přestěhoval, když jsem byla v posledním ročníku na střední, a já jsem absolutně nebyla připravená na to, co za pitomce se z něho vyklube. Zuřila jsem, že si svoji zlost vybíjel na mně, protože tu s námi nechtěl být. Zuřila jsem, že si do svého pokoje vodil holky ze střední. Ale nejvíc jsem zuřila kvůli tomu, jak na něj reagovalo moje tělo, zcela proti mé vůli. Zpočátku jsem si myslela, že za pozornost stojí jenom jeho zevnějšek: potetované břišáky a ostře řezané rysy v obličeji. Pak se to mezi námi začalo měnit a jedné noci to vyvrcholilo. Stejně rychle, jako vstoupil do mého života, se však vrátil zpátky do Kalifornie. Trvalo dalších několik let, než jsem Eleca znovu uviděla. Když naši rodinu zasáhla tragédie, musela jsem se s ním znovu střetnout. A z puberťáka, který mě tenkrát dokázal pobláznit, se teď stal chlap, který mě doháněl k šílenství. Měla jsem strach, že mi znovu zlomí srdce.... celý text

Žánr:
Romány , Pro ženy , Erotika

Vydáno: , Baronet
Originální název:

Stepbrother Dearest , 2014


více info...

alzbeta2843
alzbeta2843
26.03.2024 4 z 5

Moja prvá kniha s tématikou nevlastných súrodencov, aspoň pokiaľ mi pamäť siaha. Kniha naberala na spáde postupne tak ako sa i vyvíjal vzťah hlavných hrdinov. Asi jedna z tých lepších kníh od autorky. Za mňa boli asi zbytočné pridávať kapitoly tých istých scén z druhého pohľadu, ale asi to tak muselo byť.

Katka7922
Katka7922
26.02.2024 5 z 5

Bomba, bomba, bomba. Tohle bylo prostě jedním slovem dokonalé.
Od prvního řádku mě kniha vtáhla do sebe. Příběh Eleca a Gréty si budu dlouho pamatovat.
Hltala jsem každé slovo, každý řádek, každou stránku, každou kapitolu a nakonec jsem potřebovala docela velké množství kapesníčků.

Skrze smrt vzniká nový život, skrze nenávist se rodí láska


Pája699
Pája699
22.01.2024 5 z 5

(SPOILER) Tak z tohohle příběhu já jsem maximálně nadšená, užila jsem si to na 110%! Elec a Gréta.....omlouvám se, ale tohle dívčí jméno je fakt šílený :-D a musela jsem si na to pár stránek zvykat .-)

Jejich příběh byl pro mě vážně silný a já opět jsem s nimi prožívala úplně všechno od první kapitoly až do té poslední :-)

Atmosféra z knížky na mě dýchala....Nevlastní sourozenci.....zprvu vzájemná nevraživost, která se změnila v přitažlivost a v následné v zamilování.

Jak je tomu zvykem, vždycky musí přijít nějaká rána.....v tomto případě se Elec musí vrátit zpět ke své matce. S Grétou spolu prožijí poslední noc.....nic si ale neslibují....oba vědí, že je to rozloučení......sakra holky, připravte si i kapesníčky :-D Nikdy bych nevěřila, že budu taková měkota .-). Úplně ale vidím, jak Gréta stojí u okna a kouká na Eleca jak nasedá do taxíku s vědomím, že už ho nikdy neuvidí. Rvalo mi to srdce.....

Osud je ale nevyspitatelný....uvidí se opět po 7-mi dlouhých letech na pohřbu Elecova otce. Všem musí být jasné, že přitažlivost, veškerá chemie a zamilovanost tam pořád je. Elec ale nepřijel sám......

A na závěr za sebe musím přiznat, že vyprávění z pohledu Eleca se mi naopak líbil a bavil mě. Bylo to takové dovysvětlení a díky bohu se konal šťastný konec :-) a za mě i peckovní obálka .-)

Jita160
Jita160
02.01.2024 4 z 5

Po předešlé knize ,která mě neustále straší v hlavě jsem potřebovala něco jemného a milého...Milovaný nevlastní bratr splnil mé očekávání.
Vzkvétající zakázaná láska mezi nevlastními sourozenci mě neskutečně bavila. Nic nečekaného a hlavně předvídatelného přesto hmm... moc pěkný.
On je samozřejmě tvrďák a velký potížista, který skrývá rodinné tajemství a ona je jemná květinka bez zkušeností.
Muselo přijít dlouhé odloučení aby oba dostali to co celou dobu postrádali.
Předčítáni Alecovi knihy bylo naprosto zbytečně.

Kekab
Kekab
20.12.2023 4 z 5

První kniha s touto tématikou a mohu říci, že jsem si ji velmi užila. Ze začátku jsem měla rozporuplné pocity, protože nevlastní brácha a ségra jsou i tak sourozenci, ale během čtení jsem změnila názor. Knížku moc doporučuji. Určitě si přečtu něco s podobnou tématikou.

Leído
Leído
13.11.2023 5 z 5

U této knížky snad ani nejde spoilerovat, jak je předvídatelná. Nepřijde žádný nečekaný zvrat, vše spěje k jasnému konci. A přesto je ta knížka napsaná tak dobře, že Vás vcucne a tu silnou přitažlivost, posedlost a osudovost cítíte na vlastní kůži. V průběhu čtení jsem dost postrádala pohled Eleca, což autorka vyřešila dodatečně, kdy nám ho naservírovala najednou.

Jediné, co mi mírně kazilo prožitek, bylo, že vzhledem k tomu, že jsem Milovaného souseda četla jako prvního, tak mi v tomto příběhu prostě bylo líto Chelsey.

Lovana
Lovana
02.10.2023 5 z 5

Ke knize jsem se dostala díky knižní štafetě, nevím, jestli bych se k ní dostala, nebýt ji. Ale rozhodně nelituju toho, že jsem si knize přečetla, kniha byla velmi čtivá, těžko se mi odkládala a já potřebovala číst pořád dál, abych věděla, jak vše dopadne. Knihu jsem měla přečtenou i přesto (nebo možná právě proto), že jsem v podstatě četla knihy dvě samotnou knihu a k tomu hromadu poznámek od holek ve štafetě (byla jsem 19. takže občas už ani nebylo, kam psát) a dohromady to bylo ještě lepší čtení, než by to bylo bez poznámek holek.
Hlavní postavu Gretu jsem si velmi rychle zamilovala a ani Eleca mi to netrvalo dlouho. Velmi mě bavilo jejich vzájemné pošťuchování a „vtípky“. Hodně jsem se u toho nasmála, ale na druhou stranu byly v knize i pasáže, kde jsem neměla daleko k slzám a i takové, kdy jsem zůstala zírat s otevřenou pusou. Byla jsem ráda i za to, že nám autorka nabídla poté i Elecův pohled, ale přestože mě tato část bavila, mohla být kratší. Bylo mi líto jedné postavy, protože byla skvělá, ale ocitla se na špatném místě, aby ji člověk mohl fandit (myslím, že kdo četl, tak ví, koho myslím).
Pokud se na tuto knihu chystáte, tak doporučuji nečíst anotaci (pokud jste tak již neučinili), bohužel tak jako je v poslední době velmi časté i tato anotace vyzrazuje z děje zbytečně moc.
Za mě skvělá kniha, kterou slupnete, jak malinu a já si rozhodně přečtu i další knihu autorky, ať už z její samostatné tvorby nebo některou z knih, které píše se svou kolegyní.

Hodnocení: 4,5*/5*

jana1874
jana1874
01.07.2023 5 z 5

(SPOILER) První kniha od autorky a jsem nadšená, moc se mi líbila. Přečetla jsem ji za jeden den.
Oba jsem si moc oblíbila, vtípky které Elec prováděl, ale uměl si uvědomit, kde je hranice vtípků, jejich chování vůči sobě... byli jako dva magnety
Nevadilo mi ani číst pak některé části znovu, ale z Elecova úhlu pohledu, přestože byly dost podobné, tak ukázaly jeho pocity, verzi událostí a tak.
Určitě to nebyla má poslední kniha od autorky, přečtu si i jiné a těším se na to.

"Stejně jako můžete přehodit písmena ve slovech, abyste uviděli jiný, skrytý význam, můžete to udělat se životem. Život může být definován útrapami nebo požehnáním. Všechno záleží na tom, jak se na to díváte. Někdy záleží jen na úhlu pohledu."

Jinak, ještě musím říct, že po dlouhé době obálka knihy, která odpovídá příběhu, což jak asi někteří víme se nestává moc často.

Wewe111
Wewe111
10.06.2023 2 z 5

Jako takhle, kdyby nebyla polovina dialogů okopírována a kdyby mě autorka "nenutila" číst polovinu knihy znova, měla bych teda hlubší zážitek. Takto musím říct, že mě tento román příliš nenadchl, a to mám Penelope Ward ráda. Toto bylo celkem utrpení, bohužel :(

Čtenářka368
Čtenářka368
04.06.2023 4 z 5

Už už jsem myslela že dám 5*, protože první půlka knihy mě naprosto nadchla. Jakmile se ale jedna velmi dlouhá pasáž začala vyprávět znovu z pohledu druhé postavy za použití 90% stejných odstavců, myslela jsem, že se unudím. Proč! Chápu záměr autorky, ale vzhledem k tomu, že bylo vlastně jasné, jak to vnímá druhá postava, pohled z druhé strany byl nadbytečný. Ještě takhle nudnou formou ctrl c - ctrl v. Škoda toho, jinak je kniha skvělá a těším se na volné pokračování - Milovaný soused.

Tamirai
Tamirai
15.04.2023 4 z 5

Ďalšia knižka od Penelope a super. Nečakala som nič extra a napriek tomu som dostala príbeh, od ktorého som sa nevedela odtrhnúť a sama som to nečakala, no prečítala som knihu na jeden záťah. Raz za čas siahnem aj po tejto autorke a vždy si dobre oddýchnem pri knižke a táto sa odohráva aj v priebehu viacerých rokov, čo mám rada.

Mišule_11
Mišule_11
31.03.2023 5 z 5

Tak to byl příběh! :) Čtivý a emočně napsaný až mě doslova ohromil! Stránky jsem hltala, tak až mi bylo líto, že už je vlastně konec :D
Gretu jsem si oblíbila skoro hned, kdežto u Elecka mi to nějakou chvíli trvalo. A to protože se ze začátku choval opravdu jako pěkně namyšlený pitomec. Ale nakonec přece i on se dostal přes své chmury!
Obdivovala jsem jeho talent v psaní! :)
A naopak mě rozesmály jeho nápady (hlavně lumpárny, co prováděl Gretě..) :D

janyska13
janyska13
28.03.2023 5 z 5

Zajímavý příběh, zvrat a moc fajn konec. Vždycky se mi v knize líbí něco navíc a v tomto žánru se to povedlo. Čtení této knihy jsem si strašně užila a autorku si zase někdy znovu najdu a zkusím něco dalšího.

Dela90
Dela90
12.03.2023 5 z 5

(SPOILER) Greta se seznamuje se svým nevlastním bratrem Elecem, který je velmi, ale velmi přitažlivý. On se však k ní chová jako hulvát a pitomec v jednom. Svou zlost si vybíjí na Gretě. Až se před ním jednou rozpláče a tehdy povolí ledy a najednou z nich jsou kamarádi. On ji chrání nebo možná i žárlí na ostatní kluky, kteří s ní mohou trávit čas. Jenže, on je její nevlastní bratr, má šílený vztah se svým otcem a pak najednou musí pryč, zpátky za matkou. Noc před odjezdem, se v mezi nimi něco zásadního stane a oni se pak dlouho nevidí, do doby dokud Elecovi neumře táta. Co s nimi udělá čas?

Úžasná knížka s nádherným příběhem, který mě chytl za srdce. Já se do něj zamilovala, ačkoliv v něm byly i smutné okamžiky. Viz. hádky Eleca s otcem, dlouhé odloučení.

Příběh mě dojal až k slzám, byl opravdu krásný a jednoznačně se knížka zařadí mezi moje topky tohoto roku

Ač byl Elec ze začátku opravdový pitomec, pak se ukázal, že pod tou tvrdou slupkou má i srdce. Já knížku slupla, jako malinu a díky poznámkám od holek jsem se skvěle bavila.

Možná tomu nebudeš věřit, ale nikdy jsem ti nechtěl ublížit. A nikdy nebudu jen tak stát a opodál a přihlížet tomu, jak se ti chystá ublížit někdo jinej, sakra.

Ďumbierka
Ďumbierka
26.02.2023 4 z 5

Kniha sa čítala sama a príbeh ma milo prekvapil. Páčil sa mi. V niečom bol totožný s mnohými inými romantickými knihami a v niečom bol totálne originálny, aspoň pre mňa.

S postavami v knihe som si prežila všetky možné emócie od smiechu a radosti, po tú knižnú zamilovanosť a aj som sa nazlostila, či si poplakala.

Veľmi fajn knižná záležitosť, pri ktorej som si oddýchla a užila si príbeh.

LenkaPet
LenkaPet
22.01.2023 5 z 5

Byla to jízda, skvělá kniha. Přesně to co člověk občas potřebuje, i když to způsobuje neuvěřitelný pocit, že je s mým životem něco v nepořádku. Málokdo chce zažít takové věci, ale pokud to způsobuje tak silné pocity a takový konec, asi bych si to i přála zažít.

simisek01
simisek01
08.01.2023 5 z 5

Moje první kniha pouze od Penelope, bez Vii, ale opravdu mě vzala. Přečteno za den. U knihy jsem se ani na chvíli nenudila. Hlavní postavy mi byly už od začátku sympatické a držela jsem jim palce, aby byly nakonec spolu. V závěru jsem o tom trochu pochybovala, ale vše dopadlo, jak mělo v tomto žánru.

petraLI
petraLI
01.01.2023 5 z 5

Skvěle napsané.

Damonka12
Damonka12
24.12.2022 4 z 5

4,5 autorka opět nezklamala. Kniha je čtivá a neustále se v ní něco děje. V této jsou i dvě časové linky a já milovala obě. Také ve mě kniha vyvolala silné emoce a to se moc často neděje. Na knihy autorky nedám dopustit.

moma08
moma08
22.11.2022 5 z 5

Dneska jsem dostala chuť si tuto knihu přečíst znova, už to bude nějaký ten pátek, kdy jsem jí držela poprvé v ruce a zjistila jsem, že se mi stále líbí.
Je napsaná tak čtivé, že během odpoledne jsem to měla přečtené a nepřeskakovala jsem nic.
Jak se znám, tak si ji po nějakém tom roce přečtu zas, patří mezi mé oblíbence, i když není zcela dokonalá a za tu dobu jsem poznala lepší knihy, tak i přesto mi přirostla k srdci.

Štítky knihy

láska nevlastní sourozenci

Autorovy další knížky

Penelope Ward
americká, 1975
2019  87%Nesnáším tě
2019  86%Rebelský dědic
2019  84%Rebelské srdce
2020  84%Drzý bastard
2020  81%Hříšné dopisy

Kniha Milovaný nevlastní bratr je v

Právě čtených3x
Přečtených989x
Čtenářské výzvě32x
Doporučených45x
Knihotéce355x
Chystám se číst208x
Chci si koupit60x
dalších seznamech13x