Milovanie po mexicky

Milovanie po mexicky https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/176200/bmid_milovanie-po-mexicky-Y8G-176200.jpg 4 78 26

Karolína a Miguel – Slovenka a Mexičan – a ich osudové stretnutie v slnečnej Kalifornii... Na prvý pohľad romantická rozprávka, v skutočnosti boj o život... Karolína opúšťa bezpečie domova a odchádza do krajiny neobmedzených možností, aby si splnila sen o finančnej nezávislosti. Zdá sa, že v americkom Phoenixe našla skutočnú slobodu, a tak začína naplno žiť. Keď o ňu prejaví záujem atraktívny Mexi­čan, spočiatku odoláva – Miguel je tajomný a temperamentný, celkom iný ako muži, ktorých dovtedy poznala. No napokon ju svojím španielskym šarmom a lichôtkami natoľko okúzli, že jeho pozvanie na rande prijíma. Lenže to, čo vyzerá ako láska, s ňou nemá nič spoločné. Prichádza Miguelov prvý výbuch žiarlivosti, facka, únos, vynútené zásnuby a skutočná bolesť nielen na tele, ale najmä na duši. A strach. Všade­prítomný strach o seba, o svojich priateľov a napokon aj o dieťa, ktoré čaká... Pre Karolínu existuje len jediné východisko – vrátiť sa späť na Slovensko a zabudnúť na všetko, čo jej Miguel urobil. A opäť hľadať šťastie v náručí pokojného Kristiána. Kiežby to bolo také jednoduché... Kiežby sa chcel Miguel svojej svetlovlasej Európanky len tak vzdať...... celý text

Přidat komentář

666joxer
18.07.2023 2 z 5

(SPOILER) Takovýchto naivných slečen je plno. Doma měla vše, rodiče i hodného chlapa. Chtěla exotiku, tak se vykašlala na studium a tradá do zaslíbené USA. Sbalil ji mexičan a časem pocítí následky své blbosti. Šla mi děsně na nervy. Bohužel nakonec snad bude mít ještě happyend. Tu předposlední kapitolu si mohla autorka odpustit, nesnáším tyhle snové konce ala Dallas...

Sixtínka
09.03.2023 odpad!

Vôbec ma to nezaujalo. Ani som to nakoniec nedočítala, lebo by som asi scvokla. Toľko naivity a hlúposti je v tej knihe. Za mňa jedno obrovské NIE.


eliska2126
08.03.2022 2 z 5

V knize sledujeme Karolínu, která utekla před dnem svého otce - medicínou - do Ameriky. Pracuje v bistru, kde se seznamuje s Miguelem, o kterém nám nezapomene desetkrát říct, jak moc je mexický. Jenže z původní lásky se stane kniha plná násilí.

Karolína mě vytáčela už od první stránky. Tohle je snad kniha s nejhorší hlavní hrdinkou, kterou jsem kdy četla. Byla naivní, dětinská a řešila blbosti. Nedala si poradit o kamarádů a pak se hrozně divila, co se dělo.
Miguel byl kretén už od začátku. V životě bych si s takovým chlapem nezačala. Tam bylo tolik varovných signálu, že se divím, že na to Karolína vůbec skočila.
Dalšími postavami byly Karolíniny rodiče. Nastává tady takové to typické klišé. Matka hodná, otec nasupený, protože ho dcera zklamala a nesplnila jeho sen.
A poslední postavou je tu Kristián. Doktor, kterého jsem snad jediného v knize měla ráda a nechtěla ho něčím přetáhnout po hlavě.

Děj je velice primitivní, přišlo mi, že cokoliv špatného by vás napadlo, že se může stát, tak se prostě stalo. Autorka píše dost jednoduše, občas mi přišlo, že jsou věty poskládané jak od nějakého dítěte. Ano, četlo se to rychle, což bych připsala jednoduchosti vět.

Takže za mě jedno velké NE. Byla jsem ráda, že to skončilo a kdyby to byla moje kniha, tak by pěkně letěla z okna. Obálka je mimochodem taky hrozná. Jediné, co oceňuji, je postava Kristiána.

petulkapeta
21.01.2022 3 z 5

V rámci knižní štafety jsem se dostala k teto knize. Moje prvni od teto autorky. Příběh byl pěkně napsaný a že Karolina byla takova? hold některé ženy už takove jsou,když jsou slepě zamilované...

IvetaZ
27.07.2021 2 z 5

Nenáročné, relativně napínavé, ale velmi předpovídatelné. Hlavní hrdinka mě ale rozčilovala, protože byla naivní a hloupá, ale chápu, že to jen odráží dnešní realitu.

Jurajovamaka
28.02.2021 5 z 5

Kniha má pútavý dej, páčilo sa mi, že sa v kapitolách strieda minulosť a prítomnosť, takže sa mi kniha dobre čítala. Čítala som.takmer všetky knihy od tejto autorky, ale táto je trochu iná, no určite by som si ju kúpila znovu.
ODPORÚČAM ❤✌

Elčokča
18.05.2019 4 z 5

Na začátku jsem nedočkavě čekala na Americké pasáže, na Slovensku se toho moc nedělo, od půlky se to otočilo a nemohla jsem se dočkat těch slovenských.

smejkalova.m
06.12.2018 4 z 5

Ze začátku mě to moc nebavilo, ale pak mě knížka chytla :) Docela se mi to líbilo, hezky napsaná kniha pro mladé naivní holky ;-)

Joyce24
27.10.2018 4 z 5

Čtivý příběh od začátku až do konce.

bábuška
26.09.2018 4 z 5

Příběh, ktterý by měl varovat hlavně mladé dívky, které touží po dobrodružství. I vysokoškolačka Karolína podlehla "volání dálek" a přerušila studium, odletěla do Ameriky a v Phoenixu se živila jako servírka v bistru. Tam si ji vyhléhl pohledný Mexičan Miguel a když ji přesvědčil o tom jak ji miluje a je pro něho jedna jediná, stane se to, co se v takových vztazích stává. Již po třech měsících Karolína pozná, jak taková láska vypadá. Následuje bití a kruté zacházení, vyhrožování, pronásledování, a tak po pomoci dalších známých, se nadobro vyléčená se svých představ, vrací zpět domů. Knížka stojí za přečtení, je napsána svěže, i překlad je dobrý.

DJANKA
26.08.2018 3 z 5

Ale jo, fajn čtení na léto. Chtěla jsem k vodě nějakou romantiku, což možná až tak úplně nesplnilo, ale četlo se mi to moc hezky.

georginaa
27.02.2018 5 z 5

Nikdy do člověka nevidíte, dokud s ním neprožijete nějaký ten čas. Zdánlivě hodný chlap a stane se z něj násilník, který svou povahu kryje. Někdy je to i naopak, násilnický typ má též své kladné chvilky. Je těžké se s tím vyrovnat, a nebo od všeho utéct a čekat, zda se stín strachu zase objeví.

Martinaa24
11.01.2018 4 z 5

Velmi emotivní příběh. Kniha se četla jedním dechem.

EvikU.
04.09.2017 5 z 5

Tahle kniha mě vzala. Četla jsem ji jedním dechem. Musela jsem vědět, co bude dál. Nechybí v ní napětí, ale i naděje na lepší zítřky.

sabca
22.05.2017 5 z 5

Prní kniha této spisovatelky a mě se líbila. Stále tam byl nějaký děj. Jedna kapitola odehrávající se v USA a druhá na Slovensku. Hlavní hrdinka si vytrpěla své. Konec byl trochu zidealizovaný, ale to se někdy stává i v životě. Nemůžu říct, že by mi byla Karolína nějak moc nepříjemná.

Helena Lacková
09.01.2017 2 z 5

Zase jedna pipina co si myslela, že objevi svět. Potŕebovala mit cizince. Vrátila se domu jako dobitý pes, ale držkovala po všech

Š.Ala
20.07.2016 5 z 5

Mně se kniha líbila. Byla napínavá, zajímavá. A konec... tak trochu otevřený. Nechtěla bych být v kůži hrdinky ani ve snu. Budu jí přát, aby nalezla klid.

1casper
28.06.2016 4 z 5

Pěkná oddychovka na dovolenou. Konec byl až dost přeslazený.....no, i v životě může přijít happy end,ne že ne.

Terka18
19.12.2015 5 z 5

Krása,velmi hezký příběh, zároveň smutný a zároveň plný lásky. Doporučuji

Yana-66
14.07.2015 5 z 5

Prostě super!!! Moc moc doporučuju :-) jedna z těch knih do které se mi nechtělo, ale velmi překvapila...

Kniha Milovanie po mexicky je v

Přečtených104x
Čtenářské výzvě11x
Doporučených7x
Knihotéce109x
Chystám se číst39x
Chci si koupit6x