Milostné pletky v Habsburské monarchii

Milostné pletky v Habsburské monarchii https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/170981/bmid_milostne-pletky-v-habsburske-monarc-ist-170981.jpg 4 15 4

MRAVY A ZVYKY V PODUNAJSKÉ MONARCHII Tato kniha vypráví o překvapivých i dojemných osudech řady milenek a nelegitimních dětí ve Vídni na přelomu 19. a 20. století – od císařského domu po prosté služky. Autorky nahlížejí do zákulisí c. a k. společnosti, v níž mimomanželské vztahy patřily k běžnému životu.

Literatura naučná Historie
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Frühere Verhältnisse: Geheime Liebschaften in der k. u. k. Monarchie , 2010


více info...

Přidat komentář

Madelisi
21.04.2018 5 z 5

Potěšená. Líbí se mi, že se nemluví pouze o milostných aferách šlechty, ale i běžných obyvatel. Zajímavý náhled do fungování převážně 19. století.

akrash
25.09.2016 5 z 5

Dozvěděla jsem se spoustu zajímavostí, doporučuji!


Lenu04
26.08.2014

Skvělá a zajímavá kniha o našich předcích, jaké používali formy antikoncepce (v dnešní době úsměvné), jak se starali či nestarali o své nemanželské děti. Tehdy se manželství uzavíralo z jiného důvodu než je tomu dnes, takže nevěra byla hodně častá, avšak se na ni nehledělo stejně - páni nevěrní být mohli, ženy nikoliv (i když u císařské rodiny a vysoké šlechty i žena mohla mít milence, horší to bylo, když chtěla odejít do svého manžela).
Napsané srozumitelnou a zábavnou formou pro všechny milovníky historie.

JeKa
08.08.2013 5 z 5

Tahle kniha mě velmi příjemně překvapila. Z počátku jsem se bála, že se bude jednat jen o další bulvární zpracování milostných pletech příslušníků Habsburské dynastie, ale naštěstí jsem se mýlila. Kniha vychází z dlouhodobého studia pramennů a všímá si, což mě velmi potešilo, nejen kruhů šlechtických (pro které je samozřejmě bádání o něco jednodužší), ale žen ze všech společenských vrstev. Faktografické údaje jsou velmi umě rozvíjeny citáty z deníků a konkrétními životními osudy. Studie je napsána velmi čtivou formou. Rozhodně ji mohu všem zájemcům o každodenní život v 19. století doporučit.

Štítky knihy

Habsburkové Rakousko-Uhersko milostné vztahy

Autoři knihy

Katrin Unterreiner
rakouská, 1969
Sabine Fellner
rakouská, 1959

Kniha Milostné pletky v Habsburské monarchii je v

Právě čtených1x
Přečtených19x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených2x
Knihotéce24x
Chystám se číst8x
Chci si koupit2x
dalších seznamech1x