Miliardu let před koncem světa / Dravci mého století / Obydlený ostrov

Miliardu let před koncem světa / Dravci mého století / Obydlený ostrov https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/13184/bmid_miliardu-let-pred-koncem-sveta-KOJ-13184.png 4 109 10

Trojicí science fiction Dravci mého století, Obydlený ostrov a Miliardu let před koncem světa z tohoto svazku představujeme čtenářům další dosud nepřeložená díla Arkadije Strugackého a Borise Strugackého. Obydlený ostrov vyšel i samostatně.

Žánr:
Literatura světová , Romány , Sci-fi

Vydáno: , Svoboda
Originální název:

Za miliard let do konca sveta ; Chiščnyje ešči veka ; Obitajemyj ostrov , 1971


více info...

Luigi1
Luigi1
22.03.2024 3 z 5

První polovina jen nuda přemýšlel jsem že skončím ale pak jsem to přečet

zuvacka
zuvacka
18.07.2022 4 z 5

Miliardu let...za 5*, pre mňa jedna z najlepších od Strugackích, veľmi ma to bavilo, úplne realistický opis toho ako funguje život. A ani pointa nesklamala, skôr prekvapila a pobavila zároveň.
Dravci mého století...za 4*, zasa veľmi pôsobivá atmosféra, toto bratom naozaj ide, rozhodne zaujímavé.
Obydlený ostrov...za 3* zo začiatku sa mi to páčilo veľmi, dobre opisané ako sa Maxim neorientoval na novej planete, uveriteľné zvraty, ktoré som neodhadla. Škoda konca, podľa mňa trochu lacný a trocha moc ruský.


Radous79
Radous79
19.01.2021 3 z 5

Dočetl jsem zatím první část, druhou rozečtenou, ale je to boží. Sice ne jednoduchý čtení, prostě klasická Strugačtovina, ale skvělý. První povídka naprosto super po dočtení. Cyber punk 20 století. Furt mi leží v hlavě. Ať žije třaska :-) zbytek komentáře a celkové hodnocení doplním po dočtení.

MaxQ
MaxQ
14.07.2020 2 z 5

Něco tak zmateného, jako první novelu z této knihy, jsem už dlouho nečetl. Prakticky mě to odradilo od dalšího čtení. Dal jsem kousek druhé, ale taky žádný zázrak. Škoda.

knihyKeMne
knihyKeMne
16.04.2020 4 z 5

Tak tuhle parádu si v knihotéce ponechávám :-)

Dravci mého století:
Zprvu mi připadala psaná ve stylu Lesa - hlavní postava přijde do města, ničemu nerozumí, setkává se s různými podivnostmi stylu života obyvatel, snaží se splnit nějaký cíl a nedaří se mu. Oproti stylu bratří Strugackých se ale na konci všechno vysvětlí a můžeme dokonce vnímat za tímto dílkem hlubokou myšlenku. Já se tedy nenudila. Hodnotím cca tři a půl hvězdy.

Obydlený ostrov:
Už chápu. Oproti prvnímu dílku jsem toto nesrovnatelně hltala. Plný počet hvězd. Nádherná nosná myšlenka, nádherná zamyšlení nad smyslem života z pohledu různých postav, hlavní hrdina prostě borec k sežrání a ten vygradovaný závěr... Režim horší než fašismus, jak je neustále zdůrazňováno, vykreslená společnost, jakou byste nechtěli zažít. Naštěstí na jiné planetě. Doporučuji všema deseti.

Miliardu let před koncem světa:
Taková Strugačťovina :-) Vážné otázky, spousta nejasností... Připomínalo mi to knihu Jóbovu. Dobře se četlo a člověk pořád čekal, že další strana už vnese trochu světla... Líbilo. Čtyři hvězdy.

jozik_v_tumane
jozik_v_tumane
24.10.2019 5 z 5

Všechny tři tituly mě bavily. Kdybych je měl seřadit, nejlepší byla rozhodně titulní novela Miliardu let... (za mě jedna z nejlepších od Strugackých vůbec!), druhá Dravci mého století, a nejslabší román Obydlený ostrov (i ten jsem si užil, ale přišel mi překombinovaný, místy zdlouhavý/opakující se a hlavně přeplněný válečným a vojenským kontextem, což bylo trochu únavné).

krnoha
krnoha
20.06.2017 5 z 5

Četl jsem tu knihu, když byla nová - a já skoro ještě taky. Dravci mého století mě moc nebrali, ale je to o drogách, to mě rozhodně zajímalo. Za komanče drogy nebyly a tady je to podáno docela přijatelnou formou. Obydlený ostrov je docela hezký dobrodružný příběh. Zrovna jsem šel poprvé do nového zaměstnání a přišel jsem pozdě, protože jsem v tramvaji hltal toho Maxima a Poutníka a nekoukal jsem kam jedu. Možná jsem si i trochu říkal, že v týhle práci sice začnu od nuly, ale díky svým mimořádným schopnostem udělám velkou kariéru jako ten Maxim. Leccos člověka napadne, když mu je třicet.

Miliardu let před koncem světa jsem tenkrát naprosto nepochopil. Potřeboval jsem si důkladně osahat, jak to vlastně ve vesmíru chodí a až teď jsem se k příběhu vrátil, samozřejmě že čistě náhodou :-) Je v tom Sci-fi a Fantasy jen docela málo a vlastně je to skoro realistická povídka o věcech, které se docela často dějí. Ani se k vůli tomu nemusejí rodit stoleté stromy mezi paneláky nebo ohnivá kola na stropě. Fakt.

Arda
Arda
10.05.2017 2 z 5

Miliardu let před koncem světa - příliš rozvláčné, příběh spíš na povídku. Každá blbina je popsaná třikrát.

lukazsss
lukazsss
30.09.2012 4 z 5

Musím říct že Dravci mého století se mi moc nelíbily, na mě příliš úvahové, ale nápad zajímavý takže 3*, Miliardu let před koncem světa ta mě nenadchla zejména proto, že ty jména se mi strašně pletly a ani nápad nebyl nijak slavný 3*, za to Obydlený ostrov byla špička, zatím asi to nejlepší co jsem od bratrů Str. četl takže doporučuji :) 5*

Ikkju
Ikkju
10.02.2012 4 z 5

Tohle je přesně kniha od bratrů S., kde jsem se první polovinu děsivě nudil, a druhou četl s pusou otevřenou s úžasem nad nápadem...

Autoři knihy

Arkadij Strugackij
ruská, 1925 - 1991
Boris Strugackij
ruská, 1933 - 2012

Kniha Miliardu let před koncem světa / Dravci mého století / Obydlený ostrov je v

Právě čtených2x
Přečtených158x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených7x
Knihotéce129x
Chystám se číst30x
Chci si koupit7x
dalších seznamech1x