Stanforthská tajemství

Stanforthská tajemství https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/274448/bmid_stanforthska-tajemstvi-ffZ-274448.jpg 4 51 11

Milenci a dámy série

< 1. díl >

Lady Chloe Stanforthová je teprve třiadvacetiletá vdova, která po manželově smrti spravuje rodové sídlo Delamere Hall úplně sama. Ačkoliv k velkému domu u moře nesmírně přilnula, bude si muset najít nové útočiště, protože sídlo zdědil manželův příbuzný Justin Delamere, jehož kdysi tajně milovala. Její situaci navíc komplikuje řada záhadných, nevysvětlitelných událostí, které se odehrály během uplynulých dvanácti měsíců. Justin Delamere, který se nedávno vrátil z války, doufá, že se konečně bude moct ucházet o krásnou Chloe, ale místo toho je nucen najít v Delamere Hall ztracené dokumenty, které mohou usvědčit Chloe z vlastizrady a možná dokonce z vraždy. Oba mladí lidé musí svést osudový vnitřní boj: Může Justin věřit ženě, po níž vždy toužil? A může se Chloe svěřit se svými tajemstvími muži, na němž závisí celý její budoucí osud?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Baronet
Originální název:

The Stanforth Secrets , 1989


více info...

Pedruska01
Pedruska01
05.04.2022 2 z 5

Tahle kniha ke mě přišla vlastně ani nevím jak, ale ležela mi tu až moc dlouho, takže jsem uvážila, že bych se do ní mohla pustit. Anotace nezněla špatně, ale to bylo asi tak všechno. Musím říct, že to bylo moje první setkání s autorkou a nijak zvlášť si mě nezískala. Bohužel. Její styl mě nijak neoslovil, možná to bylo i tím, že se tam často motaly popisy - všeho, které byly úplně zbytečné a leckdy to komplikovaly.
Hlavní hrdinku Chloe jsem si teda ani za mák neoblíbila. Byla děsná. Do všeho strkala nos. U všeho musela být, všechno musela dělat. Byla neskutečně náladová. Jednou byla uražená a za vteřinu hořela touhou k jedné a té samé osobě, která ji měla naprdnout. Vždyť to ani není možné a normální. A ty její myšlenkové pochody... Kriste pane. Dokázala žít "vyšetřováním" a myšlenkami o Justinovi. Pořád dokola. Jednou vymyslela něco, ale v zápětí udělala něco jiného. Ne, tahle holka šla těžce mimo moje chápání. Byla namyšlená a pitomá, ačkoliv se tvářila jinak. A samozřejmě kráska, po které všichni touží, jak blázen. Měla jsem chuť jí něčím přetáhnout.
Druhý hlavní hrdina Justin, ani toho jsem si nikterak neoblíbila. Byl stejně jako jeho "drahá" polovička jen postava, kterou jsem trpěla. Měla jsem z něho dojem, že dost přehrával. Nic, nic a pak výbuch vášně nebo žárlivost. Boha jeho. Nedalo se mu věřit v těch pocitech ani nos mezi očima. Kdyby to alespoň k tomu vedlo a pomalu gradovalo, ale tam fakt nic nebylo. Vyšel z toho jako cvok. Měl jedinou výhodu, že mě neiritoval tolik jako Chloe.
Snad jediná postava, ačkoliv vedlejší, která měla potenciál a která mě dost bavila byl Randal. Bratránek a kamarád ústřední dvojice. Byl vtipný, laškoval a takový malý provokatér. Je velká škoda, že nedostal výraznější prostor. Díky němu tahle kniha dostala svou jednu hvězdu.
Děj byl... zvláštní. Dost politicky založený. Francouzští agenti, tajné zprávy, odhalování a pátrání po maskovaném ovoci/zelenině, intriky a zločiny - velezrada/vlastizrada či smrt. Nebylo to nejhorší, ale tohle mě nebavilo. Čekala bych od "červené" knihovny více romantiky a méně takových nezáživných věcí. Jelikož se to táhlo od začátku do konce. Vlastně i ta romantika byla výsměch. Nebylo to romantické, jelikož to náhlé vzplanutí bylo tak neskutečně mimo, až škoda slov. Žádná chemie, žádný vývoj. Přišlo to nečekaně a náznak, že to tam bylo už před lety je lež. Mimo to tam toho chybělo daleko víc, i třeba menší odhalení, jak to s tou jejich minulostí a hlavně "únosem" vlastně bylo. Nevěřila jsem jim. Hrůza.
Na to, jak pitomé to bylo musím říct, že mě překvapila ta čtivost. Ze začátku to vůbec nevypadalo, protože hrozilo odložení a utrpení mě jako čtenáře, ale já to celkem rychle přečetla, čemuž se mi i teď těžko věří. Bůh ví, kde se to vzalo. A za tuhle vlastnost ta kniha má druhou hvězdu.
Osobně tohle nedoporučuju a z milosti dávám dvě hvězdy, ani o píď víc si to nezaslouží. Zklamání.

Martina291086
Martina291086
07.02.2022 3 z 5

Tuhle knihu jsem dostala řekla bych nečekaně... Rozhodně to není úplně můj šálek kávy, ale dala jsem tomu šanci. Na rovinu - dá se to číst, ale četla jsem i lepší. Jako první díl série pro někoho zajímavé, já asi úplně netoužím číst další díly.


moudivlacek
moudivlacek
22.06.2019 4 z 5

Krásný romantický příběh, ale i já jsem četla lepší. Každopádně jsem raději měla Justina a Randala a babičku Chloe, než Chloe samotnou. Přišli mi víc přirození, upřímnější. Je ale pravda, že Chloe si zas uměla přiznat, že díky své rodině nemusela poznat chudobu a její problémy. Jsem zvědavá, co bude dál.

rampapa
rampapa
06.01.2019 5 z 5

Knížka se mi moc líbila a velmi jí DOPORUČUJI.

munka
munka
04.05.2018 3 z 5

Oddychové čítanie. Nesklamalo, ale ani neoslnilo. Čítala som od tejto autorky už aj lepšie. Ale ako napísala TaLu ide o knihu, ktorú napísala Beverley na začiatku svojej tvorby. Určite si prečítam aj ďalšie knihy z tejto série.

Terisek99
Terisek99
18.03.2018 5 z 5

Úžasná kniha. Doporučuji přečíst.

palomakatka
palomakatka
23.05.2017 2 z 5

Neni to spatna kniha,ale jsou i lepsi.

TaLu
TaLu
09.09.2016 4 z 5

Tato série, kterou autorka napsala již dříve, má pomalejší tempo a zajímavě "tlumenou" erotiku. Chvílemi ten děj tak trochu "přešlapuje stále na místě", ale musím říci, že pro mne bylo velmi zajímavé sledovat, jak autorka psala na začátku své tvorby. I příběh se mi líbil a hlavní hrdinové rovněž. Nejpřitažlivější byla babička.

alzbeta4340
alzbeta4340
06.06.2016 4 z 5

K odpočinku a vyčištění hlavy pro toho, kdo to má rád, proč ne. Nic moc originálního, ale je tam špetka humoru a se špiony se tentokrát autorka udržela ve snesitelných mezích. Hlavní dvojice, Randy i babička jsou sympatičtí.

*Pájuše*
*Pájuše*
27.05.2016 2 z 5

Kniha mě zaujala svou anotací, to byl taky důvod, proč jsem si ji v knihovně půjčila. JB jsem už četla, ale většinou mě nedokázala oslovit natolik, abych si její knihy užila.
Tahle kniha to však dokázala... alespoň do čtvrtiny knihy. Pak moje nadšení rychle opadlo, protože tahle kniha nebyla nijak výjimečná. Spíš tuctová.
Mojí největší výtkou byla skutečnost, že celý příběh - až na jednu jedinou kapitolu a dvě jednohubky - to vyprávěla hlavní hrdinka. Asi na sedmé kapitole jsem pochopila, že se vyprávění z pohledu Justina prostě nedočkám, ale malá naděje ve mě zůstávala až do hořkosladkého konce. Byla jsem opravdu zklamaná, hlavní hrdinka spřádala konspirační teorie, až jsem se mínila ukousat nudou a kniha pro mě ztratila kouzlo. Dočetla jsem ji, nicméně už jsem si ji vůbec neužívala.
Navíc, hlavní hrdinka mi přišla krapet zpomalená - když vidíte malé dítě, nevzbuzuje to ve vás takové rozněžněné pocity? * SPOILER * Hlavní hrdinka si to uvědomila až na konci knihy. A nejhorší na tom byla skutečnost, že to byl její příbuzný.Nad tím mi vážně zůstává rozum stát. * KONEC SPOILERU *
Co se týče lechtivých chvilek - kromě pár polibků, žádnou postelovou scénu tam nenajdete. Což mi přijde divný, vzhledem k tomu, jak na mě působil Justin (a hlavní hrdinka). Nicméně, nevadilo mi to. Jen ta skutečnost, že oba dokázali tak dlouho čekat... Hmm, hmf. No... neskousnu to.
Což mě přivádí ještě k jedné výtce - ten vztah mezi nimi... působilo to na mě vyloženě divně. Nepřipadalo mi, že by se mezi nimi ta láska utvářela (ano, chápu, byla tam již dříve, ale vlivem skutečností musela ustoupit do pozadí), spíš mi přišlo, jako kdyby je autorka postavila před hotovou věc a ty dva, jako magnety se stejným pólem, nutila, aby byli spolu.
Kniha nebyla špatná, na odreagování bomba, ale asi bych už po ní znovu nesáhla. :-/

havrmoni
havrmoni
11.04.2016 5 z 5

Klasická červená knihovna se ,;špionážní"zápletkou. Hezky se to čte a je tam i humor. Na rozdíl od jiných knih této autorky tam nejsou erotické scény a podobně jako v knize Milenci a dámy,to vůbec nevadí. Chloe je fajn,Justin je miláček k sežrání,ale nejvíc se mi líbil Randal a o něm by si ráda přečetla. Objevují se tam známá jména,ale už nevím odkud je znám :) a do které knihy nebo série je zařadit.

Štítky knihy

Anglie historické romance

Autorovy další knížky

Jo Beverley
britská, 1947 - 2016
2007  78%Smluvený sňatek
2004  84%Nespoutaná dáma
2002  85%Černý markýz
2005  83%Hříšná dáma
2005  79%Pokušení

Kniha Stanforthská tajemství je v

Přečtených85x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených3x
Knihotéce101x
Chystám se číst20x
Chci si koupit6x
dalších seznamech1x