Snoubenka lorda Wraybourna

Snoubenka lorda Wraybourna https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/274449/bmid_snoubenka-lorda-wraybourna-SZE-274449.jpg 4 41 9

Milenci a dámy série

< 2. díl >

Jane Sandifordová vyrůstala na venkově, daleko od Londýna a společenského ruchu, v jedné z nejbohatších anglických rodin, jejíž kořeny sahají daleko do minulosti. Proto je vhodnou nevěstou pro Davida Kylea, desátého hraběte z Wraybournu. Mladé ženě, vychované v přísném zbožném prostředí, se pohledný a uhlazený šlechtic líbí a stále víc propadá jeho kouzlu. V londýnské společnosti se nejisté Jane ujímá Davidova sestra, ale ani ta nedokáže rozptýlit její podezření, že se s ní chce lord David oženit jenom pro peníze. Ve své slabosti – zmítaná a ochromovaná nejistotou a city, které dosud nepoznala – se stává snadnou obětí společenských intrik. Navíc netuší, že její plánovaný sňatek může být někomu trnem v oku. K jejímu klidu nepřispívají ani zprávy, že neznámý násilník přepadává v londýnských ulicích mladé ženy a stále uniká spravedlnosti. Tyto zločiny zasáhnou zprostředkovaně i do jejího života, protože do pátrání po zločinci se na strýcovu žádost nakonec zdráhavě zapojuje i lord Wraybourne.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Baronet
Originální název:

Lord Wraybourne's Betrothed , 1988


více info...

Přidat komentář

ariel platto
15.02.2020 5 z 5

Krásné, něžné, dokonalé, také hlavně proto, že mi hlavní hrdinka ani jednou nelezla na nervy.

mina_harker
05.02.2020 3 z 5

Třetí kniha, kterou jsem od autorky četla a zatím nejlepší. Je to takové milé, hlavní hrdinové jsou sympatičtí a absence popisu milostných hrátek je příjemnou změnou oproti podobným knihám.


moudivlacek
05.08.2019 4 z 5

Krásný příběh čestného lorda a nezkažené dívky, které hodlají uzavřít svazek bez lásky. Ale ona hodlá v něm lásku probudit, a hlavně věrnost, protože uvěří zlým nepřejícím lidem o jeho zkaženosti. On je překvapen, jaké city v něm dívka probouzí a jak mu otvírá jeho srdce. Ke konci nikdo nemůže pochybovat, že ti dva k sobě opravdu patří.
Krásné

rampapa
06.01.2019 5 z 5

Nádherný příběh o lásce.Knížku velmi doporučuji.

rosalindaaa
02.06.2017 5 z 5

Knížka se mi líbila,už se těším na další díl o Sofii a Randalovi a Mariovi a Beth

munka
21.05.2017 4 z 5

Pekný príbeh pripomínajúci knihy Jane Austen, či Georgette Heyer. Romantika, iskrenie a trocha napätia. Kto však čítal novšie knihy autorky bude sklamaný.

havrmoni
16.02.2017 5 z 5

Tak ani tentokrát mi nechyběli erotické scény. Pěkná romantická oddechovka se sympatickými postavami. Opět je tu nějaký ten zloduch jako vždy,škádlení i humor mezi Davidem a Jane se mi lìbil. Už se těším na Randala,ten mě fakt baví.Kupodivu jsem se nenudila a že čtu daleko odvázanější romantiku :))

TaLu
31.08.2016 4 z 5

Jak již tady v komentáři zaznělo, jde o dřívější dílo autorky a je opravdu trochu jiné. Příběh plyne pomalu, hrdinka jako by stále tápala jak se má cítit a co má dělat a hrdina přes svou vzrůstající touhu zůstává v každé situaci gentleman, který své nastávající líbá raději ruku, aby nepodlehli pokušení :o)
Ale vážené čtenářky ( předpokládám že muži asi nepatří mezi cílovou skupinu této autorky), mě se to čtení uprostřed letních dnů líbilo. Chvílemi jsem přemýšlela, zda se tenkráte autorka nenechala okouzlit například Jane Austen, sice to není jako její dílo, ale má to v sobě takové to pomalé něžné plynutí děje - alespoň mě to tak připadalo. Teď jsem nakoukla do další knihy v sérii, a zjistila, že dějově patří na místo první, protože tam tito hrdinové ještě nejsou zasnoubeni. Doufám, že se mi to tady podaří opravit. Podařilo. Teď je to chronologicky seřazeno dobře.

biki
11.05.2016 3 z 5

Nejprve jsem chtěla napsat, že autorka s léty ztrácí šmrnc. Styl této knihy na mě působil značně nemastně-neslaně, jako by byl napsán před mnoha lety. A taky že jo - podívala jsem se na předsádku a hle, copyright z r. 1988. Těžko říct, kdo knihu vytáhl na světlo, že by naši vydavatelé jen uplatnili autorská práva ?
Námět není špatný, ale zpracování na dnešní dobu dost nudné, i když přečíst se to dalo. Pevně věřím, že dnes by to autorka zpracovala o dost zajímavěji a čtivěji.

Štítky knihy

Anglie historické romance

Autorovy další knížky

Jo Beverley
britská, 1947 - 2016
2007  78%Smluvený sňatek
2004  84%Nespoutaná dáma
2002  85%Černý markýz
2005  83%Hříšná dáma
2005  79%Pokušení

Kniha Snoubenka lorda Wraybourna je v

Přečtených71x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených4x
Knihotéce97x
Chystám se číst18x
Chci si koupit9x
dalších seznamech1x