Milenci

Milenci https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/24016/mid_milenci-v70-24016.jpg 3 9 4

Winifred, anglická dívka, vychovávaná původně v sirotčinci v East Grinsteadu, se v osmnácti letech provdala za syna nejrozporuplnějšího génia Německa. Je to vášnivá germanofilka, snivá wagneriánka a teutonská patriotka. Rodina Wagnerových v Německu, rozvráceném po první světové válce a zdeptaném Versailleskou smlouvou, sní o příchodu ne válečníka, neohroženého Siegfrieda, nýbrž Parsifala, mystického idealisty, vykupitelské postavy. V polovině dvacátých let se se svým Parsifalem setkají. Je jím muž s divýma očima, vídeňský operní fanatik v plstěném klobouku, pršiplášti a špatně padnoucím obleku. V jisté části německé společnosti si Hitler už udělal jméno buřičskými projevy na táborech lidu. Winifred se však domnívá, že mu může pomoci ty spíše básnivé představy uskutečnit. Hned při prvním setkání si začnou tykat, ona ho vyzve, aby jí říkal Winnie, a on se nechá překřtít na Wolfa. I Hitler stejně jako Winnie vyrostl na okraji společnosti, stejně jako ji i jeho skličovalo, že je nemožné spojit usilování o lásku s usilováním o moc, a že když člověk usiluje o moc, dospěje nakonec nevyhnutelně k ničení. Oba poznali pokořující zážitek chudoby, oba v sobě měli hněv a cítili se zneužíváni společností a oba vycítili neobyčejnou blízkost toho druhého, projevující se v lásce k opeře.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány

Vydáno: , BB art
Originální název:

Winnie a Wolf


více info...

Přidat komentář

kuti
19.10.2014 4 z 5

Záleží, co od této knihy čekáte. Pokud toužíte po poutavém čtení o Adolfu Hitlerovi, tak Vás kniha asi nenadchne. Ale pokud máte rádi, stejně jako já, hudbu Richarda Wágnera a filosofii, tak by Vás tato jinak dost náročná kniha mohla zaujmout.

Bublinka
27.01.2014 5 z 5

Úžasná kniha, náročný text, ale dosud jedinečný a nezveřejněný pohled na nacismus, Hitlera a jeho lidé ve třicátých letech. Moc zajímavé čtení. Doporučuji!


Veru.nka
12.08.2013 4 z 5

Kniha, která poskytuje zase trochu jiný pohled na nacistickou říši, jejího vůdce - Adolfa Hitlera a především na rodinu Wágnerů. Čtení je trochu náročnější, občas příliš táhlé a nezáživné. Odnáším si především nějaké širší povědomí o tvorbě Richarda Wagnera.

Marčullkas
24.07.2013 2 z 5

Kniha mě nezaujala s těží jsem ji dočetla. Příběh ženy , která žila zvláštní život.

Štítky knihy

milenci

Autorovy další knížky

A. N. Wilson
anglická, 1950
2009  64%Milenci
1994  47%Vzestup a pád rodu Windsorů

Kniha Milenci je v

Přečtených12x
Doporučených1x
Knihotéce11x
Chystám se číst6x
Chci si koupit3x