Milan Baroš: Opravdová legenda

Milan Baroš: Opravdová legenda https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/450567/bmid_milan-baros-opravdova-legenda-ljC-450567.jpg 4 30 11

Tato kniha je věnována člověku, který během své profesionální fotbalové kariéry dokázal překročit status fotbalisty a stal se výraznou osobností i mimo fotbalový svět. Prosadil se v Anglii, po Euru 2004 doslova pobláznil celé Česko a během tureckého angažmá si podmanil patnáctimilionový Istanbul. Svým způsobem života a stylem hry byl širokou veřejností milován nebo nenáviděn. Ve fotbale i v osobním životě byl vždy přímočarý. Pro výsledek a úspěch svého týmu se maximálně obětoval. Dokonce se na hřišti během devadesáti minut dokázal pohádat naprosto s kýmkoliv, jen aby jeho tým vyhrál. Jeho touha po vítězství neměla téměř žádnou hranici. Je to člověk s velkým srdcem na pravém místě, který se ale svou upřímností k ostatním ne vždy a všem zavděčil. Nejen kvůli těmto vlastnostem si jej bývalí spoluhráči a lidé z jeho blízkého okolí váží…... celý text

Přidat komentář

R47
10.03.2023 2 z 5

Jako kdyby to napsal gymnazián. Stylisticky zaručeně nejhorší životopis, který jsem četl. Trumfne i Adama Ondru: lezce tělem i duší.

martisko3
29.05.2021 5 z 5

Pěkně zpracovaná kniha (a to i na pohled). Shrnuje převážně sportovní život, z toho soukromého jen málo, což ale není na škodu. Byla radost ji číst.


MildeZ
02.04.2021 4 z 5

Určitě to není špatné a jako pocta jednomu z našich nejlepších útočníků vkusné. V dobách mladších, než je tomu u mě dnes, tak M. Baroš byl vždy v PC hrách simulátorů kopané vždy první hráč, kterého jsem si zpravidla do svého mužstva dovedl :-))

lena60
20.03.2021 2 z 5

Nevyužitý potenciál. Do čtení jsem se spustila s velkou vervou a nadšením, postupně se ale radost vytrácela...Kniha je hodně popisná a stylisticky slabá. Postupně pro mě začaly být popisy jednotlivých zápasů nudné až otravné..Nakonec jsem knihu dočetla a odnáším si z ní alespoň poznání, že Milan Baroš je fajn člověk a sportovec..Klobou dolů před tím, co dokázal..

jackifm
18.01.2021 4 z 5

Pěkně zpracovaný souhrn Barošovy kariéry. Místy mi "neseděly" některé slovní obraty, ale celkově se kniha čte dobře.

Mufka
10.01.2021 5 z 5

Výborná a zajímavá kniha, s dobrým zpracováním, nechybějí ani potřebné statistiky. Zaujmout by měla nejen fotbalové fanoušky :-)

Krami
05.01.2021 3 z 5

Potenciál takovéhoto kariérního materiálu se mi pro systematicky zpracované dílo zdá trochu nenaplněný. Nejzajímavěji je popsána/vyprávěna část o životě v Turecku, to mě opravdu na krátko pohltilo. Škoda, že takto hlouběji, rozumějte osobněji, nebylo zavrtáno pod povrch i ve zbytku knihy. Značná část tolik zásadní Anglie byly jen do vět přepsané věci, co si můžeme poskládat sami ze sestřihů po pár hodinách s čajem na YouTube. Dost často se v knize jen klouzalo po povrchu floskulemi typu "Bary je super kluk", "Byl to fantastický úspěch"... Celkově to ale je poměrně zajímavá knížka, bylo milé projít si Barošovou kariérou takhle najednou, nahuštěně v ucelené podobě. Pro věrné fanoušky FCB jistě krásná kniha, kterou je povinností mít doma.

marek8905
01.01.2021 5 z 5

Velice hezky napsaná kniha z pohledu Milana i významných lidí podílejí se na skvělé kariéře.

Messilina
29.12.2020 5 z 5

Milan Baroš letos ukončil svou bohatou fotbalovou kariéru, bohužel se kvůli viru, nemohl rozloučit tak, jak se na legendu sluší. Tato kniha je však důstojnou tečkou za Baryho hráčským působení v českém i světovém fotbale. Přeji mu, aby v budoucnu, našel něco, co by ho naplňovalo podobně jako fotbal. Díky Pane Baroši.

jprst
20.10.2020 5 z 5

Povedený a čtivým způsobem zpracovaný pohled do života výrazné postavy českého fotbalu. Ačkoliv životopisy známých osobností až tak moc nemusím, tak tento za přečtení stál.

Killingjoke
11.10.2020 5 z 5

Milan Baroš letos v létě ukončil svou profesionální kariéru a tahle knížka je důstojnou tečkou za jeho bohatým fotbalovým životem. Vždyť kolik českých fotbalistů se může například honosit titulem vítěze Ligy Mistrů? Kolik si zahrálo za věhlasný Liverpool? A kolik z nich to dotáhlo na druhého nejlepšího střelce historie v reprezentaci? Knížka mapuje celý Milanův život od jeho dětství až po nedávnou minulost. Dozvěděl jsem se spoustu zajímavých věcí, buď úplně nových nebo takových na které jsem už za ty roky zapomněl. V podstatě jsem si tak zrekapituloval nějakých 20 let z pohledu fotbalové legendy a zároveň i jiných, mu blízkých lidí. To se mi na knížce totiž líbí, že jsou jednotlivé události a časové úseky psané z pohledu vícero zúčastněných a klasický životopis tak dostává jiný rozměr. Bohatá je také fotopříloha, ač mě u některých fotek mrzí absence nějakého popisku. Malá kaňka na jinak pěkné knížce a jako fanoušek Baníku Ostrava nemůžu jinak, než hodnotit nejvyšším hodnocením... A Milanovi děkuji za vše. Bary, byls, jsi a budeš navždy náš!!!

Autoři knihy

Jiří Vojkovský
česká, 1983
Jiří Holiš
česká, 1980

Kniha Milan Baroš: Opravdová legenda je v

Právě čtených1x
Přečtených37x
Čtenářské výzvě13x
Doporučených1x
Knihotéce16x
Chystám se číst8x
dalších seznamech1x