Našeptávač

Našeptávač https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/435837/bmid_naseptavac-Q6z-435837.jpg 4 679 207

Mila Vasquez série

1. díl >

V lese se najde pohřbených šest useknutých rukou. Jsou uspořádány do podivného kruhu a zdá se, že patří pohřešovaným dívkám ve věku od 8 do 13 lety. Zbytky těl se však objevit nepodaří. Případ dostane na starost kriminolog Goran Gavila. Nerudný, vzpurný muž musí spolupracovat s mladou policistkou Milou Vasquezovou, která má pověst odbornice na případy pohřešovaných dětí. Je totiž poznamenaná svou vlastní tragickou minulostí, která v ní zanechala nezhojené rány a připravila ji o schopnost něco cítit. Jde o výbušný, ale podivným způsobem fungující vztah. A když v lese odhalí další tajemství, mají své životy navzájem v rukou víc než dříve. Úchvatný literární thriller, který smetl Itálii. Našeptávač rozpoutal podobnou bouři jako romány Stiega Larssona. Tento román je výjimečný - provokuje, je inteligentní a nepoddajný.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Thrillery

Vydáno: ekniha , Vendeta
Originální název:

Il suggeritore , 2009


více info...

Přidat komentář

whiolet
09.04.2024 5 z 5

Tohle mě teda velmi mile překvapilo!
Od této knihy jsem moc nečekala,ale už od prvních stránek mě čtení začalo dost bavit,a kniha nešla odložit.
Příběh byl zajímavý i když trošku překombinovaný, přesto vše do sebe hezky zapadlo, a párkrát jsem byla překvapená,kam až to graduje!
Za mě teda dobrá detektivka,a těším se na pokračování.

maličkán
09.04.2024 3 z 5

Jak už tady bylo napsáno, moc překombinované, chvílemi napětí, chvílemi nudné. Jak píše Nikusha, přišlo mi, jak kdybych četla víc knih najednou. Mordovala jsem se s knihou přes týden, další knihy od autora nebudu.


ivoiro
19.03.2024 5 z 5

Moje první kniha od tohoto autora znamenala velice příjemné překvapení. Průběžně se něco dělo. Budu v této sérii pokračovat.

AnetaKor
19.02.2024 3 z 5

(SPOILER) Cca do půlky je to fantastické. Taková chytra unikovka pro vyšetřovatele. Pak se to zlomí a máte pocit, ze spíš čtěte nějakou sci-fi... škoda. Mělo to opravdu našlápnuto.

de6978
12.02.2024 5 z 5

a jde se na druhý díl ....

twiggynka
07.02.2024 4 z 5

První třetinu knihy jsem se nemohla začíst.... Příběh se mi líbil, ale styl vyprávění mi nesedl. Celkově dojem z knihy je dobrý, ale možná, že byl příběh až zbytečně komplikovaný. Každopádně na další díl se těším.

Áža707
17.01.2024 4 z 5

Sama nevím, kde přesně začít a moje pocity po dočtení byly docela rozporuplné a i když jsem si příběh nechala uležet, tak přesně nevím, co si o něm myslet.

Příběh se četl pomerně dobře, i když zde byli některé části podrobně vysvětlovány nebo rozebrány, ale celkově to nerušilo alespoň mě ne. Děj je vyprávěn z několika pohledů a z počátku vás ty postavy mohou trochu mást. K orientaci mezi postavami nepomáhá ani to, že jednou jsou postavy oslovovány jménem a podruhé příjmením. Musím přiznat, že z počátku jsem občas musela listovat zpět, abych si ujasnila kdo je kdo.

Naší hlavní hrdinkou je Mila, která je přeřazena, aby se podílela na vyšetřování ztráty 6 holčiček. Jelikož i ona sama si nese své démony z dětství, tak necítí tolik empatie jako ostatní lidé. V novém týmu k ní každý přistupuje jinak, někteří si ji oblíbí a jiní jí nesnášejí. Musím přiznat, že já jsem si k ní nějaký bližší vztah nenašla. Některá její rozhodnutí jsem naprosto nechápala a její vyrovnávání s životem taky nepatřilo mezi ideální řešení. Rozhodně se mi líbila myšlenka, proč vlastně se dala na tuhle kariéru.

Děj je různě zamotaný a občas vás dovede do slepé uličky. Napětí je znát v průběhu celé knihy a rozhodně vám přivodí plno otázek, nevím, zda čtenář dostane odpověď na všechny. Některé části se daly odhadnout, ale někdy čekal na čtenáře veliký šok. Rozhodně si myslím, že dokáže docela dost zaskočit, i přes to, že se to může zdát překombinované.

Závěr knihy jsem nečekala, ale musím přiznat, že nějaký obrovský wow efekt se u mě nekonal. Jednu z hlavních zápletek jsem čekala (i když s jinou postavou) a druhá mi zlomila srdce. Musím říct, že by mě trochu víc zajímalo backstory hlavní hrdinky Mily a taky asi nějaký větší náznak do budoucna. Protože takhle to působilo neuzavřeně, ale přitom to nevzbudilo pozornost k dalšímu dílu. Epilog mi přišel naprosto zbytečný, doopravdy by mě zajímalo, jak si s tím poradí autor v pokračování.

4/5

escapelle
17.01.2024 5 z 5

(SPOILER) Skvělý thriller. Děj udržuje v napětí konstantně od začátku do konce. Závěr masakr. Těším se na další díl. Jediné co musím vytknout, nedotažené a odflaknuté mi přišly události se Sarah a Goranem. To by na dovysvětlení a pochopení pár stran ještě chtělo.
A musím souhlasit s ostatními,že ač mě kniha bavila, četla se tak nějak těžce a mnohem déle než jiné knihy. Nechápu
Ještě bych překladu vytkla výraz "kriminolog". To mi pokaždé krvacely oči.

Jara.v
12.01.2024 5 z 5

Téma je teda masakr, ale jinak mě kniha hoooodně zaujala. Velice čtivá, hlavní postavy projevily naplno své osobnosti. Celkově kniha udržovala v napětí až do konce. Líbilo se mi přemýšlení nad osobností vraha. Celé vyšetřování v knize vyznělo velmi profesionálně a hlavně reálně. Až mě chvílemi mrazilo.

Čtenář1234
05.01.2024 5 z 5

Musím říct, že tato kniha mě naprosto uchvátila. Už delší dobu jsem cítil, že by mě podobný žánr mohl bavit a teď uz vím, že když jsem to zkusil, tak jsem neudělal chybu. Opravdu jsem si oblíbil jak postavy, tak celý příběh a nemůžu se dočkat, až si přečtu pokračování.

Veronika_mad
18.12.2023 4 z 5

Takové náročnější čtení. Občas jsem se v příběhu trochu ztrácela a vždycky když jsem ji otevřela, nemohla jsem si vzpomenout, co se v příběhu odehrálo včera. U druhého dílu to mám také.
Není to kniha, kterou bych nemohla odložit, ale kniha do které se trochu nutím. Ale příběh zajímavý a jsem zvědavá, jak to s Milou vše dopadne, proto čtu další díl.

midre
09.11.2023 5 z 5

Byl jsem zvědavý na tohoto autora. Začátek byl pozvolný, pomalu se rozvíjející. Až jsem někdy ani neměl chuť se ke knize vracet. Ale vydržel jsem a dobře jsem udělal. Děj se poté ubírá celkem svižným tempem, dochází k mnoha překvapivým zvratům. Konec mně již naplno přichytil ke knize a doslova jsem jej musel přečíst na jeden zátah. Určitě doporučuji k přečtení. Výborný popis charakterů, způsobu vyšetřování.

monte
15.10.2023 4 z 5

Komplikované, ale velmi čtivé krimi

lexikon_tf
29.09.2023 5 z 5

Od autora jsem zatím nic nečetla, sáhla jsem proto namátkou po thrilleru Našeptávač, prvním dílu ze série s vyšetřovatelkou Milou Vasquez. A určitě se ještě do dalších knih od @donatocarrisi pustím, byla jsem totiž velice spokojena!

Když je náhodou objeveno lesní pohřebiště, kde je zakopáno pouze šest useknutých dívčích rukou, vyšetřovatelé jsou ihned v pohotovosti a pouští se do nesnadného pátrání po obětech. V čele pátrání stojí kriminolog Goran Gavila. K ruce mu je i mladá policistka Mila Vasquez, která je odbornicí na hledání ztracených dětí.

Jak se v příběhu, který je čím dál víc spletitý a napínavý, dále dozvídáme, Mila má totiž z dětství otřesnou zkušenost, která narušila její empatii, a proto se může ostatním kolegům zdát chladná a odtažitá. To však bravurně dohání v intuici a zatvrzelosti v nacházení pohřešovaných.

Příběh mě strhl a hltala jsem stránky napjatá, jak to celé dopadne. Užila jsem si akční scény i dějové zvraty, kterých bylo v knize opravdu hodně, ale i tak jsem se v příběhu dokázala stále orientovat. Autor mě hnal do finále, které, pravda, mohlo být více rozvinuté, ale můj celkový dojem z knihy to naštěstí nezkazilo. Doporučuji všem milovníkům akčních thrillerů!

pastelkaX
18.09.2023 3 z 5

Doprčic autore! Průběh je relativně dobře promyšlený, má hlavu a patu, hlavní postavu si rychle oblíbíme a dějové zvraty nás nenechají v klidu. Ale jedna, jedna jediná věc je důvod, proč jsem to četla asi týden, i když jinak mám tenhle typ příběhů na 2, 3 večery! Žádná lokalita, žádný město, stát, vesmír, co já vím. Příběh, ač vlastně celkem dobrý, tak působí strašně neukotveně a pokud bych měla vybrat hlavní věc (krom občas zbytečně rozvleklých popisů a občasného tápání, kde že to su), proč už v téhle sérii nebudu pokračovat, tak je to tahle geografická neukotvenost. Tady mě to nízký hodnocení i opravdu mrzí, ale tomuhle nemůžu dát všechny hvězdy...

Katebe
06.09.2023 4 z 5

Moje první kniha tohoto žánru a nějak nevím, co si o ní myslet. Hlavní postavy mi byly nesympatické a nedokázala jsem si k nim najít cestu. Příběh plný zvráceností. Vše se odehrává ve velmi krátkém časovém úseku a bez geografického umístění, čímž příběh trochu ztrácel na uvěřitelnosti. Přesto jakmile jsem se začetla, děj mne strhnul a nutně jsem potřebovala znát konec. Nenašla jsem žádné nudné úseky, které by lákaly k přeskakování. Je to trochu náročnější čtení, ale stojí to za to. Nejsem si jistá, zda se dám do dalšího dílu, je to na mne dost temný děj, ale možná po nějakém lehčím titulu se do toho dám.

Emberas
27.08.2023 2 z 5

Další z knížek, které jsou úplně mimo realitu a snaží se to dohánět samým klišé.

Lavender756
19.08.2023 2 z 5

(SPOILER) No pardón, ale co to jako je.....,,Zabil je tím, že jim uřízl paži". ... A následné blablabla o předchozí větě, dokazuje jen to, že to udělal, když ještě žily...ale neee, tady už je všem jasné, že to byla příčina smrti a to, prosím pěkně, poznali jen z paže..... Takové hovadiny, co v té knize jsou, jsem dlouho nečetla. A to se týče pouze odbornějších částí, o dialozích a hovorech vůbec snad ani nemluvit. Dál než k výše popsanému jsem nedocetla. Odloženo.

Pavla680
31.07.2023 5 z 5

Za mě super!! Přečteno za 3 dny...

baji42
24.07.2023 2 z 5

Přestože thriller není literaturou faktu, tady bylo těch nesmyslů tolik, že mi dalo velkou práci knihu dočíst.