Milá Bridget, chci tě

Milá Bridget, chci tě https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/380633/bmid_mila-bridget-chci-te-djk-380633.jpg 4 770 143

Milá Bridget, píšu ti tenhle dopis, protože je dost nepravděpodobné, že bych někdy sebral odvahu říct ti to do očí. Takže tady to je. Vůbec se k sobě nehodíme. Ty jsi spořádaná svobodná matka, co to má v hlavě srovnané. Já jsem jen nezodpovědný doktůrek z Anglie, co tu ve městě působí jenom dočasně a žije v tvojí přestavěné garáži, než se zase vrátí domů. Jenže se tu vyskytla taková věc… z nějakého pitomého důvodu na tebe prostě nedokážu přestat myslet, a to v dost nevhodných souvislostech. Chci tě. Jediný důvod, proč ti to teď píšu, je, že si nemyslím, že je to jednostranné. Všiml jsem si, jak se na mě díváš. Asi působím dost trapně, když po sobě házíme neslušnými vtípky, ale to, že mě přitahuješ, žádný vtip není. Takže proč ti to vlastně píšu? Prostě tím chci naznačit, že jsme oba dospělí, sex je zdravá a přirozená věc, a že mě můžeš najít hned za těmi dveřmi z kuchyně do garáže. Mám-li být úplně přesný, chci, abys věděla, že ty dveře odteď nechávám otevřené pro případ, že bys za mnou třeba někdy v noci chtěla zajít. Bez otázek. Přemýšlej o tom. Anebo ne. Jak budeš chtít. Beztak pochybuju, že ti ten dopis vůbec strčím pod dveře. Simon... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Baronet
Originální název:

Dear Bridget, I Want You , 2017


více info...

petraj30
petraj30
04.03.2024 3 z 5

Moc se omlouvám, ale půjdu částečně proti proudu. Co jsem čekala, to jsem přesně dostala. Pro mě kniha zapadala do rozmezí ,,neurazí, nenadchne." Nebyla jsem ničím překvapená. Začínám mít pocit, že všechny knihy jsou si čím dál podobnější, jen se děj odehrává v jiném prostředí. Pravdou zůstává, že se to výborně četlo, ale bohužel, za pár dní si na ni nevzpomenu.

thessi98
thessi98
05.11.2023 4 z 5

Od obou toho mám načteno dost a byla jsem spokojená s tím, co jsem četla - když to vezmeme samozřejmě jako oddechovou knížku. Tradičně přečteno za dva večery, ale je to pěkné odpoutání od reality. Menší plus je za mě za nemocniční prostředí, romány z něj mám velmi ráda.
Nebudu vytýkat věci, které mě iritovaly anebo ty, které nedávaly smysl - tohle nejsou knihy, u kterých by se člověk měl zamýšlet a bádat nad tím, zda tohle se dít může nebo ne.


Papimami
Papimami
31.10.2023 3 z 5

Bylo to slabší než jsem od autorky zvyklá, přesto si děj zachoval svůj spád. Některé úryvky mě lehce iritovaly a zakončení bylo příliš pohádkové. Přesto si myslím, že na odreagování a odloučení se od reálného světa, je kniha dobrou volbou.

Ála1968
Ála1968
01.09.2023 4 z 5

Krásně romantické.Taky jsem se upřímně dost nasmála.Byla to fajn oddychovka.

Nattali.ka
Nattali.ka
29.07.2023 3 z 5

Na začátku knihy mě dost iritovalo naivní a pubertální chování hlavních psotav a jejich neustálé narážky nebo dvojsmysly, přesto že oběma postavám je kolem 30, navíc svobodná matka a vůbec se neznali. V tomto příběhu odolávání sexuálnímu napětí hrdince knihy moc dlouho nevydrželo. Trošku moc barvité popisy postelových scén, a opět se setkáváme s proměnou nezávazného mládence v přeslazený rodinný typ. Nenáročné čtení s jasným koncem, ovšem vyzdvihla bych zápletku, která mě překvapila.

ve.rena
ve.rena
25.03.2023 4 z 5

Příjemné, oddechové čtení, nic složitého na myšlení.

Michelleee
Michelleee
23.11.2022 4 z 5

Dlouho jsem odkládala kvůli obálce, která se mi nelíbí. Kniha byla hezká, oddechová a vtipná. Doktor Simon a sestra Bridget, která je vdova a má syna. Poznávají se při ošetření a poté se ukáže u Bridget jako nový nájemník.

Pája699
Pája699
10.11.2022 4 z 5

Sama jsem nečekala, že mě tento příběh bude bavit po předchozích knihách autorky. Jako je to přeslazené, hlavně ten konec, kdy se zase z proutníka stane zamilovaný beránek a rodinný tip :-D ale i přesto se to krásně četlo a mě to bavilo. Bridget byla milá, fajn ženská do nepohody se svým synem. Určitě tam jsou i pasáže u kterých se opravdu od srdce zasmějete.

Marci_Vaj
Marci_Vaj
06.09.2022 3 z 5

Přečetla jsem už skoro všechny knihy od autorek, ale tahle mě bavila ze všech nejmíň. Nevím proč, ale Bridget mě nesedla. Celkově za mě nejslabší příběh.
Nikdy nehodnotím obálku, ale udělám výjimku - ten chlap se mě vůbec nelíbí :-D

Leído
Leído
22.07.2022 2 z 5

(SPOILER) Tahle kniha patří v rámci žánru k těm horším. V první polovině knihy popírání přitažlivosti. I když důvody z pohledu Bridget chápu, tahle fáze trvala pro čtenáře moc dlouho. No a pak k tomu došlo a uz se nedělo nic. Druhá polovina knihy byla jen o vyznávání nehynoucí lásky. Sexi týpek co nechce nikdy děti se mávnutím kouzelného proutku změní v "dokonalého" vyspělého muže toužícího po miminku. A jak myslíte, že to dopadlo? Ne vždy mi přeslazené knihy vadí, ale tahle mi nesedla. Do dočtení jsem se musela nutit.

hlavajda93
hlavajda93
01.07.2022 5 z 5

Klasická romanťárna s předvídatelným dějem, která ovšem nikdy nezklame. Jako dělané na letní dny. Jediné, co mě odrazovalo si knihu půjčit dřív byla obálka.

Miška935
Miška935
25.03.2022 5 z 5

Tahle kniha me neskutečně vtahla do sebe, ze jsem nemohla přestat číst. Příběh je takový normální, ale bavil me. Ale kniha je napsána vtipne dost jsem se i nasmala :)

lenka7679
lenka7679
13.02.2022 4 z 5

Četla jsem určitě lepší, ale i horší. Tohle je nenáročná a průzračná romance, kterou nic nekalí. Doslova odpočinková četba s vypnutím mozku. Skvěle se čte a příběh utíká před očima. Tato kniha je buď na dovolenou, nebo když je člověk nemocný. Takový zvedák nálady.

Lofda
Lofda
31.12.2021 5 z 5

Asi přeháním, ale dávám plný počet.. Na tuhle knížku jsem se chystala už dlouho a teď přišel její čas. A bylo to správné načasování, na tomhle vyprávění mi sedlo úplně všechno. Vtipné, romantické, moment překvapení taky nechyběl.. Prostě dávám plný počet ** a tímto uzavírám další čtenářský rok.

evik2710
evik2710
26.11.2021 5 z 5

Pěkně se četla hezký lechtivý příběh

moudivlacek
moudivlacek
27.10.2021 5 z 5

Není to žádný super převrat v literatuře, ale přesto je to velice dobrá kniha. Kdo od ní očekává romantiku, trošku sexu, podmanivý příběh dvou milujících se lidí a velkou dávku humoru, pak nemůže být zklamán.
Vtipné dialogy a řádky, nad kterými se člověk s úsměvem začervená, všechny starosti hodí za hlavu a užívá si příběh.
Ano, pak máte v rukou tu správnou knihu. Užijte si ji.

PepkazDepka
PepkazDepka
09.10.2021 5 z 5

Uplne mimo mojho stylu, ale napriek tomu sa mi velmi pacila a mala som ju precitanu rychlo. Pacil sa mi aj happyend, proste dobra oddychovka :) Asi mrknem od autoriek aj dalsiu.

Veronica.Faye
Veronica.Faye
06.10.2021 4 z 5

Kniha sa čítala veľmi dobre, bolo to také svižné. Bolo to práve tým, že kapitoly boli kratšie a tak som ich hltala jednu za druhou. Išlo o naozaj rýchle a vtipné čítanie, ktoré mi padlo vhod. Navyše som neobjavila žiadne hluché a nudné momenty. Je ale pravda, že niektoré časti príbehu boli predvídateľné, ale mne to nevadilo. Občas sa v knihe vyskytli aj smutnejšie momenty, avšak striedali sa s tými vtipnými scénami a doťahovačkami, ktoré ma fakt bavili a nasmiala som sa. Čo sa týka postáv, obľúbila som si ich celkom rýchlo. V knihe ma prekvapil naozaj nečakaný zvrat, po ktorom som si nebola istá, aký záver mám čakať. Ten ma samozrejme nesklamal, bol milý a vtipný, presne v duchu celej knihy. Ak teda vyhľadávate príjemné a vtipné oddychovky, odporúčam Vám siahnuť práve po tejto knihe.

Terez9119
Terez9119
22.09.2021 3 z 5

(SPOILER) Ne, prostě Penelope ne. Druhá knížka od stejné autorky a stejně slabé. Na začátku se do sebe zamilují a do konce je to nepřejde. Žádné zvraty, skoro žádný děj. A příšerně přeslazený konec. Simon je další z řady dokonale dokonalých mužů, co dělají všechno správně, Bridget je fajn máma osmiletého kluka. Navázání od začátku úžasného vztahu syn-hlavní hrdina samozřejmostí. Mám ráda romantické oddechovky, ale tohle bylo na mě moc a několikrát jsem se přistihla, jak protáčím oči.
Co mi taky vadilo, byly černobílé postavy. Hlavní hrdinové jsou úplně bílí, některé ženy zase úplně černé. Třeba charakter Giny byl úplně plochý a nevyužitý. Škoda.
A zápletka s manželem se mi vůbec nelíbila, autorky si ji mohly klidně odpustit. Není přece třeba mrtvého manžela takto očernit, aby bylo jasné, že hrdinka stoprocentně patří k hrdinovi. Přece není nic špatného na tom někoho milovat a v dobrém na něj vzpomínat, a přesto najít novou lásku. Krásně se s tím vyrovnala třeba Lisa Kleypas v Ďáblově dceři. Tenhle vývoj mi ale přišel úplně zbytečný a do jisté míry mi tu knížku zkazil.

bafuskyBaf
bafuskyBaf
03.09.2021 5 z 5

Zase jsem s touto knihou nesáhla vedle... Přečteno za chvíli...Moc se mi líbil Simon a i Bridget...Mezi nimi to fungovalo...Takže plné hodnocení..:-)