Svět mikronautů

Svět mikronautů https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/143062/svet-mikronautu-143062.jpg 4 12 5

Mikronauti série

< 2. díl >

Po zničení kolonie miniaturizovaných lidí – mikronautů – je vybudována Arkadie II, tentokrát však jako trestanecká kolonie s vojenskou diktaturou. Rozvoj kolonie je uměle omezován, takže původní cíl projektu se zdá být ztracen. Když pak skupina mikronautů uprchne z chráněného Skleníku do svobodné, ale zároveň i nebezpečné přírody, začne na ně nemilosrdný hon.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Sci-fi

Vydáno: , Klub Julese Vernea
Originální název:

Micronaut World , 1979


více info...

Přidat komentář

Adapa
12.12.2021 3 z 5

Druhý díl právě dočten a jsem rád. Stejně jako v prvním díle je zde nudné politikaření, které autor neumí napsat čtivě. A pak se jedna výprava posouvá někam, opět potkává včely, brouky a navíc k tomu ještě lišku. Druhá skupina mluví a mluví a pak vyráží zase někam dál.
Ani jedna postava mi nepřirostla k srdci. Z postav, které byly v minulém díle jsou zde jen nepodstatné figurky. Nejhorší proměnou prošel asi Chomič, který mi jakžtakž byl v minulém díle sympatický.
Sahám po třetím díle a doufám, že ten to aspoň trochu zachrání.

danny_21
05.08.2021 3 z 5

Výborný nápad človíčků zmenšených na velikost brouků, putujících v prostředí, které připomíná divokou džungli plnou nebezpečných překvapení a tvorů, kteří rázem mají trochu jiný rozměr a už je nejde jen tak smáznout rukou nebo rozšlápnout nohou fungoval výborně v díle prvním. Bohužel pokračování je z velké části protknuto politikařením a mocenskými boji ve skupině odpadlíků, samotných střetnutí Mikronautů s hmyzem či jinou havětí pomálu, takže jdu s hodnocením na lepší průměr - 65 %


JiříŠkorpík
30.07.2020

Ihned po přečtení prvního dílu jsem sáhl po Světě mikronautů a zklamal jsem se. Připadá mi, že autor už vyčerpal v prvním dílu vše co ho v této souvislosti napadlo a pouze vykrádá své nápady z dílu předchozího. Těšil jsem se na staré známé z prvního dílu, kteří tam sice jsou, ale role, které v tomto dílu mají jim nesedí. Po přečtení šedesáti stran knihu odkládám.

Hellrampage
18.01.2017 3 z 5

Pre mňa veľké sklamanie. Čakal som, že sa autor vydá cestou Bruceho a ostatných, ako budú prežívať v novom prostredí. Namiesto toho som dostal politicky nudnú prvú polovicu knihy. V druhom diele je množstvo nových postáv, ktoré sú ale tak nevýrazné a zle opísané, že vám nič nepovedia. Keď sa dej trochu na konci knihy zamotá a zvýši sa tempo, knižka sa hneď lepšie číta. Spoznáte tak lepšie aj hlavných aktérov, ktorý nie sú bohužial Bruce s Chomičom ale úplne nové postavy. Autor veľa akčných alebo napätých situácií riešil okamžite, nevychutnal si ich a preto si ich nevychutnáte ani vy.

Čo urobil autor z Chomiča mu nezabudnem...

bagel
11.11.2016 4 z 5

Četla jsem za nějakou dobu po prvním dílu a chvíli trvalo, než jsem se začetla. Opět se mě nejvíce zaujaly pasáže ze života v divočině a celkově hodnotím velmi kladně.

Štítky knihy

sci-fi

Autorovy další knížky

Gordon Williams
skotská, 1934 - 2017
1993  76%Mikronauti
1993  77%Svět mikronautů
1994  80%Vzpoura mikronautů

Kniha Svět mikronautů je v

Přečtených21x
Doporučených1x
Knihotéce44x
Chystám se číst2x
Chci si koupit1x