Mike a Lili

Mike a Lili https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/384696/mid_mike-a-lili-Icj-384696.png 4 19 10

Jsou vysokoškoláci. Jsou katolíci. A zamilují se. Mike a Lili si užívají svou pohádku a řeší všechny běžné problémy zamilovaných, zatímco před Monikou leží úplně jiný problém. Její někdejší noc s Mikem má totiž své následky.

Přidat komentář

Matematicka
25.08.2021 5 z 5

Souhlasím s tím, že kniha je na katolické prostředí dost odvážná, ale právě proto se mi dost líbila. Není to jen zbožné šustění papírem, ale opravdový život se všemi jeho problémy a složitostmi. Kniha mě vtáhla do děje a udržela mě tam několik dní. Byla to sice pro mě oddechovější četba, ale bylo osvěžující podívat se chvíli na svět očima mladých vysokoškoláků. I když tenhle žánr nevyhledávám, knihu jsem si dost užila. Dalším čtenářům doporučuji a autorce, kterou znám osobně, přeji hodně dalších úspěchů - třeba nejen s touto knihou.

Jarka_rybář
02.10.2020 5 z 5

Moc pěkná a chytlavá knížka. Problémy, které ti mladí řeší, a to, jak vyzrále se k nim postaví... Opravdu dobré. Je vidět, že autorka jejich svět dobře zná. Což mohu posoudit i podle toho, že v mnohém jsem se sama poznávala, knížka je tedy opravdu ze života.


LibraryGirl
02.05.2020 5 z 5

Příběh se mi moc líbil. Je to příjemný romantický příběh, ale je tak reálný, že se klidně mohl stát. Autorka má velmi dobrý vypravěčský styl. Rozhodně bych si ráda přečetla i další knihu od autorky.

Elmo
19.08.2019 5 z 5

Na katolické prostředí velmi odvážné téma, zajímavě vymyšlená zápletka. Střídání postav se mi taky líbilo, příběh to oživilo.
Co si budeme říkat, je to trochu kýč a červená knihovna, ale prostě mě to vzalo a pár dní stále nutilo na příběh myslet, tak jsem tomu všech pět hvězdiček dal.
Oceňuju, že někdo napsal příběh z prostředí, které tak nějak můžu nazvat svým vlastním.

RemiBlack
12.05.2019 1 z 5

2019/21
Neberte to prosím zle. Vážím si autorky a nechci nikoho urazit. Ale nemůžu pochopit, že tahle knížka je sepsaná věřícím člověkem pro další věřící. Není to spíš antireklama? Přečteno už pár týdnů zpátky, ale až teď mám odvahu napsat komentář. Protože tohle jsem vážně nečekala. Ať už jsem čekala cokoliv, při prvním odstavci jsem rozdýchávala menší infarkt a rozhodně nebyl poseldní. Well, pomalu jsem si na ten styl zvykala, ale asi ve dvou třetinách to Lily totálně zabila a mně už se nechtělo o nich dál číst. Kolegové z Anglie mají pro tuto situaci naprosto dokonalé označení. "Not my cup of tea."

MartinaF
10.10.2018 5 z 5

Přečteno a zůstává ve mně hodně krásný pocit z této knihy. Četla jsem jedním dechem, protože všechno je v příběhu tak reálné a přirozené, napínavé a bolestné. Zkrátka příběh ze života. Ano, trochu to byl hodně zvláštní trojúhelník, ale proč ne. Titul doporučuji.

smona
07.08.2018 5 z 5

Kniha je čtivá, příběh je zajímavý. Zaujalo mě, jakým způsobem mladí lidé dokáží řešit problémy, se kterými by zápolil leckterý zkušený dospělý. Do samotného konce knihy jsem nedokázala odhadnout, jak celý příběh vlastně skončí. Líbí se mi, že příběh není vyprávěn jen z jednoho úhlu pohledu hlavního hrdiny, ale že v něm čtenář může vyčíst pocity všech hlavních postav a zamyslet se nad tím, jak je komunikace mezi lidmi složitá. Jak může jedno sdělení vést k rozdílnému pochopení. A také fakt, že jedna situace, kterou prožijí hlavní hrdinové současně, může u každého z nich vyvolávat jiné emoce, a také z ní každý z hrdinů vyvodí jiné závěry.

ma.s.
30.07.2018

Ze začátku při líčení období zamilovanosti hlavních hrdinů jsem si zavzpomínala na období svého života, kdy jsem totéž sama prožívala. A žasla jsem, kolik detailů autorka popisuje, které se podobaly mým vzpomínkám, tyhle milé drobnosti už se mi skoro vykouřily z paměti. A když přišla smutnější část, nedokázala jsem se odtrhnout od čtení knížky, hltala jsem kapitoly, protože jsem nutně potřebovala vědět, jak vše dopadne. Docela bych si dokázala představit vyprávění oněch událostí i formou filmu. Je to silný příběh.

Lenousekk
15.07.2018 5 z 5

Moc se mi kniha libila. Spletity, velmi napinavy dej. Az do konce jsem nevedela, jak to vlastne dopadne. Libi se mi styl psani, jak je popsan dej z pohledu tri osob

xceska
12.07.2018 5 z 5

Kniha je velmi čtivá a má zajímavou a uvěřitelnou zápletku. Zajímavý je styl vyprávění z pohledu různých osob.