Middlestone: Kniha první

Middlestone: Kniha první https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/44266/mid_middlestone-i-kniha-prvni-7m7-44266.jpg 5 21 6

Konec 18. století. Nebezpečná mise skřítků z podzemního království Middlestone do světa nadzemek (lidí) na záchranu kamarádů zákeřně zajatých nejmenovaným knížetem z malé země uprostřed Evropy. To je stručný obsah rukopisu plného napětí a tajemných náznaků, který zanechala budoucím generacím záhadná autorka. Pavlíně a Honzovi, třináctiletým hrdinům ze současnosti, se nalezením rukopisu změní život. Existovalo nebo ještě existuje Middlestone? Skutečně tehdy skřítkové používali Dlouhé hlasy, tedy mobilní telefony? A jorkšírský krtek že byl předchůdcem jorkšírského teriéra? Že by ropa vznikla tak šíleným způsobem, jaký je v rukopise naznačen? Otázek je mnoho a naši hrdinové postupně zjišťují, že autorka rukopisu nehodlá svá tajemství prodat jen tak lacino. První díl fantasy trilogie, která možná ani není fantasy. Kdo ví? -- zdroj: legie.info --... celý text

hornovap
hornovap
31.08.2021 5 z 5

Milí čtenáři,

Middlestone letos vychází znova (1. díl) pod nakladatelstvím Albatros. Není to to stejné Middlestone, je přepsané a ještě daleko lepší. Vím to, četla jsem ho :).
Knížka vyjde nejspíš v říjnu, více sledujte tady: https://www.albatrosmedia.cz/tituly/66931959/tajemstvi-kamenneho-kralovstvi-middlestone-cast-prvni/

Nasdílejte to a šiřte, kde budete moct. Ta série si zaslouží dostat do světa.

Z tátu děkuje dcera Pavlína :)

alekis
alekis
16.12.2018 5 z 5

Drahá naše Databáze, díky tobě se Ježíšek dozvěděl o Middlestone a hodlá celou trilogii položit jako dárek pod stromeček jednomu ze svých nejmilejších :-). Ale ještě předtím si musí přečíst, co chce vlastně darovat... Ostatní rozečtené je odsunuto..! Úklid a cukroví ohroženo..! Napětí stoupá..! Co se dozvím ve druhém díle? Jaké bude pokračování? Dokážu to? Uklidit, napéct, a odhalit tajemství podzemní říše skřítků a všeho ostatního kolem a kolem? Tak honem, dosti zdržování! Jdu do toho! :-)


apurado
apurado
26.03.2017 5 z 5

Když se mě spolužáci ptají, co číst, vypadne ze mě něco jako "Middlestone, chceš to půjčit?".
První díl jsem poprvé četla asi v osmi nebo devíti a od té doby ještě několikrát. Čím jsem starší, připadá mi kniha lepší. Zasloužila si místo v poličce hned vedle Tolkiena, Pratchetta a Gaimana.

PetraKV
PetraKV
22.02.2017

Skvělá kniha (vlastně všechny tři), čtivá, zábavná, naučná. Sama pro sebe jsem si ji zařadila jako "něco mezi Pratchettem, Foglarem a Cimrmanem". Bavila jsem se i já dospělák a těším se, že ji za rok dva přečtu svým dětem. Hltala jsem všechny díly, byla jsem velmi zvědavá, jak si autor poradí s koncem a nebyla jsem zklamána. Trilogii jsem si koupila nejen pro sebe, ale také čtrnáctileté neteři a stejně staré sousedce.

MarkétaLore
MarkétaLore
17.08.2016 5 z 5

Všechny tři díly jsem dostala spolu s granulama pro psy. dokonce byl v knize i volňásek do Westernového městečka v Boskovicích na rok 2011. Tak jsem si ji hned musela přečíst. A moc pěkná.

temit
temit
14.07.2011 5 z 5

Nádherně a velice čtivou formou napsaná kniha, která pro čtenáře odhalí mnoho překvapení, nejen v historických, ale i technických faktech. Už dlouho jsem u knihy neměl tolik záchvatů smíchu jako při čtení Middlestone. A další věc, kniha se dá přečíst jak se říká jedním dechem. Naposledy jsem takhle hltal před hodně lety Pána prstenu. Prostě jsem se krásně nevyspal :-) A pro Pavla Hornu: Jsem ti říkal že se mi to zdá krátký :))) ale krásný! Moc děkuji za takovou knížku a přeju jí i Tobě Pavle co nejvíc úspěchu. Honza M.

Štítky knihy

skřítkové

Autorovy další knížky

Pavel Horna
česká, 1964
2010  90%Middlestone: Kniha první
2011  95%Middlestone: Kniha třetí
2011  93%Middlestone: Kniha druhá
2021  88%Klíč k minulosti
2024  0%Život a smrt Maxmiliána Drápa

Kniha Middlestone: Kniha první je v

Přečtených32x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených6x
Knihotéce8x
Chystám se číst12x
Chci si koupit4x