Zrušený rozsudek

Zrušený rozsudek https://www.databazeknih.cz/img/books/83_/83339/bmid_zruseny-rozsudek-FYs-83339.jpg 5 217 38

Mickey Haller je známý losangelský advokát, ale tentokrát ho šéf státního zastupitelství osloví se zvláštní nabídkou: aby se v jistém mediálně sledovaném případu ujal role žalobce. Haller dlouho váhá, ale nakonec se nechává přesvědčit - mimo jiné i proto, že ho dráždí osoba obžalovaného. Jason Jessup byl před čtyřiadvaceti lety usvědčen z vraždy dvanáctileté dívky. Nejvyšší soud však nyní na základě analýzy DNA tento rozsudek zrušil a Jessup se až do nového procesu ocitl na svobodě. Navíc se stal miláčkem médií, prodává autorská práva na knihy i filmy a všude se stylizuje do role oběti justiční zvůle. Haller je však stále přesvědčen o jeho vině, a proto dělá maximum, aby navzdory nepříznivým okolnostem dosáhl Jessupova opětovného odsouzení. Najde si nejlepšího možného vyšetřovatele, detektiva Bosche, a rve se o každý důkaz, o každou svědeckou výpověď. Zároveň však bohužel zjišťuje, že v mašinérii státního zastupitelství neběží vše tak, jak si původně představoval, a že spravedlnost musí mnohdy ustoupit politickým zájmům. A navíc se zdá, že i Jason Jessup uskutečňuje jakýsi vlastní tajuplný plán.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi

Vydáno: , Domino
Originální název:

The Reversal , 2010


více info...

Přidat komentář

Lmslaver
25.08.2023 5 z 5

Harry Bosch a Mickey Haller v jednom týmu, dějová linie se střídá rovným dílem mezi detektivem a advokátem (tentokrát je vlastně Haller v roli prokurátora). Brilantní gradace napětí, strhující děj, jen závěr jsem trochu nevydýchal, marně jsem čekal překvapivé finále, myslel jsem, že někdo vytrhal z knihy poslední stránky. Inu ne vždy se dokáže vysvětlit vše kolem zločinu, pachatel si odnese své pohnutky do cely, nebo do hrobu. Přesto dávám plný počet bodů.

JSmerda
04.08.2023 5 z 5

Opět výborná detektivka z pera Michaela Connellyho. Přečteno za 2 dny.


JaniMa
24.04.2023 5 z 5

Ze začátku jsem se zalekla té rodinné sešlosti, ale pak mě to strhlo a od posledních stran jsem se nemohla odlepit. Miluji knihy plné živých dialogů a neprůhledných taktik jako je ta-to.

KlariN
09.04.2023 4 z 5

Poměrně přímočarý, především však strhující právnický thriller. Connellyho pero je proklatě ostré, stejně jako jeho smysl pro humor.

Nimunka
05.03.2023 4 z 5

Chvíli jsem bojovala s tím, abych se začetla.... Pak se vše rozjelo a nakonec šlo o pěkné čtení.

Luigi1
27.02.2023 4 z 5

Opět výborné podání při kterém se docela i poučil

mi-380
22.04.2022 5 z 5

V příštím životě budu právníkem, jak jsem si už několikrát řekl. Jenomže vymýšlet takovéhle záludné kličky a vést v soudní síni tyhle nervydrásající napínavé souboje bych asi neuměl. Tak musím změnit plány. Thrillerům, co pro oba své dva hlavní hrdiny a jejich blízké autor tentokrát vymyslel, se s oblibou říká brilantní. Nic příhodnějšího mě nenapadá: brilantní právnický thriller, plný ostrých střetů, přesvědčivých dialogů a překvapivých zvratů.
90 % (aktuálně 160 hodnotících s průměrem 90 %).

„Přeješ si, abych Sue řekl, ať ti dopřeje pauzu?“
Dcera neodpověděla a Bosch to pochopil. Volala mu, protože chtěla, aby věděl, jak strašlivě trpí. Nepřála si však, aby s tím cokoliv dělal.

heavy66
11.12.2021 4 z 5

Haller se v kauze zrušeného rozsudku stane žalobcem, což je jeho štěstí, protože obhajovat usvědčeného vraha malé dívky je práce pro někoho, kdo nemá doma stejně starou dceru! Filuta Clive je na podobný úkol více než kompetentní, ale i on se bude divit, jak svérázného klienta se rozhodl obhajovat.
Hallerovi kryje záda Maggie Terrorsonová a slečna Bramborová, takže vás provede bez zaváhání napínavým příběhem od vzájemného ping pongu v soudní síni, přes aktivity speciální policejní jednotky, až po závěr, který je na hony vzdálen standardním hollywoodským klišé.

harena
02.12.2021 4 z 5

První polovina se mi zdála trochu pomalejší, Mickey Haller vystupuje tentokrát v roli žalobce a jde mu to stejně dobře, jako když stál na druhé straně a hájil obžalované. Detektiva Bosche hrozně štve, když vidí, jak mazaní právníci manipulují se spravedlností a se zákonem. Čtení je to rozhodně napínavé, zápletka propracovaná a perfektně napsaná. Určitě série, ve které budu pokračovat.

Puntíkatýhrnek
21.11.2021 4 z 5

Všechny díly jsou pěkně napsané, baví mě detektivka i v jiném podání než klasicky s policií.
Také americký soudní systém je mi o dost sympatičtější než ten náš. Ale tentokrát mi příběh přišel trošku průhledný a závěr rozpačitý, i když jsem ráda, že autor tentokrát vynechal závěr, který se nabízel a který už využil. Dávám čtyři hvězdičky, moje topka to úplně není, ale je to kvalitní příběh a za mě doporučuji.

allart
10.10.2021 5 z 5

Nemám moc v obľube scény zo súdnych siení, ale toto bolo prešpikované reálom, pátraním, policajnými akciami a fakt na úrovni. Boschovky som prečítal všetky, ale táto akosi unikla mojej pozornosti, asi aj preto, že je z inej série, ale neuberá to nič na kvalite Connellyho majstrovstva a tí, čo poznajú detektíva Boscha, vedia, že sa oplatí prečítať.

MatoPalkes
27.01.2021 5 z 5

Super kniha, Connelly opäť nesklamal, výborná práca.

konicekbily
27.06.2020 5 z 5

Autorovi se podařilo do série knih o advokátovi bez kanceláře přitáhnout Harryho Bosche a jeho okolí - a dobře udělal! Není to pouze o jednání v soudní síni - vyprávěného advokátem, ale o práci Harryho v terénu. Skloubení je přínosem a tak se mohu poohlédnout po další knize této řady.

March
19.08.2019 4 z 5

To byla jízda, nebyl čas na nic jiného než číst, číst a číst...mělo to grady a ještě, když se v knize objevil Harry Bosch. Napětí knížce nechybělo, jen ten závěr....takový nedokončený...ale Haller me baví

minirock
04.06.2019 5 z 5

Kdepak, jak je tam Harry Bosch tak má ta kniha hned lepší šťávu. Výborný příběh který ani na chvíli nenudí, dobře napsané postavy a nečekaný závěr. Bavilo mě to hodně.

Petula.N
23.10.2018

Moje třetí kniha od Connellyho, druhý díl mě moc nebavil, ale Zrušený rozsudek super, nemohla jsem se od něj odtrhnout. Bylo to velmi napínavé až do konce.

Alča I.
17.08.2018 4 z 5

Byla to první kniha od tohoto spisovatele a určitě to bude můj oblíbenec. Příběh napínavý, konečné rozuzlení překvapující. Velmi čtivé

vladka1695
25.06.2018 5 z 5

Skvělá kniha! Kombinace vyšetřování a soudního přelíčení je výborná! Vřele doporučuji!

Lolila
10.06.2018 5 z 5

Opäť skvelý Connelly. Je zaujímavé sledovať ako prebieha súdny proces, tentokrát na strane obžaloby, pretože Mickey stojí v tejto časti na opačnej strane. Plus Harry ako vyšetrovateľ.... Connellyho knihy nesklamú.

moudivlacek
18.01.2018 5 z 5

Další skvělý díl o Mickeyovi a Harrym, úžasný náhled do soudní síně. Haller to tam řekl správně, tam je jedno, kdo je vinný a kdo ne, tam jde hlavně o to zničit nepřítele a podkopat jeho důvěru, takže i vrah se klidně dostane na svobodu.
Otevřený konec skýtá dvě možnosti - buď si ho čtenář sám domyslí, nebo z toho bude další příběh.
Rozhodně miluji tuto sérii.

Štítky knihy

soudní procesy

Autorovy další knížky

Michael Connelly
americká, 1956
1999  85%Černá ozvěna
2006  90%Advokát
2000  84%Černý led
2019  84%Noční směna
2009  91%Rozsudek ráže 9

Kniha Zrušený rozsudek je v

Právě čtených4x
Přečtených304x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených12x
Knihotéce200x
Chystám se číst68x
Chci si koupit10x
dalších seznamech1x