Ulička zmrtvýchvstání
Mickey Haller série
< 7. díl
Mickey Haller dostal z vězení neprávem odsouzeného muže, na kterého narazila Ballardová během vyšetřování případu sériového vraha. Tento úspěch přinesl Mickeymu nejen slávu a peníze, ale také touhu pomáhat nevinným ve vězení. Najal svého nevlastního bratra, bývalého detektiva Harryho Bosche a pověřil ho „hledáním jehly v kupce sena", tedy zkoumáním dopisů, které Hallerovi posílají údajně neprávem odsouzení vězni. A když se někdo takový objeví, Mickey zapojí všechny své schopnosti skvělého právníka, aby je dostal z vězeňského pekla a vrátil zpět do normálního života.... celý text
Originální název: Resurrection Walk, 2023
Komentáře knihy Ulička zmrtvýchvstání
Prošel jsem Uličkou zmrtvýchvstání během 24 hodin, a to jsem stihnul i uložené domácí práce a oslavu narozenin! Když narazíte na dobře napsanou detektivku, nedokážete se od čtení odtrhnout. Současně sleduji starší případy v seriálu na Netflixu. Mickey Haller everywhere!
Božííí !!! Oba bratři výborně spolupracují,oba mají bystrou mysl, instinkty a samozřejmě různé taktiky,bez kterých by nešlo vyhrávat... Většina se odehrává v soudní síni, což miluju... obhájce versus žalobce,to je úplná,, symfonie,, další jedna z nejlepších knih,jako audio výborné !!!
Michael Connelly pojal sedmý svazek série o Mickey Hallerovi takovým způsobem, že by se dal zároveň brát i jako pokračování "boschovské" řady. Spolupráce obou bratrů je pro mě navíc zárukou toho, že se mi dostane pořádné porce dobré zábavy; aby to nevyznělo špatně- touto zárukou jsou pro mě i samostatně, ale jejich spolupráce pro mě všechno ještě umocňuje.
Velmi příjemný čtenářský zážitek, Connelly prostě umí.
A byť je M. Haller tak trochu namyšlený podvraťák, doufám, že jsme se v uličce zmrtvýchvstání neloučili.
Mickey Haller a Harry Bosch opět společně v jedné knize. Zde se snaží osvobodit odsouzenou ženu za vraždu manžela. Ona je už pět let ve vězení, ovšem oni oba dva věří v její nevinu.
Nové prošetřování případu je velmi dobré, ale výborný je hlavně následný soudní proces, který zabírá zhruba 2/3 knihy. Ten mě opravdu bavil.
Z Uličky zmrtvýchvstání se tak stal další velice kvalitní Connellyho román.
Opravdu paráda, skvělé napínavé počtení. Očekávaně do detailů advokátní a soudní práce, ale nenudilo ani chvíli, nejen díky různým šikovným (téměř Masonovským) manévrům. Moderní metody, i technologie geofencing či doteková DNA, to vše ovšem omezujícím náhledem postupu habeas corpus. A co teprve samotná "ulička zmrtvýchvstání".
Americký federální soudce sice nikomu nemusí poklonkovat a jít na ruku, nebojí se o svoji budoucnost, nestoupá a nepadá s momentální politikou (aspoň jak to autor líčí), ale musí řádně přemýšlet a uplatňovat svoji moc uváženě, samozřejmě padni komu padni...
Jedinečnej Connelly a jeho dva hlavní hrdinové spolu.Tento román je jak učebnice právně-detektivní literatury.Prostě dokonalost sama...
Autor nás zase skvěle povodil úzkými uličkami ne vždy dokonalého amerického práva prostřednictvím nám starého známého Mickeyho Hallera a jeho nyní nemocného nevlastního bratra Harryho Boshe - jeho vyšetřovatele a řidiče. Zápletka je z prostředí úplatných policistů a křivých advokátů a je vyšperkována poznatky o AI a geofencingu při současných forenzních pátráních o rozboru DNA už jako o samozřejmosti nemluvě. Každá stránka stojí za přečtení a autor samozřejmě za pochvalu před nastoupeným lidstvem.
Mám rada vyšetrovanie starých prípadov a tu som si prišla na svoje. Prípad odsúdenej ženy za vraždu manžela sa postupne odkrýva a až do konca je napínavé počúvať, ako dopadne..
To si tak jednou koupíte knížku od oblíbeného autora a těšíte se na několik zimních večerů s dobrou detektivkou. A bohužel se z toho vyvrbí jeden jediný, který přejde v jednu dlouhou noc. Connelly je prostě pan spisovatel. A nadšení z knihy teď střídá lítost, že už je po všem. Že už zase Harry a Mickey odvedli svou práci a případ vyřešili. Tak snad se už chystá nějaký další případ, který by zasluhoval jejich pozornost.
Kdopak zde asi projde uličkou zmrtvýchvstání ?
Myslím, že budete překvapeni ....
Autor ve svém dalším příběhu dovedně kloubí linii vyšetřování s Harrym se soudním procesem Mickeyho Hallera ....
Pozitivně zde vyznívá již úmysl osvobození nevinné ženy ,,,, ale cesta, po níž dva jdou není vůbec jednoduchá ....
Zajímavá byla pasáž, v níž doktorka Shami dokazuje, kdo byl střelcem ....
Autor si stále drží kvalitní úroveň - doporučím.
Hm, takže já jsem Harryho téměř pohřbila a on v tomhle příběhu jede takové bomby.
A já jsem moc ráda ....
Byla to moje první kniha v sérii s Hallerem ( nějak mi nesedl v knihách s Boschem) a asi mu dám nakonec šanci (zvlášť pokud se bude zabývat nespravedlivě odsouzenými ).
Četlo se to fakt dobře a kdo má rád boschovky, tak nemůže být zklamán.
Ano, ano, ano Connely je zpět a sním i moji oblíbené postavy Bosch a Haller a v té nejskvělejší kondici. Jediné co mohu vytknout je že to skončilo tak sakra rychle. Skvělé napsaný příběh, který nám pomalinku rozplétá co se vlastně stálo a během kterého Bosch kupodivu na rozdíl od poslední knihy kdy jsem již myslel že se s námi loučí předvádí skvělou vyšetřovací práci a trochu začíná i chápat že nevině odsouzená osoba má právo na pomoc byť jde přitom proti policii. Pravda je to víc akce těch dvou a ostatní postavy které mám také rád z Hallerova týmu moc prostoru nemají ale prostě to tak asi má být. Každopádně se moc těším na další díl kam se Haller posune po duchovním prozření v zadržovací celé.
Môj najobľúbenejší spisovateľ detektívok nesklame. Výborná detektívka a spojenie Harryho a Mickeyho je úplne skvelé. Policajné vyšetrovanie spolu s priebehom v súdnej sieni dodáva príbehu na zaujímavosti. Teším sa na ďalšie pokračovania.
Nový právnický thriller v kterém se opět setkáme se slavným advokátem Mickem Hallerem,ten se snaží osvobodit z vězení nevinně odsouzenou ženu.To ovšem netuší, jaký má případ složité pozadí.Zjistí ,že je to někdy těžký boj a některé pravdy by neměly raděj spatřit světlo světa.
Poklidná detektivka. Paralely s Perrym Masonem častější než u předchozích případů, zdá se mi. (A ne, nehodlám se ke Gardnerovi vracet, i když poznamenal mé pozdní dětství, nostalgie by mohla zradit...) Navíc spojení Hallera a Bosche je magické - a "ulička zmrzvýchvstání" jako metafora, která knihou prochází a nabízí nové a nové významy, jakbysmet.
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Michael Connelly také napsal(a)
| 1999 | Černá ozvěna |
| 2006 | Advokát |
| 2000 | Černý led |
| 2019 | Noční směna |
| 2009 | Rozsudek ráže 9 |

84 %
77 %

Jako kdyby se vrátil Perry Mason. Pecka.