Michaletydebile

Michaletydebile https://www.databazeknih.cz/img/books/96_/96668/michaletydebile-96668.jpg 3 4 2

Pěticí povídek v této knížce vstupuje do literární arény autor dosud neznámý, leč překvapivě vyzrálý. Petr Zajíček čerpal své tragikomické příběhy ze života, z běžného denního shonu, přeplněného stereotypními banalitami a živočišnými potřebami, a přesto ukrývajícího křehké okamžiky. Jsou to okamžiky lidského sblížení, jiskry lásky, akordy souladu a harmonie. Jeho postavy se nacházejí v okamžiku, kdy náhoda v nich vykřeše dávno zasutou vzpomínku na citový zážitek - první erotický pokus, studentskou lásku, dětskou idylku se starosvětskou atmosférou, trpce groteskní příhodu z politické výstavy, a vše uzavírá hořká bilance dvou životních ztroskotanců, kteří se - každý svým způsobem - vyrovnávají s bezcitností svého okolí. Autor vypráví jejich příběhy bez laciného sentimentu, jazykem nezřídka drsným, tónem skepticky laskavým.... celý text

Přidat komentář

johannis
08.09.2017 5 z 5

Pred nekolika mesici jsem si knihu zalozila do kategorie "Chci si koupit", kdyz jsem ji mela moznost koupit, bez opetovneho pripomenuti o cem je, jsem si ji poridila a vrhla se na ni...prvni strany jsem nechapala o cem se tam pise, hovorova cestina me uplne desila a ja ji chtela zase zavrit a odlozit...no jeste ze jsem ji dala sanci. Me se to ve finale libilo moc, pribehy maji i pres delsi vyvoj hloubku a prekvapivy zaver. Za me bod!

evasamankova
13.05.2015 2 z 5

Pět povídek z "obyčejného života o obyčejných lidech". Myšlenky jednotlivých příběhů mají svoji hloubku, ale samotné zpracování pokulhává. Hovorový slovník je na místě a do příběhů patří, ale přeci jen mě z té záplavy slovních paskvilů někdy už bolela hlava.