Uprchlík z cely 25

Uprchlík z cely 25 https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/397127/bmid_uprchlik-z-cely-25-YDs-397127.jpg 4 57 16

Michael Vey série

1. díl >

Michael Vey je možná až moc nenápadný patnáctiletý kluk. Ale jen do okamžiku, kdy se postaví školní šikaně a odrovná dva spolužáky silným elektrickým výbojem. Je z toho v šoku, a když zjistí, že jeho spolužačka Taylor má podobné schopnosti jako on, začne mu to vrtat hlavou. Spolu s ní a kamarádem Ostinem se proto pouští do pátrání. Zjišťují, že se oba narodili ve stejné nemocnici, v den, kdy byla zaznamenána nevysvětlitelná úmrtnost novorozenců. A oni jsou jedni z mála, kteří přežili. Velmi záhy se ukáže, že jejich pátrání upoutalo pozornost skupiny lidí, která má s celou událostí hodně společného a má velký zájem dostat Michaela pod svůj vliv. A tak unesou jeho matku i Taylor. Tuší, že se je Michael vydá hledat a nakráčí přesně tam, kde ho chtějí mít: do cely číslo 25 v jejich tajném ústředí. Jenže události se vyvinou úplně jinak... Knihy ze série Michael Vey mají obrovské množství fanoušků po celém světě. Jen v USA se prodalo více než 1,5 miliónu výtisků.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Dobrodružné , Pro děti a mládež

Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

The Prisoner of Cell 25 , 2011


více info...

Luigi1
Luigi1
12.02.2023 5 z 5

Tak to jsem si početl doporučuji

terez.book
terez.book
29.10.2022 2 z 5

Superhrdinové nejsou úplně téma, které bych vyhledávala. Přiznám se, že první díl jsem koupila protože mě zaujal vzhled knihy. Což nedělám úplně často..
Příběh takový je dost prostý a plný klišé. Outsider který má superschopnosti (zde v podobě elektrického proudu), které z prvu odmítá následně je použije k záchraně nejbližších a celého světa. Děj se u jedničky docela táhl a název knihy je trochu zavádějící.. O cele takové byla snad jedna kapitola.
Druhý díl byl o něco lepší - propracovanější a zajímavější ale přesto jsem se do čtení musela lehce nutit. Komunikace superhrdinů a dalších postav mi lezla na nervy..
Bylo vydáno dalších 6 dílů, které nejsou přeložené do češtiny. Těžko říct, jestli bych měla chuť v sérii pokračovat, kdyby byla možnost.


greenie05
greenie05
17.10.2020 3 z 5

Dlouho jsem přemýšlela, jak to mám vlastně ohodnotit. Jako nebylo to špatné, ale jedna věc mi hrozně vadila, a to ta hrozná nereálnost. Já vím, že to je sci-fi a ještě k tomu pro děti, ale ono to opravdu nedávalo moc smysl. Malý plus dávám za to, že to není tak moc černobílé, docela jsem si oblíbila postavu Jacka, ale to je asi tak všechno. Jinak hlavní postavy mi nebyly moc sympatické, třeba Ostin je podle mě úplně zbytečný, vůbec by tam nemusel být.

maca5449
maca5449
19.07.2020 2 z 5

Jak tak koukám, půjdu s hodnocením mimo proud.

Co na tom vidíte? Jsem už zcela mimo cílovku, že mě to vůbec nebavilo? Zvládla jsem to do poloviny a odkládám nedočtené. Co to jako mělo bejt?! X-men pro děti?! Protože to se teda vůbec nepovedlo!

Jako velké mínusy vidím to, že děj byl strašně předvídatelný, dialogy naprosto o ničem, stupidní a jednoduché, nikde žádný humor, všechno to bylo takové stylisticky násilné a nucené, netuším jak jinak bych to popsala.

A ta anotace. Bleh. Chcete číst tuhle knihu? Nemusíte. Přečtěte si anotaci, protože přesně o tom ta kniha je. Celý děj je prozrazen v jednom odstavci. Nic dalšího, žádné zvraty, překvapivé okamžiky nebo vtipné scény už tam nenajdete. Vůbec nic. Kdo to kdy viděl, prozradit veškerý děj v anotaci?! Copak to se dělá?! Působí to, jako kdyby si školák zapisoval do čtenářského deníku, o čem ta kniha byla se všemi nejdůležitějšími momenty. Už stačilo jen dodat jak to skončí!

Dávám dvě hvězdy, protože třeba kluky od 13 let (ano, na knize je napsáno, že je určena čtenářům od 13 let) to bude bavit. A jednu nedávám knize, ale sobě, protože jsem hrdina a zvládla jsem přečíst celou polovinu téhle nudy.

Pokud se mě někdo zeptá na dobrodružnou knihu pro děti (spíše kluky), doporučím mu Percyho nebo Harryho. Tohle určitě ne.

Anannas
Anannas
17.06.2020 3 z 5

Celkem obyčejná kniha o klukovi, ktarý má superschopnosti . Někdy mi to přišlo až moc jednoduché, ale kdybych to četla tak ve 12 letech, dala bych určitě lepší hodnocení.

Radovan_R
Radovan_R
13.04.2020 4 z 5

Velmi slušná kniha, neotřelý námět, čte se to jedním dechem, zvlášť ke konci. Závěr je otevřený, takže nezbývá, než si sehnat další díl.
Jen mě překvapuje, že české vydání je za originálem opožděné o tolik let.

Veronica.Key
Veronica.Key
11.02.2020 4 z 5

Hodně povedené, perfektně napsané. Ležela jsem u toho skoro v kuse. Jediné, co mě osobně trochu vadilo, bylo to, že někdo, komu je 15, se chová jak kdyby mu bylo 11, a to, že to bylo opravdu černobílé - hodní vs zlí, mám ráda, když je tam i něco mezi. Co mě naopak úplně získávalo bylo vykreslení akčních scén. Přišlo mi, jako kdybych tu akci zažívala s postavami. Má neoblíbenější postava byla ovšem ten záporák. Ani nevím proč, ale bylo nejlépe propracovaná. Aspoň mi to tak přišlo.

Horselen
Horselen
04.06.2019 5 z 5

Tohle byla strhující, originální a parádní (YA) fantasy. Mrzí mě, že anotace prozradila opravdu hodně z děje. Na napětí to knize však neubírá.
Když opomenu pár nedostatků v podobě logických souvislostí, jediné co mi vadilo byla malá písmena. Jenže kniha se četla sama, takže jsem to později přestala vnímat.
Trošku mě mrzí, že jsme se pořádně neseznámili se všemi dětmi, ale věřím, že to autor v dalších dílech napraví.
Zkrátka a dobře, tohle se četlo samo.
P.S. Skloňování jména Zeus považuji za opravdu nešťastně zvolené.

Knihomollife
Knihomollife
29.05.2019 5 z 5

Úžásná kniha. Už se nemůžu dočkat pokračování.

rm
rm
27.05.2019 5 z 5

Jo, jasně, bylo to poněkud dětské, bylo to v určitých ohledech černobílé, ale vcelku dobře se to četlo, takže proč ne další díl?

ciaram
ciaram
18.05.2019 4 z 5

Tak jsem to četla a četla a čekala jsem na to, co tak všichni chválí. Nebylo to špatné, a se zvyšujícím se počtem stran to bylo stále lepší. Ale ten ZÁVĚR!!! :) to dost vyžehlil a určitě sáhnu i po dalším díle. Dlouho jsem si říkala, že je to fakt dětské, kladní jsou stále kladní, záporáci se chovají tak, že je nesnášíte od prvního momentu. Např. Hatch, byl až moc prvoplánově záporný, přesto se mi líbilo, jak autor vykreslil jeho dovednost manipulovat s dětmi, dostat je tam, kam potřebuje, až se to zvrtlo v docela drsnou ukázku moci.
Teď jiný soudek a hlavně za to je ta hvězda dolů - chyby a chyby - zpřeházená písmena ve slovech, zpřeházený slovosled. A kladla jsem si otázku, jak moc hrotit v překladu české skloňování. Zatímco v anglickém vydání si autor neláme hlavu s tvary slov v různých pádech - viz Zeus. Tak čeština je nekompromisní - Zeus je pouze v prvním pádě. Proto mě hodně bolelo číst: Zeusi. Jasně může proběhnout diskuze na téma, že se tak skloňuje pouze jméno řeckého boha, ale děcka si to pak při čtení fixují do hlavy chybně. Nebo to prostě moc hrotím.

LilianaFalcon
LilianaFalcon
04.05.2019 5 z 5

Asi jedna z nejlepších knížek pro děti, co se mi za poslední roky dostala do ruky.
Bylo to vtipné, s trochou morálních otázek, napínavé a celkově dobře zvládnuté. Hlavně je to vhodné určitě i pro kluky :-)

Jalisca
Jalisca
28.04.2019 5 z 5

Kniha prectena za jeden den. Moc me bavila, je napinava, zajimava. Moc se tesim.na dalsi dil.

Čtenář1234
Čtenář1234
16.04.2019 5 z 5

Nejspíš nejlepší sci - fi co jsem kdy přečetl . Příběh se ploužil pomalu a skvěle se vykresloval . Pokud nad knihou váháte , zda si ji koupit , tak neváhejte a hned si ji pořiďte . Nebudete litovat ! Nejvíce se mi líbil útěk .Můžu říct už jen jedno : Potřebuji další díly !!!

eva7919
eva7919
16.04.2019 5 z 5

Kniha se čte velmi lehce a má spád. Už se těším na další díly.

Nerosuz
Nerosuz
22.02.2019 5 z 5

Je to úžasný! Doporučuju všem.