Doupě zla

Doupě zla https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/414891/bmid_doupe-zla-NWZ-414891.jpg 4 30 8

Michael Vey série

< 2. díl

Michael a jeho kamarádi jsou na útěku ze sídla Elgenské společnosti v Pasadeně. Vedeni tajemným hlasem v telefonu míří do Peru, kde má být držena Michaelova unesená matka. V Peru se však také skrývá doktor Hatch. V hlubinách pralesa buduje nový štáb a rozjíždí nebezpečné aktivity, pomocí kterých chce ovládnout svět. Michael se spolu s ostatními chystá na zteč. V sázce je bezpečí a život jeho matky, ale také jich samotných. Mohou důvěřovat tajemnému hlasu, jehož pokyny se řídí? Je skutečně na jejich straně, nebo je jen šikovně vede tam, kde je potřebuje mít?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Dobrodružné , Pro děti a mládež

Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

Rise of the Elgen , 2012


více info...

Přidat komentář

Luigi1
12.02.2023 5 z 5

Druhý díl se moc povedl

kamino
27.01.2022 4 z 5

dalo se to, ale na můj vkus je tam až moc postav-za chvíli jsem měla chaos v tom, kdo je kdo, a kdo má jakou schopnost. zápletka není špatná, ale skončilo to tak, že to má pokračovat-jsem zvědavá, jestli vůbec vyjdou další díly.


rycccy
26.01.2021 5 z 5

Mě tato kniha nezklamala. Od začátku knihy do konce je to nabité akcí.
Ano velmi mě štval Ostin. Na cokoliv se zeptáš, tak zná odpověď. Takže většina dialogu je bohužel s Ostinem a trochu mi přišlo, že hlavní postava je on než Michael. Samozřejmě někdo ty všelijaké odborné názvy a okolnosti musí vysvětlit, ale proč vždy Ostin – díky tomu ostatní postavy jsou jen do určitých akcí podle jejich schopností k ničemu jinému. Trochu zvláštní mi přijde, že NE elektrické děti jako je Wade, Ostin a Jack nehledají svoje rodiče anebo rodiče spíš nehledají svoje děti. Co mi trochu vadilo byli pojmenované kapitoly – už do předu se ví v celku, jak to v té dané kapitole dopadne.

greenie05
18.07.2020 3 z 5

No... Líbilo se mi to, určitě si přečtu další díly, ale plný počet hvězd dát nemůžu. Ono mi to totiž přišlo hrozně nesmyslný. Já vím, že to je sci-fi a nesmyslný to má být, ale já spíš nerozuměla chování postav. Vždyť kolik jim bylo let? Patnáct? Za ty dva díly stačili zažít opravdu hodně hnusných věcí, dokonce i mučení, ale všichni mi připadají úplně v pohodě. Myslím, že normálně by dítě jejich věku zůstalo traumatizované na celý život. A postavy mě taky nějak moc neohromily. Jenom Zeus a Jack mi připadali zajímaví. Ale jinak to bylo fajn počtení. :)

Radovan_R
04.05.2020 4 z 5

Zdá se mi, že první díl byl lepší, ale i tento má spád a pořád se něco děje. Rady od neznámého hlasu mi tam moc nepasují, ale budiž. Střih na konci mě nepotěšil, holt má to i další díly, snad se mi podaří je sehnat. Ale ty překlepy a gramatické chyby fakt mohli vychytat, to je hrůza.

Peťa2110
01.02.2020 5 z 5

Síce nie som vôbec cieľová skupina, kedže je kniha vhodnejšia pre mladšie ročníky. No i tak som si túto sériu zamilovala. Takže si myslím že i dospelí čitateľ si príde na svoje. Dej vás vtiahne a nepustí až do konca, nutne potrebujem pokračovanie :-)
Samozrejme ako všade tak aj tu sa dajú vytknúť drobné chybičky, i tak sa ale táto séria pridá k mojim obľúbeným a odporúčam prečítať.

ciaram
04.01.2020 4 z 5

Upřímně jsem zvědavá, jestli tuhle sérii vydají celou, když první díl má po roce (jenom na DK 31 přečtení). Celá série má 7 dílů. Můj osobní problém skloňování jména „Zeus" stále pokračuje, z Hatche se stává Hitler a děcka rozvíjí svoje schopnosti. Jednu hvězdu dolů jsem dala za „tajemný hlas", který má různé zdroje, ale boj nechává na elektrických dětech? Sem tam jim hodí drobek pomoci, aby se děj posunul dopředu, protože by to děcka jinak nevyřešila? Při čtení jsem se vůbec nenudila, zůstalo to tak správně dětské jako první díl. Občas tedy krapet drsné, takže ta hranice 13 let čtenáře je tak akorát.

Čtenář1234
20.11.2019 5 z 5

Druhý díl byl opět hodně nabitý a možná ještě o kousek lepší než první . Tahle série je opravdu boží a patří mezi mé nejoblíbenější . Doufám že další díl bude co nejdřív , protože ten konec byl hodně otevřený .