Mezi polednem a půlnocí

Mezi polednem a půlnocí https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/14389/mezi-polednem-a-pulnoci-14389.jpg 4 6 2

Současný psychologický román o mezilidských vztazích. Hrdina knihy, dobrodruh Jeroným Fok, připluje do Afriky, aby tam zůstal přes zimu. Hned se však dozví, že jeho přítel Olaf Sverdrup utrpěl mezitím v Norsku těžký úraz a potřebuje jeho pomoc. Je naštvaný, ale nakonec zvítězí nad svou přirozenou leností a alibismem a skutečně odplouvá za svým přítelem do Norska. A Vy máte možnost tuto nevšední cestu prožít s ním, máte možnost jej dobře poznat včetně jeho názorů na život a lidi. ... celý text

Žánr:
Romány , Literatura česká

Vydáno: , Paseka
více info...

Přidat komentář

Dvoja
23.01.2017 2 z 5

Z první desítek stránek jsem byla nadšená. Příběh začínal slibně, popisy postav byly dokonale zpracované a dobře jsem se do námořnické duše dostávala. Když jsem pak ale zjistila, že popis postav, které Jeroným z minulosti znal, zabírá 95% stran, mé nadšení opadlo. Postavy se vynořují a zas zapadají, Fok vyzdvihuje jejich stinné a silné stránky, vysvětluje jak je vidí a cítí...a postupně se v té změti motají a já si nevzpomenu ani na jednu konkrétní, kterou bych měla ucelenou a zůstala mi v paměti. Bylo jich přehnaně moc a Fokova cesta se nakonec suma sumárum vleze na 3 strany z celých 245.
Nakonec z nadšení zbylo jen zklamání.

evelinaevelina
20.08.2013 3 z 5

Zdánlivě jednoduchý děj - plavba Jeronýma Foka z Afriky do severní Evropy. O co se ale autor nejvíc snaží v celé knize? Představit různé typy emigrantů a jejich citové rozpoložení po emigraci.
Uprchlíci z různých zemí a totalitních režimů - společnou mají především snahu uchovat si nejen svobodu, ale především nezávislost uvnitř sebe. Jen ne žádné konvence...ale ne vždycky to vychází.
Četla jsem však od Martínka lepší knihy.


Autorovy další knížky

Lubomír Martínek
česká, 1954
2005  70%Současná poezie 2005
2007  77%Olej do ohně
2001  73%Mezi polednem a půlnocí
2000  90%Opilost z hloubky
1998  80%Sine loco - sine anno

Kniha Mezi polednem a půlnocí je v

Přečtených7x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce2x