Mezi námi děvčaty

Mezi námi děvčaty https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/237092/bmid_mezi-nami-devcaty-vGM-237092.jpg 4 4 2

Magazín zahrnující populární písně, pohádky, fantastické povídky, drobné zajímavosti ze světa, přírodopisná pozorování, pohledy do historie, archeologické nálezy, verše, recepty jídel, lingvistické hříčky, humor slovní i situační.

Přidat komentář

Bubun
22.11.2019 5 z 5

Hehe, mám podobnou zkušenost jako uživatelka Anchie, také mám knihu po mámě a také jsem ji četla ve zhruba stejném věku, jako ona v roce 1968... Dodnes si pamatuju na tři povídky, Zadarmiko (o slečně, která by se chtěla vdát, aby se mohla osamostatnit od rodičů, a tak si dá rande s nějakym fotbalistou, rande ale nevyjde, protože jí začne kručet v břiše a ona se za to stydí), Omyl (o učitelce, která "neuznává" omyly u žáků, ale pak se jí začne zjevovat nějaký mužíček či co, ona ho pronásleduje, on vždy zas zmizí, nakonec se ukáže, že mužíček je "Omyl") a povídku Lékárník, ale z té si vybavuji jen, jak ten pan lékárník míchá ty mastě a váží pilule. Ještě si pamatuji, že v knize je taky návod na to, jak uvařit kakao a noty s textem k písničce Tak abyste to věděla.

Anchie
17.01.2019 4 z 5

Jedna z čtvercových knížek pro dívky ze 60. let po mojí mamince. Četla jsem je všechny ve věku kolem dvanácti let. (tzn. ve stejném věku jako ona) Hezké a úsměvné retro, zajímavé povídky a čtení o všem možném. Dnes se mi zpětně líbí hlavně grafické zpracování.


Kniha Mezi námi děvčaty je v

Přečtených5x
Knihotéce6x