Metóda Wima Hofa

Metóda Wima Hofa https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/459083/mid_metoda-wima-hofa-s1c-459083.jpg 4 404 112

„Dokážete doslova nemožné. Môžete prekonať chorobu, zlepšiť si psychické zdravie aj fyzický výkon, dokonca dostať pod kontrolu vlastnú fyziológiu. Zvládnete každú stresovú situáciu. “ Wim Hof, prezývaný Ľadový muž, je držiteľ viacerých svetových rekordov vo vytrvalosti a pobyte v chlade. Vyšiel na Kilimandžáro iba v šortkách, zabehol polmaratón za polárnym kruhom naboso, stál v nádobe s ľadom viac ako stodvanásť minút. Prínosy jeho metódy, ktorú využívajú milióny ľudí po celom svete, potvrdilo osem univerzitných výskumov.... celý text

Literatura naučná Osobní rozvoj a styl Zdraví
Vydáno: , Motýľ
Originální název:

The Wim Hof Method: Activate Your Full Human Potential , 2020


více info...

Přidat komentář

Porlan
15.02.2024 4 z 5

(SPOILER) Ahoj, jsem nemrznoucí geroj Hof Wim a tohle je zkrácená verze mého bestselleru. Uhnila vám končetina, doktor vám konstatoval exitus a nebo se třeba bojíte berušek? Bát se již nemusíte! Se vším vám pomůžu! Stačí dejchat, sprchovat se a zase dejchat. A pokud vám nevadí o tomhle číst na dvě stě stránkách, tak si tu mou knížečku kupte. A kupte ji každému koho znáte. A nezapomeňte k tomu přibalit i jeden z mých online kurzů. Nikdy se mi totiž nechtělo pracovat a musím krmit spoustu hladových krků. Dank u wel!

ma_Run_ka
13.02.2024 4 z 5

Knihu jsem četla už podruhé, pro připomenutí některých postupů při otužování, dýchání a myšlení, což jsou tři pilíře jeho metody.
Zkouším a funguje to.....


JiMi017
23.01.2024 4 z 5

,,Tato kniha vám dá sílu!!!"
Takhle jednoduše by jsem ji mohl definovat. Příběh Wim Hofa, jeho život a cesta k chladu, překonávání různých výzev, vědecké výzkumy, dechové cvičení a meditace. Kniha se dá použít i jako učebnice WH metod. Inspirace, která vás posílí a nastaví nový rozměr, který můžete překonat.
Knihu jsem četl delší dobu, po etapách, i když jsou tam zajímavé informace, tak mě nedržela pořád u sebe. Za to dávám jen 4 hvězdy. Doporučuji k přečtení a poznání WH metod.

Řídící Ještěrka
09.10.2023 3 z 5

Kniha je fajn, trochu mne tam rušilo to autorovo samochvástalství, ale jsem určitě ráda, že jsem si knihu přečetla. Zajímavá rozhodně je!

susen9085
06.06.2023 5 z 5

Velice komplexní kniha, která se věnuje nejen metodám dýchání od Wima Hofa, ale také popisuje autorův život od útlého mládí a jeho pohled na svět.
Uznávám, že během čtení tu a tam narazíte na zvláštní slovní spojení a myšlenky, které by nejspíš zkušený spisovatel nepoužil, jak už ale bylo zmiňováno v předešlých komentářích, Wim Hof není spisovatel, ale vůbec to ničemu nevadí.
Celá kniha se nese v duchu: ,, Počkej a já ti ukážu, jak na to." Wim nemá zapotřebí se vychloubat a sám vyvrací fakt, že by byl nějakou anomálií v přírodě, nebo nadčlověkem.
Pokud jste jen trochu ochotni otevřít se novému pohledu na náš svět a na lidi jako takové, knihu určitě doporučuji.

Peťulka3
15.05.2023 3 z 5

Nějak nevím jak to hodnotit. Je to určitě zajímavý a člověk by měl zkusit všechno....ale některý ty věci mi přijdou až moc nereálný.

Lenndy
12.02.2023 4 z 5

Pro někoho kdo nemá zájem o tuto metodu,to nemá cenu číst.Ale to asi nikdo koho to nezajímá číst nebude.
Pro mě osobně byla kniha velkým přínosem.Ukázala mi další cestu v seberozvoji.

DomT
07.02.2023 5 z 5

Luxusní čtení i metody samotné!

dzejkbeltygros
27.01.2023 5 z 5

Když opomenu část, kde bylo tolik lékařských a vědeckých termínů, že jsem se začala ztrácet, tak to byla naprostá bomba! O WHM jsem už několikrát slyšela, viděla jeho kurzy, a po téhle publikaci jsem toužila dlouho. Otužovat se můžeme samozřejmě i bez jeho rad, to víme dávno. Dýchání asi taky není úplná novinka, ale Wim to všechno krásně sepsal, popsal všechny metody, postupy, jak on vnímá svoje tělo, a jak bychom ho mohli vnímat taky. To, jestli budeme, je jen na nás. Já jsem tomu hodně nakloněná. Zpátky k sobě, zpátky k přírodě. Hlavně se nenechat pohltit dnešním světem. Je potřeba si to připomínat, protože se lehko mezi všemi sociálními sítěmi, informacemi, médii atd. dá ztratit.

LuckaDea
19.01.2023 3 z 5

Knížka o životě Ledového muže a jeho metodě včetně několika návodů. Kniha je zajímavá a motivační. Občas mi ale přišlo, že se Wim Hof dost opakuje. Každopádně ale knihu hodnotím kladně a při čtení jsem hned měla chuť vyzkoušet metodu na vlastní kůži.

Lubošovo
07.12.2022 2 z 5

Možná mi něco uniklo, ale mě tahle kniha přišla jako "brožurka" nabádající čtenáře k tomu, aby si koupil autorův výcvik pod vedením někoho z jeho "oddaných". Krom návodu, jak se otužovat, a dechových cvičení jsem v textu našel hlavně spoustu samochvály. Tak nevím, čím si Wim Hof získal tolik příznivců?!

heavy66
03.12.2022 4 z 5

Co jiného můžu dělat v době energetické krize než se otužovat a vypínat topení! Po několika týdnech opatrného tréninku se začínám na ranní ledovou sprchu těšit. Nejhorší bylo pustit vodu na záda, ale už to jde docela dobře. Díky, Wime!

Lucie311
26.11.2022 5 z 5

Skvělá kniha. Byla jsem i na kurzu této metody a mohu potvrdit, že funguje.

E_Lan
24.11.2022 3 z 5

Je to zajímavé čtení o zajímavé metodě. Kdyby se autor v knize tolik neopakoval, byl bych v hodnocení rozhodně štědřejší, protože moudra je v knize obsaženého dost a dost. A namotivovaný na soustředění se na dech jsem po přečtení knihy také.

nevermore3
17.11.2022 5 z 5

Za formu bych dal asi 4****, ale s tou myšlenkou zatím natolik rezonuju, že knihu doporučuji a dávám plnou palbu.

janka2000
07.11.2022 4 z 5

Super populárně-naučná kniha o biohackingu a Wim Hofovi. Obsahuje mnoho studuí, ale i zajímavé osobní příběhy a poměrně dobře se čte.

Jenny055
01.11.2022 1 z 5

Absolutne sklamanie. To, že otužovanie je správne vec, viem a sama by som sa chcela do toho pustiť. Naivne som si myslela, že v knihe nájdem spôsob, ako začať a nejakú "metódu" ako na to. Ale to, že začať s 30 sekundovou sprchou každý deň a postupne zvyšovať , som si mohla prečítať aj na internete. Myslela som, že v knihe ľadového muža bude toho viac o samotnom otužovaní. Počúvala som audio a dokola sa opakujúce otváranie duše a mysle nechcelo skončiť. Cvičím jógu a tieto veci nepovažujem za úplné nezmysly, ale táto kniha obsahuje strašne veľa balastu. Keby som nepočúvala, určite by som nedočítala do konca.

Holanka
23.10.2022 4 z 5

Pro mě velmi zvláštní kniha se zajímavým tématem. Většinou podobné knihy nečtu, ale v konečném důsledku jsem ráda, že jsem ji dala šanci. Wim Hof je pro mě člověk s neuvěřitelným příběhem, který zaujme, překvapí a potěší. Kniha se mi líbila, rozhodně nepromarněný čas. ;))

Petulka2302
16.10.2022 1 z 5

O Wim Hofově metodě jsem poprvé slyšela v dokumentu o zdravém životním stylu. Byla jsem nadšená, že existuje i kniha a jako správný knihomol si ji ihned koupila. Bohužel, za mě neuvěřitelné zklamání. Jedna myšlenka - otužování - rozepsaná na 200 stran je moc. Wim Hof opakuje neustále dokola to samé, stěžuje si, že nikdo z akademické sféry se nevěnuje jeho výsledkům a přitom může spasit svět. Co s tím mám jako laický čtenář asi tak dělat??? Cca v polovině knihy mě tohle naříkání přestalo bavit a zbytek knihy jsem jen přelétla očima.

AnnaKaufmann
20.09.2022 5 z 5

Вим Хоф – легенда, сенсация и очень простой и открытый человек. Его книга читается как захватывающий роман. Искренне советую ее всем. Вам точно захочется изменить свою жизнь, придать ей смысл и заняться здоровьем.