Metoda Bullet Journal

Metoda Bullet Journal https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/400603/bmid_metoda-bulletjournal-iqQ-400603.png 4 99 31

Vítejte ve světě fenoménu Bullet Journal! Deníku, zachraňujícího frustrované sepisovatele seznamu úkolů, přetížené multitaskery i kreativce, kterým schází řád. S Bujem a jeho geniálním sytémem zápisů už mezi ně patřit nebudete! Je čas začít! Ryder Carroll původně vytvořil metodiku Bullet Jurnalu jako řešení své poruchy pozornosti, avšak kouzlo ručního zápisu, systému tvorby a udržování poznámek, úkolů i plánů uchvátilo postupně miliónům uživatelů. Kromě přehledného postupu, jak se vypořádat s přívalem úkolů a povinností, má totiž i hlubší roviny: zklidnění mysli ve světě vlastnoručně psaných poznámek s sebou přináší schopnost sebereflexe a uvědomění si svých pocitů. Naučí vás identifikovat to, co je důležité a pominout všechno, co smysl nemá, oddělovat signál od šumu, žít život s vědomím cílů. BuJo vychází z metodik, které se využívají při vývoji softwaru, ale vám bude stačit zápisník, tužka, seznámení se s logickým systémem a stane se vám čímkoliv: plánovačem, deníkem, kalendářem, organizátorem, skicákem, záznamníkem pocitů, odkladačem myšlenek. A stejně jako se vyvíjíte vy, bude se vyvíjet i funkce a struktura vašeho Bullet Journalu. Váš BuJo může být vším, čím si přejete. Díky knize se naučíte: základy metodiky, témata a stránkování, typy přehledných značek a odrážek převádět úkoly vpřed i vzad tak, abyste nikdy nic důležitého neopomenuli jak psát denní a měsíční přehledy, jak vytvořit rejstřík a výhledy do budoucnosti jak vytvářet kolekce při plánování projektů jak dekonstruovat problémy na zvládnutelné jednotlivosti k čemu vám slouží deník vděčnosti jak využít Bujo pro nalezení svého smyslu a dosažení štěstí, krok za krokem Metoda Bullet Journal vznikla pro uvědomění toho, jak využíváme dva nejcennější životní zdroje: čas a energii. Uděláte díky ní víc práce, protože toho budete dělat méně. Zasloužíte si to.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Literatura naučná , Osobní rozvoj a styl

Vydáno: , Jan Melvil
Originální název:

The Bullet Journal Method: Track the Past, Order the Present, Design the Future , 2018


více info...

Kája_95
Kája_95
06.10.2023 4 z 5

Tato kniha se mi četla velice příjemně. Po delší době zase něco pro seberozvoj. Měla jsem rozečtenou knihu Most sebevrahů, ale po tom, co přišel Míra, dal mi tuto knihu do ruky a řekl: "to si musíš přečíst" ... jsem jako správný knihomol začala se čtením. Kdo jako já miluje diáře, kalendáře, různé zapisování atd mohu tuto knihu doporučit. Založila jsem si vlastní Bullet journal a zatím si myslím, že je to na dobré cestě. Občas tedy zapisuji trochu zpětně, ale pro začátek si myslím, že je to normální. Tato mětoda spočívá v tom, že si každý den zapisujete úkoly, nápady, co se ten den stalo, atd ... prostě vše, co jen chcete. Kdo tedy máte rádi plánování, nebo jen máte děravou paměť, jako já aktuálně, tak jen do toho!

Havran.
Havran.
21.07.2023 5 z 5

Podobný systém plánování, připomínek a stanovování cílů jsem používala i před přečtením této knihy. Po přečtení jsem ho obohatila o některé přínosné body. Myslím, že k větší efektivitě práce a dosahování stanovených cílů dodržování tohoto systému a pravidel (i ve zjednodušené formě) určitě pomůže.


carbici
carbici
07.04.2023 2 z 5

Přišlo mi, že vychází z Coveyho Sedmi návyků, ovšem Covey byl výrazně čtivější. Podstatných informací tak na delší článek, ale roztahané na 300 stran, v tomto to velmi připomínalo Proč spíme. Chvílemi jsem měla dojem, že musí mít akcie jedné konkrétní značky bloků. P

Davidoff21
Davidoff21
28.02.2023 5 z 5

Za mně super pomocník a manuál. Určitě skvělé na organizaci a naučení se dobrých plánovacích návyků.

kristyna.havlov
kristyna.havlov
08.01.2023 5 z 5

Skvělá kniha, kterou jsem si přečetla na doporučení z Instagramu, jelikož mě metoda bullet journalu poslední dobou zajímá. V této knížce jsem zjistila, že bujo nemusí být jako Bullet journaly na pinterestu. Bujo je o tom, udělat si své vlastní zápisky/poznámky, které vám budou vyhovovat. A právě tato kniha vám je všechny sdělí. Na vás pak je si najít takovou metodu zapisování, která vám něco dá a bude vás především bavit.

Bustedka
Bustedka
31.12.2022 4 z 5

Pro každého milovníka Bullet Journalů. Moc jsem od knihy nečekala, protože mě zatím všechny knihy podobného typu o organizaci, poznámkách apod. zklamaly, ale nakonec jsem byla vcelku mile překvapená. Grafická stránka velmi povedená.

Letitia
Letitia
25.12.2022 5 z 5

Knižka mi veľmi pomohla zorganizovať si čas a z chaosu myšlienok a plánov vytvoriť lineárny rad ukotvený v čase. Skrátka vďaka metóde Bullet Journal sa mi konečne darí nezabúdať na dôležité termíny, plniť úlohy/ciele, ktoré plniť chcem a neblázniť sa z toho všetkého.

Diáre som si viedla už dlhšie, viackrát som sa pokúšala aj o bullet-journal podľa inšpirácií na internete. Ale vždy som po čase prestala, lebo mi to žralo strašne veľa času.
Až teraz som pochopila, ako môže byť dobre vedený diár jednoduchý a veľmi užitočný. Konečne viem ako si zorganizovať život a udržať čas vo svojich rukách.

___michal_
___michal_
07.02.2022 5 z 5

Povinná četba pro všechny bordeláře, jako jsem já. Pokud potřebujete v životě řád, ale zároveň se cítíte moc omezení předtištěnými diáři, metoda Bullet Journal je cestou.

MasterKimi
MasterKimi
01.05.2021 5 z 5

Máte-li problém s organizací času, plnou hlavu všelijakých myšlenek, nebo se jen chcete posunout a rozšířit si obzory, rozhodně doporučuju přečíst. V knize je spousta skvělých tipů, které lze využít k rozvoji v libovolné oblasti života. Není nutné vést si přímo vlastní bullet journal, ale rozhodně stojí za to některé myšlenky aplikovat.

Pumpkin
Pumpkin
29.03.2021 4 z 5

Po knize jsem sáhla, protože jsem si letos začala psát vlastní diář. Zkusila jsem už přehršel předtištěných, ale vždycky narážím na to, že mne v nich něco limituje. Proto mám jen tečkovaný sešit a rozvržení vlastní. Knihu jsem si k tomu chtěla přečíst, ani tak ne, proto to, že bych chtěla bujo 100% praktikovat, ale proto abych našla nějakou inspiraci, jakým způsobem to vést, najít nápady navíc. A tento účel kniha rozhodně splnila. Zatrhla jsem si v ní i pár stran, které mne zaujaly více a hodlám se k nim vracet. Abych navázala na myšlenku v knize, investovat čas do jejího přečtení stálo za to.

ElikaS
ElikaS
20.03.2021 5 z 5

Od letošního roku jsem si začala zkoušet Bullet journal, ve kterém se inspiruji převážně instagramem, takže jsem si řekla, že si o tom musím taky něco přečíst, abych věděla i tu teorii v pozadí. A všude jsem narážela na tuto knihu, kterou doporučuje snad každy bullet journalista.

Musím říct, že je skvělá. Je napsaná stručně, jasně, výstižně se spoustou materiálů jako názorných ukázek. Objevila jsem v ní spoustu inspirace a zjednodušila všechny své kresbičky :-) a grafickou úpravu v deníku, byť jsem se jí úplně nevzdala.

V knížce najdete nejen hromadu triků jak a co zapisovat do svého bullet journalu, ale i celou řadu tipů, o tom jak organizovat svůj čas, stanovit si priority apod. Rozhodně užitečná knížka, obzvlášť pro začínající bullet journalisty.

Alena_S
Alena_S
16.03.2021 4 z 5

Ano, je tam spousta skvělých nápadů a myšlenek. Od obecných teorií o motivaci (co to žere a kde se bere) po konkrétní tipy pro každého čtenáře a všechny druhy záznamů.
Ano, jdu žurnál zkusit ihned, sice v diáři, ale on se poddá.
Ne, nebudu tam dávat intimní deníček, když ho mám brát všude s sebou (není to proti přírodě?). :-)
Jen mě trochu mrzelo, když se ke konci "Je to jen na vás!" začalo měnit na "To musíte takhle!", ale jinak dobrý. :-)

toulava
toulava
07.02.2021 5 z 5

Metoda vedení deníku Bullet journal mě nadchla už před čtením knížky. No a knížka mě pak pro ni nadchla ještě víc. Moc se mi líbilo grafické zpracování i spousta rad, které se týkali i toho jak zacházet se zoufalstvím nad nějakým projektem a jak si zvolit priority.

Jamolina
Jamolina
30.01.2021 5 z 5

Od knihy jsem moc nečekala, ale byla jsem mile překvapená. Nakonec jsem se rozhodla, že na BuJo nepřejdu, ale zůstanu u svého původního organizačního systému. Ale pár dobrých nápadů jsem si z Bullet Journalu vypůjčila - třeba jsem si ve svém zápisníku začala dělat rejstřík a vyhradila jsem si místo na kolekce.

rencovav
rencovav
19.12.2020 3 z 5

K Bullet Journalům přistupuji dost skepticky, protože mě doslova deprimovaly při každém vlezu na instagram. Ale teď už asi týden na instagram nelezu a je mi líp. V plánování a organizaci času nejsem žádný nováček, ale občas se cítím dost bezradně, protože toho od sebe prostě chci moc a nakonec vidím akorát to, co jsem nezvládla. Nevím, jestli se někdy do vytváření bullet journalu pustím, nicméně dozvědět se něco o jejich původu a originálním poslání bylo fajn.

Akorát, překladateli/korektore: Potenciální a potencionální není to samé!

AntoninK
AntoninK
05.12.2020 4 z 5

Bullet Journal si denně vedu už 2 roky. Nejdříve jsem se s ním seznámil na internetu, ale až tato kniha, kterou napsal sám autor BuJo, mi vše vysvětlila. Kniha je dle mého nutná pro každého, kdo si chce vést svůj Bullet Journal.

veriszv
veriszv
03.09.2020 4 z 5

Kniha se četla velice dobře, i přesto, že by se mohlo na první pohled zdát, že číst si o tom, jak si vést bullet journal, bude pěkná nuda. Kniha je proložena mnoha příběhy, praktickými příklady, a i když se o bullet journal zajímám celkem dlouho, dozvěděla jsem se spoustu tipů, jak ho udělat efektivnější a lepší. Některé části knihy byly na mě až příliš motivační a zaměřené na seberozvoj, místo toho bych uvítala ještě víc tipů k samotnému bullet journalu. Ale i tak, pokud chcete s bullet journalem začít, nebo se v této metodě zdokonalit, tato kniha by vám mohla pomoct.

Hannibal92
Hannibal92
23.08.2020 2 z 5

Metoda bujo je skvela. Knizku jsem koupil, protoze jsem potreboval nejaky snadny zpusob usporadani pracovni doby a rychly prehledny zpusob psani si poznamek. Od te doby si bujo vedu a jsem spokojeny, nicmene knizka je na me extremne "americka". Jak si psat bujo se vejde na 50 stranek a zbytek knizky ctete absurdni pribehy o tom, jak lidem bujo zachranilo zivot, manzelstvi, dite, ruce pred amputaci..... Takze pokud nekdo nepotrebuje k navodu na bujo jeste 200 stranek ne uplne dobrych motivacnich pribehu, tak si misto knizky pustte par videi na youtube (treba video od autora).

antiope
antiope
25.06.2020 5 z 5

Metodu již znám, tak jsem čekala jen nudnou příručku. Ale omyl! Kniha je velmi čtivá a je pro můj systém plánování přínosem. Pochopila jsem některé další souvislosti, které mi dosud unikaly.

Gooverka
Gooverka
09.04.2020 5 z 5

Vyzkoušela jsem několik systémů přístupu k různým pracovním úkolům, ale u žádného jsem nevydržela moc dlouho. Metoda BuJo mi přijde "blbuvzdorná" a dostatečně jednoduchá na to, abych s ní vydržela déle, než s ostatními. Kniha je moc hezky zpracovaná, budu jí ještě dlouho listovat.

Autorovy knížky

Ryder Carroll
americká, 1981
2019  85%Metoda Bullet Journal

Kniha Metoda Bullet Journal je v

Právě čtených11x
Přečtených151x
Čtenářské výzvě22x
Doporučených12x
Knihotéce68x
Chystám se číst82x
Chci si koupit40x
dalších seznamech2x