Znamení démona

Znamení démona https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/120430/znameni-demona-120430.jpg 4 15 2

Meteor série

< 4. díl >

Nävis jako příslušnice vesmírného konvoje se vylodí na nebezpečné planetě Hurumar, kde před časem zmizelo pět průzkumníků. Hned po přistání se dívka ocitne přímo uprostřed zuřící války, ve které se všechny rasy této planety snaží společně potlačit povstání otroků. Její poslání se od počátku nevyvíjí správným směrem, stane se obětí zrady a je uvržena do podzemních sklepení, kde se skrývá pravda o důvodech vražedných nepokojů. (mlp.cz)... celý text

Žánr:
Literatura světová , Komiksy , Sci-fi

Vydáno: , BB art
Originální název:

Sillage - Le Signe des démons


více info...

Atlantis
Atlantis
24.05.2018 4 z 5

Velice slušný díl, který silně připomíná jinou francouzskou klasickou sci-fi sérii - Mark Stone. Zástupci vyspělé rasy musí infiltrovat zaostalou planetu, na které se podezřele rozjela technologie.
Poměrně klasická zápletka, ale za mě určitě lepší než předchozí díl.

Kapis
Kapis
10.01.2014 5 z 5

Po industriálně-geneticky lazeném třetím díle nám autoři předkládají čisté might&nomagic fantasy, což je osvěžující, a příběh není nezajímavý. Zmiňovat detailní a precizně zmáknutou profikresbu je už trochu nošením lesa do dříví, ale nelze ji nevyzdvihnout, především kvůli nádherně zpracované a promakané megabitvě. Stejně tak bychom mohli plakat nad rozlitým bychem, že nakonec velmi předvidatelně pravda a láska tady plně a spravedlivě zvítězí nad lží a nenávistí, vzájemné rozdíly se smažou, jednotlivé rasy se stanou sobě rovnými a na planetě se rozleje hřejivá poleva nefalšované rovnosti a bratrství, respektive sesterství, abych nebyl obviněn ústavem pro gender-studia ze šovinismu. No idylka, ne? Ale furt ještě dobrý, morální podprahové ideály socialistické ideální utopie francouzského stylu jsou vštěpovány mladým čtenářům zatím nepříliš invazivně, ale je to tam, marná sláva. Otázkou zůstává, jestli po opuštění planety Meteorem některá rasa nezjistí, že jsou si sice všichni rovni, ale oni jsou si přece jenom trochu rovnější. To se však už nikdy nedozvíme.


Autorovy další knížky

Jean-David Morvan
francouzská, 1969
2018  85%Conan z Cimmerie. Svazek I
2002  82%Než bude pozdě
2003  83%V osidlech revoluce
2003  83%Znamení démona
2003  80%Soukromá sbírka

Kniha Znamení démona je v

Přečtených16x
Knihotéce6x
Chci si koupit2x
dalších seznamech1x