Než bude pozdě

Než bude pozdě https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/139539/nez-bude-pozde-139539.JPG 4 21 3

Meteor série

1. díl >

Útočné křižníky, velitelské vesmírné koráby, bitevní fregaty, pomocné letouny, pirátské rakety - fantastický vesmírný konvoj složený z tisícovky strojů, z nichž všechny mají za cíl objevit nové obyvatelné planety. V konvoji nazvaném Meteor vedle sebe stojí národy různých ras i víry. Jedna rasa však zůstává neznámá: lidské bytosti. Nävis je mladá dívka, která žije s křížencem tygra a medvěda jménem Houyo v džungli zcela v souladu s přírodou. Když v tom na její planetu dorazí vesmírný koráb s cílem zvýšit tamní teplotu, aniž se ohlížejí na místní floru a faunu. Nävis se tak ocitne tváří v tvář technologii, již nezná. Musí se pokusit zachránit svůj svět dřív, než bude pozdě...... celý text

Literatura světová Komiksy Sci-fi
Vydáno: , BB art
Originální název:

À feu et à cendres , 1997


více info...

Přidat komentář

Atlantis
12.03.2018 4 z 5

Příjemné překvapení. Komiks si na nic nehraje, nesnaží se sjednotit národy a zachránit ekosystém, i když by svým tématem jednoduše mohl.
Příjemná kresba (a přehledná, díky bohu - poslední dobou je v komiksech jakási móda být nepřehledný) a navíc musím zdůraznit, že ani zlouni nejsou prvoplánově zlí, ale když se nad jejich filozofií zamyslíte, dává až nepříjemně smysl. Určitě zkuste, já si dám s chutí další díly.

Plague
20.02.2018 4 z 5

Příjemná oddychovka, i když na první dojem trochu infantilní. Kresba je fajnová, pohodová - stejně jako celý příběh samotný, který je svým způsobem i naivní. Konec mě příjemně překvapil a určitě sáhnu po dalším díle, jakmile si zase budu chtít trochu "čtenářsky" odpočinout.


Kapis
10.01.2014 4 z 5

Tak jsem si konečně dosehnal poslední díl, který mi chyběl, protože v LK mi to před léty uteklo a konečně jsem se ponořil do světa Meteoru, od kterého jsem upřímně nečekal kdoví co. A jsem velmi příjemně překvapen, z evropských neúspěšných bbartovských sérií jsem četl zatím jen Alphu, což byl obrovský průser a pak Golden City, které bylo výrazně lepší. Meteor přesahuje první zmíněnou sérii řádově a nad GC je taky o pár levelů výše. Jelikož se jednotlivé díly dost liší, rozhodl jsem se napsat samostatné komenty ke každému z nich. V prvním díle se seznamujeme s třináctiletým děckem (bych si tak tipl), kterému už raší kozy a proto má přes ně namalovaný pruh. Na sexyhotonanistické záběry pro puberťáky není, když se to vezmu kolem a kolem, vůbec nouze. Příběh, který ze začátku moc nezaujme se pomalu rozvine do velice zajímavého rozuzlení, které má obrovský potenciál. Co musím vyzdvihnout je precizní kresba, promakaná do neskutečných detailů, že až oči přecházejí, především co se týče vznikající kolonie na planetě a hlavně samotného Meteoru. Po prvním díle jsem dost spokojen.

Štítky knihy

komiksy sci-fi

Autorovy další knížky

Jean-David Morvan
francouzská, 1969
2018  85%Conan z Cimmerie. Svazek I
2002  84%Než bude pozdě
2003  84%V osidlech revoluce
2003  82%Soukromá sbírka
2003  84%Znamení démona

Kniha Než bude pozdě je v

Přečtených25x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce11x
Chystám se číst1x
Chci si koupit1x